Officieuze WielerVSS: Critérium du Dauphiné Libéré

Discussie in 'Wielrennen' gestart door dedeut, 30 mei 2010.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Iedereen die dat verhaal van Cancellara-op-een-brommer serieus neemt is volgens mij een ontzettende conspiracy-theorist.

  En dedeut, laat maar staan die uitslag, volgens mij heeft Valverde sowieso niet meer doping gebruikt dan welke andere wielrenner ook, wel stom trouwens dat hij al twee jaar niet meer in Italië mocht fietsen en nu ineens ook over de breedte geschorst is, zou hij nu voor koersen in Italië zijn voorarrest mogen aftrekken? 8)

  Als hij dat doet, laat dan Tankink of Weening maar de Tour rijden, in België stapt hij ook al af dus de kans lijkt me dan klein dat hij de Tour ook uit gaat rijden.

  Wie het bergklassement wint in Romandië is niet echt heel relevant en dat zijn de dingetjes die iedereen (behalve de winnaar zelf) binnen een dag weer is vergeten. Dan misschien nog eerder etappe-overwinningen invoeren omdat die, zeker in kleine rondes, nog iets hoger worden aangeslagen dan nevenklassementen.
 2. Edwin

  Edwin Active Member

  Samuel Sanchez is mijn keuze opgevallen :)
 3. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

 4. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  SamSam is wel een van mijn favoriete wielrenners, een echte alleskunner. Toch hoop ik dat Contador wint.
 5. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Eenzijdige inzendingen dit keer, gelukkig redden Edwin en Tuttifrutti de spanning een beetjer:

  Contador: Monique, MartijnBlaas, leenstrafan, Sabine, dedeut, dammer, Nogevendit, Sprintmaster, eddy
  S. Sanchez: Edwin, Tuttifrutti
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  1 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana ______________ 0:08:34
  80 Samuel Sánchez Gonzalez (Spa) Euskaltel - Euskadi __ + 0:35

  Als dit een voorbode is van de rest van de week...
 7. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Goh, wat is het rustig op dit topic zeg. Is iedereen met de verkiezingen bezig soms ? Vallen daar ook punten mee te verdienen ? Ik zag dat ze in les Echelles en St. Laurent du Pont waren. Klonk mij zeer bekend in de oren. Bleek ik daar vorig jaar doorgefietst te zijn op vakantie. Prachtig gebied, en zeker een aanrader: ten Noorden van Grenoble, dus zeer goed te bereizen, en heerljik rustig. En toch echte cols: col du Granier bijv.

  Gezien het programma is deze week te vergelijken met een Alpenweek straks in de tour. Benieuwd wie AC nog uit het geel rijdt. (in beide wedstrijden)
 8. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Hier in de Dauphiné Libéré zal misschien iemand uit een ontsnapping (danwel lange vlucht, danwel op slotklim) Albert Contador uit het geel rijden, waarna Astana besluit om de ploeg niet helemaal op te blazen en de overwinning aan een ander te laten. Voor de VSS moge duidelijk zijn dat ik hoop dat Contador gewoon wint.

  En natuurlijk zijn mensen ook bezig met de verkiezingen, maar het was niet de bedoeling om over niet-sport-onderwerpen te praten hier; misschien dat een WK-voetbal-thread wel getolereerd wordt door de moderators trouwens. :p
 9. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  He jakkes nee toch. Het niveau van kennis van wielrennen is hier al abominabel gezien de voorspellingen (ondergetekende incluis)(al zeg ik dit met een sarcastische :roll: want ik doel alleen op de resultaten.
  Overigens heb ik wel bij Unibet wat geld gezet. Mocht Nederland-Brazilie de kwartfinale worden, dan zit ik altijd al goed.

  In het Criterium Dauphiné (de bovenstaande naam schijnt absoluut not done te zijn) zien we Samuel Sanchez niet meer terug
  bij de eersten van het klassement. Jammer dat we geen tweede keuze mochten poneren naast Contador. Ik was zeker voor Brajkofiets gegaan, die reed het hele voorjaar al opvallend goed...
 10. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik vind wel dat ik verstand heb van voetbal :p niet van wielrennen, daarom doe ik het ook zo slecht ;)
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Misschien kunnen we wielrennen en het WK voetbal combineren en een Ronde van Zuid-Afrika gaan organiseren? Of de mogelijkheid bediscussiëren om een schaatsbaan aanleggen in Johannesburg op hoogte? Interessant voor een zomerstage lijkt me. :-D

  P.S. Zoals ik het begrepen heb is de Dauphiné Libéré een Franse krant die tot dit jaar de wedstrijd organiseerde, maar de A.S.O. (bekend van de Tour en de Franstalige klassiekers) heeft de organisatie overgenomen en wil dus niet meer met het woord Libéré geassocieerd worden. De Dauphiné is gewoon een streek dus die naam mag blijven.
 12. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Brajkovic slaat de aanvallen van Contador af op de Alpe d'Huez. Kortom, niemand scoort in de VSS. :wink:
 13. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ja dat klopt, de Dauphiné Liberé is de krant die ik daar in cafeetjes altijd voorzichtig probeer te ontcijferen, het weer lukt me nog wel, en de kleine berichtjes. Het ging om de toevoeging Liberee, die volgens mij ook nog te maken heeft met de separatistische beweging in die streek. Vooral in de Savoie zie je toch nog vaak langs de weg gekalkt 'Savoie Libre', alhoewel een kleine minderheid zo denkt. Eigenlijk hoort de hele streek (vanaf Zwitserland tot zeg maar Nice) nog niet eens zo gek lang bij Frankrijk, vanaf 1830 of zo. Daarvoor stond het gebied onder heerschap van de Dauphin, vandaar de naam.
  (Ik was er vorig jaar op vakantie en heb goed opgelet :) )
 14. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  De "Nieuwe" tussenstand:

  dedeut 3
  Nogevendit 2
  Monique 2
  Sprintmaster 2
  Jippie 1
  Sabine 1
  Tuttifrutti 1
  leenstrafan 1
  eddy 1
  Sjoerd 1
  MartijnBlaas 1
  Edwin 1
  Jaap 0
  Krizz 0
  Reitse 0
  dammer 0
  xRedstar 0

Deel Deze Pagina