Noordse sporten op de Olympische Spelen 2018

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door leenstrafan, 27 jan 2018.

?

De mooiste Noordse sport is?

 1. Biatlon

  27 stem(men)
  75,0%
 2. Langlaufen

  5 stem(men)
  13,9%
 3. Noordse combinatie

  0 stem(men)
  0,0%
 4. Skispringen

  4 stem(men)
  11,1%
 1. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Nou dat viel nogal mee, of tegen voor de Duitsers....absurd dat Loch zo'n fout maakt en niet eens meer een medaille pakte...
 2. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik vond het echt sneu voor hem, al had ik voor vandaag nog nooit van de beste man gehoord.
 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik ging ervan uit dat hij het wel zou redden, en dan zo'n slechte race van stuiterdestuiter...

  Maar Duitsland pakte wel onverwacht goud in de biatlon waar de favoriete Noren en Fourcade teveel kogels misten.

  Maakt het des te knapper van de favorieten die het wel gewoon doen op het moment van de waarheid.
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dus geen Fourcade of Boe voor het eerste biatlongoud. En Boe kan het achtervolgingsgoud denk ik ook wel vergeten, start op plek 31 op 1:13 van Peiffer. Wat een verrassing!
 5. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ik vind biatlon mooi, maar dat concept met die achtervolging vind ik belachelijk. Omdat het eerste onderdeel al een medailleonderdeel op zichzelf is, en dan ook nog eens zwaar meetelt richting het tweede onderdeel. Op de sprint valt dus eigenlijk al anderhalve medaille te winnen (of, in het geval van Boe, te verliezen). Volgens mij was er in Vancouver bij de mannen iemand die door het veranderende weer met veel mazzel de sprint won en door die voorsprong ook nog een medaille pakte op de achtervolging.
 6. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Klopt, het voelt altijd wel vreemd aan. Al wordt de achtervolging nog verrassend vaak door een ander gewonnen dan de sprint. Maar ik ben het met je eens, een gewone massastart is leuker.


  Edit: maar Dahlmeier gaat nu dus met 24 seconden voorsprong van start, en ze is al zo goed...
 7. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Halverwege ligt Cadurisch nu op 3: die werd 8e op de sprint, hiervoor haalde ze ooit 1 keer een top 10 klassering in een wereldbeker. Had verwacht dat die snel zou zakken, maar die zit in de vorm van haar leven.
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Uiteindelijk gaan de medailles bij de dames dus naar de nummer 1, 13 en 19 van de sprint.
  Dahlmeier blijft op weg naar haar legendarische status voor 6 goud.

  Denise Herrmann 6e, die is nog maar 1 jaar aan het biatlonnen, heeft al Olympisch brons in het langlaufen. Normaal gezien voegt ze daar straks eremetaal in het biatlon aan toe in de teamwedstrijden (en misschien nog individueel) en daarmee kan ze in het rijtje komen van sporters die op 2 verschillende sporten olympische medailles hebben. Dat zijn er nu iets van 80, maar wel grotendeels vanuit de begintijd (met gewichtheffers en worstelaars die ook in het touwtrekken medailles haalden).
 9. Koen

  Koen Well-Known Member

  Duitsland heerst tot nu toe! maar mooie overwinning toch van Dahlmeier, ze moet het toch allemaal wel even doen. raak schieten met al die spanning.
  respect ook voor publiek want ziet er erg koud uit. Estafette vind ik ook altijd erg mooi. dan vast geen Duitsland. althans niet met wereld bekers
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ja, ik snap wat je bedoelt. Toch is het zo dat de sprint korter is (7,5km tegen 10km voor dames; 10km tegen 12,5km voor heren) en dat er in de sprint maar twee keer geschoten hoeft te worden en in de achtervolging vier keer. Hierdoor is het zo dat de verschillen in de sprint over het algemeen kleiner zullen zijn dan de verschillen in de achtervolging.

