Officieuze WielerVSS: Critérium du Dauphiné Libéré

Discussie in 'Wielrennen' gestart door dedeut, 30 mei 2010.

 1. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  We hebben er inmiddels alweer 1/3 van de VSS opzitten. De volgende ronde is de Dauphiné, traditioneel een belangrijke opwarmer voor de Tour. De officiele website vind je hier: http://www.letour.fr/us/homepage_horscourseCDD.html (met daarop de route en binnenkort ook de deelnemers).

  Graag inzenden voor: 6 juni, 14.00
 2. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  De eerste inzender is Monique (die morgen op vakantie gaat), zij speelt Contador
 3. MartijnBlaas

  MartijnBlaas Member

  volgens mij gaat contador ook winnen
 4. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Zwaar weekje hoor.

  Zondag de proloog, maandag en dinsdag twee redelijk vlakke ritten (allebei wel met een paar heuvels), woensdag een lange tijdrit, donderdag de eerste aankomst bergop, vrijdag een bergrit met aankomst bergaf, zaterdag koninginnerit met aankomst op de Alpe d'Huez en dan nog een slotrit met een pittig heuveltje waar ze heel vaak overheen moeten.

  Ik speel heel lafjes ook maar op Contador, maar misschien verander ik nog wel van mening als ik de deelnemerslijst zie.
 5. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik ga ook voor Contador, dé ronderenner van het moment.
 6. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Aangezien Valverde inmiddels 2 jaar geschorst is, is er weer een favoriet minder. Hij stond nl wel op de startlijst Mensjov lijkt de grootste concuurent van Contador te worden.

  De zesde etappe is lekker zwaar met de steile Noordkant van de Glandon en finish op Alpe d"Huez.
 7. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Nou als ik die startlijst zie, en nu Valverde (inderdaad) niet meer mee kan doen, ga ik ook maar voor Contador
 8. dammer

  dammer Member

  Ik vrees dat er weinig variatie zal zijn in de voorspelling: ook voor mij een Contadorke.

  Nog een vraag over Valverde: Hij is geschorst voor 2010 en 2011, zijn uitslagen uit het lopende seizoen worden dus geschrapt. Hij won dit jaar bv de Ronde van Romandië die in de Wieler VSS zit. Wordt hij in de VSS ook geschrapt? Voor mijzelf verandert het niets (mijn beschamende 0 blijft een 0), ik denk ook niet dat er bij iemand de 0 in een 1 verandert (wie had er immers Simon Špilak?), dus wat dat betreft mag het bij het oude blijven. Als we dopingvrij wielrennen bepleiten is Valverde als winnaar schrappen echter misschien eerlijker.
 9. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ja, het wordt vervelend. Misschien dat Edwin (zie ronde van California) zich af wil scheiden van de rest, maar ik ga ook voor Appie Contador. Trouwens, in mijn (niet zo gemeende :lol: )felicitaties aan Edwin schreef ik nog 'we wachten de dopingcontrole nog even af...' Wellicht was het beter geweest hier al even over na te denken in het kader van dit VSS. Wat mij betreft laten we het zo, een ieder deed zijn voorspelling op basis van de Valverde die we toen zagen, en een ieder wist al dat de zaak Puerto hem boven het hoofd hing. Ikzelf heb Valverde 3 x gespeeld (en de 4e keer won hij...)

  Wie hebben er geprofiteerd ?

  je zou kunnen zeggen als CDA-compromis 1/2 punt aftrek.

  Tenslotte, omdat iedereen Contador lijkt te spelen, zullen we allen een 2e naam toevoegen ?
 10. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Laat ze eerst maar es met sluitende bewijzen komen, die waren er ook niet tegen bv Ullrich. Wij hoeven ons niet tot het nivo van de UCI/ASO te verlagen.
  Ik speel ook voor Contador maar hou nog wel even de startlijst in de gaten.

  Is het trouwens een idee om voor de grote rondes een top drie van het eindklassement te voorspellen? Dat maakt het net wat leuker.
 11. Edwin

  Edwin Active Member

  Ik ga Contador niet spelen, wacht nog even op de definitieve startlijst maar ik heb nu al iemand anders op het oog waarvan ik denk dat ie Bertje wel eens kan verslaan. 8) :lol:
 12. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  +
  =
  Voor de Tour de France is dit misschien wel een goed idee. Stel dat Conta nu ook de Dauphinee wint. (stel he Edwin, stel he) dan gaat iedereen hem spelen voor de tour. En in de Giro zagen we dat één renner spelen toch erg moeilijk blijkt.
  Dus top3, eindigen zij ook top 3 (in willekeurige volgorde) dan een punt. Dus niet zo dat je alleen punten krijgt bij 2=2 en 3=3, dat wordt zo'n gelukstreffer. Dit doet ook het gewicht van het AK ten opzchte van BK en PK goed.

