NK Marathon Natuurijs

Discussie in 'Marathon' gestart door janzwabu, 8 feb 2010.

 1. janzwabu

  janzwabu New Member

 2. spietjuh

  spietjuh New Member

  Leuk, weet de nos al of ze het uitzenden?
 3. janzwabu

  janzwabu New Member

  Alleen een samenvatting later op de dag. Reden: teveel materiaal en mensen is al in/naar Vancouver...
 4. Koen

  Koen Well-Known Member

  Omrop Fryslân stjoert woansdei yn gearwurking mei RTV Noord en RTV Drenthe it NK maratonreedriden live út op tillevyzje. It Nederlânsk kampioenskip wurdt ferriden op 'e Súdlaardermar. It programma begjint om 08:30, as de froulju starte foar harren wedstriid oer 60 kilometer. Om 10:30 starte de manlju, mei in tal Fryske kânshawwers foar de titel.
  van site omroep Friesland

  Omroep friesland zend in samenwerking met RTV noord en RTV Drenthe het NK marathonschaatsen live uit op tv. Het NK word gereden op het Zuidlaardermeer. het programma begint om half negen als de vrouwen hun 60km starten. om half 11 rijden de mannen. met een aantal friese kanshebbers op de titel.
 5. bantega

  bantega Member

  1sterk 2 reitsma 3 bekkering
 6. plebejer

  plebejer Member

  Pfff tot drie uur vanmiddag journaalherhalingen op Nederland 1... zend dan het NK uit? Nu een webstream van omrop fryslân erop.. Niet echt fijne kwaliteit, maar 't is tenminste iets..
 7. Koen

  Koen Well-Known Member

  ik heb prima beeld, gewoon in Friesland komen wonen. Nog 16km ongeveer. Martijn Kromkamp ligt iets voor (20 seconden).
 8. Koen

  Koen Well-Known Member

  Jorrit Bergsma wint na mooie sprint met Douwe de Vries
 9. Taan

  Taan Member

  Is er nog ergens een live verslag van de wedstrijd van de masters? Een vriend van me doet mee.
 10. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Lekker simpel gedacht weer. Het gaat er niet alleen om, of er plek is op de zender. Iedereen van de NOS zit in Vancouver. Net als heel veel camera's. Ze kunnen dus geen waardige live-uitzending maken in hun ogen.
 11. Eppo

  Eppo New Member

  Heb het gezien maar het commentaar van Henk Kok was tenenkrommend. Maar goed datie een paar evaren mensen naast zich had staan....
 12. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  @G1ant,

  De NOS heeft nu ook gewoon de regionale beelden gebruikt.. beter gezegd.. hun eigen beelden..want het waren gewoon hun eigen camera(ad) mensen die aanwezig waren. Nu alleen live Herbie en een of andere expert ernaast en klaar is de NOS.
  Of als minste optie een eigen LIVESTREAM.... de mooiste natuurijswedstrijd sinds 11-steden 1997 (en misschien zelfs mooier) misten ze nu LIVE... echt een giga misser.
 13. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Wat een belachelijk subjectief stuk van de KNSB.nl:
 14. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Maar wel zeer terecht! Als je als coach het professionalisme predikt moet je je zelf daar ook aan houden. Benieuwd of de KNSB nu eens gaat ingrijpen in het elkaar helpen van de Renault en BAM ploeg.

  Overigens: mooie wedstrijd. :)
 15. Taan

  Taan Member

  Verslag van een master: (een windsurfer)

 16. jaap

  jaap Active Member

  Nou zeg, waar zijn de echte stoempers? Een paar rijders voor de eindoverwinning.
  En dan ook nog de vergelijking met elfstedentocht '63, nee beetje verwent zijn de heren wel hoor.
  Maar ze kwamen ook net van de Weissensee, met prachtig ijs in een schitterende omgeving.
  Nu alweer naar Zweden, hoeveel km. maken ze eigenlijk in een seizoen? Zal niet weinig zijn.

  Maar ik heb weer genoten van de beelden van het Zuidlaardermeer, op naar het volgende NK op natuurijs.
 17. Gert

  Gert New Member

  Re: NK Marathon Natuurijs

  Bericht door SprintMaster » wo feb 10, 2010 23:20
  Maar wel zeer terecht! Als je als coach het professionalisme predikt moet je je zelf daar ook aan houden. Benieuwd of de KNSB nu eens gaat ingrijpen in het elkaar helpen van de Renault en BAM ploeg.
  Een terechte opmerking van de Sprintmaster waar ik het volledig mee eens ben. Het hele marathonseizoen wordt er al met een ploeg van 8 man gereden i.p.v. alle ploegen die met 4 man rijden. En als je dan n.a.v. de NK marathon in de krant leest dat Anema verteld richting Huisman die vorig jaar het rood wit blauw won, ik citeer: "Wij houden niet van blabla, van glamourboys, van mensen die ineens het boegbeeld van de marathonsport denken te zijn. En waar zijn ze nu? Ze werden gewoon van kop af doodgereden". Ook Martijn Kromkamp was daar het slachtoffer met Renault rijder Groeneveld moest Martijn al het werk alleen doen en werd hem belet om weg te komen. Een ploeg van 8 man, daar is geen kluit tegen opgewassen.

  Anema zet pers te kijk
  Zuidlaren (KNSB) – Jillert Anema, coach van de ploegen van BAM en Renault, liet zich woensdagmiddag kort na het NK op natuurijs weer eens van een opmerkelijke kant zien. De Fries zette de voltallige pers te kijk, die op dat moment druk in gesprek was met winnaar Jorrit Bergsma.

  Met veel bombarie denderde Jillert Anema het perscentrum aan het Zuidlaardermeer binnen. Zonder een seconde te verspillen, meldde hij dat het interviewen van de eveneens verbaasde Bergsma lang genoeg had geduurd. ,,We maken er geen circus van, wegwezen hier. Tijd om feest te vieren’’, stelde Anema onomwonden. Binnen een paar tellen was het gezelschap van Renault verdwenen, inclusief Bergsma. De verslaggevers bleven verbluft achter.

  Een bizarre actie van Anema. Juist de coach die pretendeert te weten hoe het werkt in de professionele wereld, sloeg de plank volledig mis. Anema wil altijd winnen, maar is blijkbaar vergeten dat bij winnen ook verplichtingen horen. Het incident overschaduwde de zege van Bergsma, iets wat de rijder met zijn prachtige prestatie absoluut niet verdiende.


  Op het einde van het verslag spreekt Anema betreft publiciteit z'n eigen weer tegen;
  Op het Zweedse ijs van Falun heeft de concurrentie komende weekend weer een kans; BAM en Renault reizen niet af naar Scandinavië omdat er vanwege de Olympische Spelen in Vancouver wel een wedstrijd maar nauwelijks publiciteit te winnen valt.

Deel Deze Pagina