  En hoeveel ik ook fan ben van de tijdritten in het schaatsen, hier moet ik zeggen dat zo'n achtervolging of massastart wel spannender is, omdat je echt de toppers naast elkaar ziet langlaufen en schieten en langlaufen en schieten. En je kan gewoon tellen dat per gemist schot er zo'n 20 of 25 seconden bij komt en dan zie je sommigen net iets meer tijd nemen.
 11. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Volgens alle voorspellingen pakt Duitsland wel goud op de estafette bij de dames. Ook niet gek als je hier de uitslag ziet met 1, 6, 12 en 13 voor Duitsland. Dat lijkt haast een zekerheidje. En bij de combi heb je dus Dahlmeier, Herrmann, Peiffer en Doll of Schempp, lijkt me ook de favoriet.
 12. Koen

  Koen Well-Known Member

  dat is opzich waar, zo zijn ze favoriet. maar volgens mij nooit wereldbeker gewonnen, schoten ze zo slecht. maar nu sterkere ploeg natuurlijk. maar we gaan het zien. straks. zin in.
 13. Forza

  Forza Active Member

  Zelfs zonder die gekke voorsprong lijkt het me dat Dahlmeier hier gewonnen zou hebben. Ze lag bijna een minuut voor na het laatste schietpunt en heeft daarna ingehouden. Die Kuzmina heeft overigens absurd snel gereden: ze begon 54 seconden achter, heeft 3 meer fouten gemaakt dan Dahlmeier, en weet alsnog tweede te eindigen op 29,4 seconden.

  edit: zie nu net dat zij al 2x olympisch kampioen is geweest op de sprint; ik snap nu waarom :)
  Hakkie2 vindt dit leuk.
 14. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  De Noren hebben tot nu toe van de 12 biatlonmedailles alleen nog maar 1 zilver (Olsbu, sprint van de dames). Dat zal ze flink tegenvallen. Tot nu het toernooi van de grote verrassingen.
  Koen vindt dit leuk.
 15. Giel1

  Giel1 Well-Known Member

  Klopt, eigenlijk zouden op de Spelen de tijdverschillen voor de achtervolging bepaald moeten worden op basis van een 'aparte sprintwedstrijd' (waar geen medailles te winnen zijn). Deze wedstrijd zou dan plaats moeten vinden naast de al bestaande sprintwedstrijd. Dan krijg je hetzelfde concept zoals destijds bij de achtervolging in het langlaufen (vervangen door de skiathlon) werd toegepast. Probleem zou dan wel zijn dat het biatlonschema erg vol raakt. Maar de gemengde estafette zou prima van het Olympische programma kunnen. Twee teamonderdelen voor een voornamelijk individuele sport vind ik een beetje te veel van het goede.

  P.S.: in het langlaufen willen ze de skiathlon wellicht weer vervangen door een tijdrit in klassieke stijl en vervolgens de dag erna een achtervolging in vrije stijl.
  G1ant vindt dit leuk.
 16. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Snapt de NOS commentator nou echt niet dat je met windstoten wel kunt langlaufen en geen biatlon kunt doen?
 17. Koen

  Koen Well-Known Member

  ze hebben natuurlijk vanochtend wel eerst moeten springen van schans. wel de kleine, maar weet niet hoe het toen waaide
 18. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ja, dat snap ik. Maar hij zei dat hij niet snapte waarom ze nu wel kunnen langlaufen en straks niet de biatlon kunnen doen. Met windstoten is het gewoon onmogelijk een eerlijke biatlonwedstrijd te houden, je moet hopen dat je kogel niet plots gevangen wordt door een windvlaag terwijl je tegenstander misschien bij rustige wind kan schieten. Dit verplaatsen lijkt me heel logisch. Met langlaufen (en zeker met een massastart zoals dit) doen de omstandigheden er natuurlijk veel minder toe.
 19. Koen

  Koen Well-Known Member

  daar heb je helemaal gelijk in
  verdamned , weer een Duitser met goud :p
 20. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Krista Parmakoski (Fin) en grootheid Marit Bjorgen (Noo) komen na 10 kilometer langlaufen allebei op een tijd van 25 minuten en 32,4 seconden uit. Op tienden gelijk delen ze het brons achter gouden Ragnhild Haga (Noo) en zilveren Charlotte Kalla (Zwe). Toeval of - gezien het nieuws van vandaag - toch matchfixing?

Deel Deze Pagina