  Maar Dedeut is de initiator, dus hij mag t zeggen.
 13. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  De KNSB en ISU (en ook de UCI) zouden hier kapotgemaakt worden als ze halverwege het seizoen ineens allerlei regels veranderen. :twisted:
 14. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Er zijn drie voorstellen:

  (a): De puntentoekenning mbt de ronde van Romandie (ivm schorsing Valverde) veranderen
  (b): Voorspellen top 3 bij AK Tour de France
  (c): Bij Dauphiné een tweede naam toevoegen omdat iedereen Contador speelt.

  Hoewel ik (b) en (c) geen slechte ideeen vind, stel ik voor om niets meer te veranderen aan de spelregels. Sowieso zou het in het geval van (c) niet geheel eerlijk zijn omdat bijv. Monique op vakantie is. Ik heb deze reactie ook eerder dit jaar gegeven op de suggestie van leenstrafan om de hoogte van de toekenning van het aantal punten afhankelijk te maken van de orignaliteit van de gespeelde wielrenner. Als ik volgend jaar weer een Wieler-VSS mag 'organiseren' zal ik de spelregels aanpassen. Het uitgangspunt van dit jaar was het nabootsen van de regels van de schaats-VSS.

  Mbt (a), ik heb me bewust even stil gehouden om te kijken wat de eerste reacties zouden zijn, maar iedereen lijkt het goed te vinden om het zo te houden. Dit was ook mijn eerste reactie. Niet omdat ik zelf een punt gescoord heb met Valverde maar om de door Nogevendit genoemde reden dat iedereen wist dat Valverde een schorsing boven het hoofd hing. Verder zou het aanpassen van uitslagen na schorsingen met terugwerkende kracht betekenen dat in principe over twee jaar, wanneer blijkt dat renner x in 2010 toch doping had gebruikt, de uitslag van deze VSS nog moet worden aangepast. Ik volg daarom de regels van alle poules en goksites die ik ken: toegekende punten/geld blijven toegekend.

  Tenzij er nu een grote groep boze deelnemers opstaat laat ik dus het liefst alles voor wat het is.
 15. Edwin

  Edwin Active Member

  Mbt Valverde zou ik het zo houden. Vooraf konden we allemaal nog Valverde kiezen dus de officiële eindstand die na de laatste etappe wordt aangehouden zou ik ook aanhouden en niet de latere uitslag nemen als er mensen worden geschrapt. Want wie weet bij een positieve test die pas over 4 jaar gevonden wordt hebben we dus over 4 jaar een hele andere VSS-winnaar... :S
 16. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Dat verhaal over die dopingfiets van Cancellara is een leuke hoax. Dat een Belgische toerist dit toepast is wel grappig. Maar de beschuldigingen richting Cancellara kloppen niet, ze zijn nl vergeten dat het systeem een accu nodig heeft en dat je het knopje 3 sec moet indrukken. Ik neem aan dat we de punten van Cancellara laten staan.
 17. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ik ben niet boos, alleen zeer teleurgesteld :wink:
  (Zo zeggen ze dat toch tegenwoordig, ik vind dat zoooo nep)

  :lol: :lol:
 18. MartijnBlaas

  MartijnBlaas Member

  dat batarijtje is het probleem niet hoor die kun je in het frame verstoppen, niet dat ik dit alles geloof! Cancellara is een held!
 19. eddy

  eddy Well-Known Member

  Voor ik het vergeet, Contador gaat winnen.
  Ben bang dat Raborenner Menchov afgaat stappen.
  Misschien dat ik de winnaar in het weekend nog ga veranderen.
  Dat de Valverdekiezers hun punten houden vind ik ok , anders is straks inderdaad het einde zoek wie de winnaar van het spel gaat worden.
  Misschien dat ook voor andere (mindere rondes) het berg- en of puntenklassement meegenomen gaat worden, zou ik wel een goede zaak vinden.
 20. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  +
  =
  Mocht dit Cancellaraverhaal uitkomen dan claim ik hierbij alvast het behoud van mijn zuurverdiende Parijs-Roubaix punt. :D

Deel Deze Pagina