Noordse sporten op de Olympische Spelen 2018

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door leenstrafan, 27 jan 2018.

?

De mooiste Noordse sport is?

 1. Biatlon

  27 stem(men)
  75,0%
 2. Langlaufen

  5 stem(men)
  13,9%
 3. Noordse combinatie

  0 stem(men)
  0,0%
 4. Skispringen

  4 stem(men)
  11,1%
 1. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik riep ergens ander Ledecka uit tot koningin, maar ik vrees dat ze haar troon moet delen. 5 goud op 1 Spelen is ongekend. En dat op je 37e! Marit Bjørgen is nu de succesvolste Winterolympiër ooit en Ole Einar Bjørndalen voorbij.
 2. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  En met deze benaming "aller tijden" heb ik moeite.
  Hoeveel titels zijn er hedentendage te verdienen in vergelijken met nog maar dertig jaar geleden laat staan 60 jaar.
  Bij het Noordse skieën zijn er bij de dames 4 individuele onderdelen en 2 team events
  In 1956 was dat 1 individueel en 1 team event.
  Van 1960 t/m 1980 2 ind. en 1 team event. 1984-88 drie individuele nummers en pas vanaf 1992 vier individuele nummers maar nog steeds 1 teamevent.
  Dus eenvoudig de absolute cijfers over elkaar heen leggen klopt niet
  Natuurlijk is er een grotere vorm van specialisatie en is het deelnemersveld groter geworden maar vooral bij de skisporten (behalve schansonderdelen) is dat toch vooral aanvoer van onderaf.
  Nog steeds komen daar personen aan de start die er eigenlijk niets te zoeken hebben. Denk o.m. aan die Thaise violiste Vanessa Mae en in mindere mate Prins Albert van Monaco.
  Overigens denk ik dat als je een correctiefsactor zou toepassen Marit Bjorgen nog steeds de grootste Olympische wintersporter aller tijden is.

  Als Ireen Wüst de TP had gewonnen dan was ze de grootste schaatser op Olympische spelen ooit geweest.
  Sorrry, wat een onzin. Ireen won 4 individuele titels en had twee team titels gewonnen in een tijd dat er 5 indivivduele titels waren (MS tel ik even niet mee om de vergelijking zuiver te houden).
  Lydia Skoblikova heeft haar 6 titels gewonnen toen er vier individuele nummers op het programma stonden en geen teamtitels.
  De Sovjet Unie had die die teamtitels (1960 en 1964) alleen maar even op hoeven op te halen. Geen enkele concurrentie in die jaren.
  Als je gaat vergelijken bouw dan ook een correctiefactor in.
  Nogevendit, chicagodude en G1ant vinden dit leuk.
 3. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Waarom zou je alles moeten gaan over-analyseren? Dan zijn er wel heel veel dingen om rekening mee te gaan houden. Lijkt mij niet altijd nodig.
  chicagodude, Hakkie2, G1ant en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 4. Giel1

  Giel1 Well-Known Member

  Ik heb me bij het langlaufen geërgerd aan het commentaar van Jan Roelfs. Ik krijg niet het gevoel dat hij veel wereldbekerwedstrijden langlaufen heeft gezien dit seizoen. Het ontbreekt hem echt aan inhoudelijke kennis. Hij is gewoon wikipedia aan het voorlezen.

  Hij verteld tig keer hoe lang een rondje is. Heeft het over 'De klim omhoog', 'De afdaling naar beneden' en 'De sneeuw is koud'. Verteld in 1 minuut 5 keer dat 'een atleet van Rusland onder neutrale vlag' op kop ligt. Hij dacht dat Klaebo het lastig had in de estafette, maar hij was zich gewoon aan het sparen.

  Het gênantste vond ik dat toen Laurien van der Graaff te gast was bij Studio Sportwinter, Jan Roelfs moest zorgen voor de duiding.
 5. Khlebnikov

  Khlebnikov Well-Known Member

  Ik vind dat hij bij tennis lang niet het niveau haalt van de commentatoren die vroeger professioneel getennist hebben, zoals Marcella Mesker, Kristie Boogert, Jan Siemerink, Mariette Pakker etc.
  Bij voetbal vind ik hem wel gaan, er zijn commentatoren waar ik me veel meer aan erger. Maar ik lees op internet wel nogal wat kritiek op hem. Iemand zegt 'we moeten het er maar mee doen.' Daar sluit ik me bij aan.
 6. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Kan zijn. Herman van der Zandt gebruikte het juiste woord. Meest succesvolste winter olympiër ooit.
 7. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dat is toch ook precies wat ik typ in de post waar jij dan zo tegen tekeer gaat met een enorme lap tekst?
 8. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Wat heb ik mijn tijd toch verknoeid. Sorry, goed lezen is ook een vak (niet ironisch bedoeld).
 9. Unplugged

  Unplugged Active Member

  Toen die Oostenrijkse verkeerd ging (massastart vrouwen, gistermorgen), kon denk ik voor de eerste keer het woord gebruikt worden (ik heb het althans nog niet gehoord sinds 2010): een Kramertje. Dat vond ik dan wel weer aardig gevonden.
  En verder: het spannender maken dan het is, is ook een vak. Achter nummer 2 lagen twee ronden lang 2 vrouwen op 15 seconden. Je zag dat ze echt niet dichterbij kwamen en dat bleek ook. Maar Roelfs maakte er echt nog 'een strijd om het zilver' van, terwijl het alleen nog maar om brons ging.
 10. proeme

  proeme Well-Known Member

Deel Deze Pagina