NK Allround en Sprint, Heerenveen, 24 en 25 februari

Discussie in 'Lange baan' gestart door Yuskov, 19 feb 2024.

 1. Kristian

  Kristian Active Member

  «…the published SQRL are the actual rankings based on results at World Cup Competitions during the season 2023/24, these have been used to determine the quotas for the World Speed Skating Allround & Sprint Championships 2024 also taking into consideration the pre-allocated quotas listed in the Announcement and in ISU Communication No. 2591.»
 2. Kristian

  Kristian Active Member

  What happened to the guaranteed spots to Sweden and Germany? Do the lines overrule what they are saying about the top-20, and (as I have suggested a couple of times) is that just misprints?
 3. zopie

  zopie Active Member

  Het NK is misschien een solicitatie mogelijkheid voor de schaatsers die wel zin hebben om de plaats van Schouten in te nemen bij Anema. Ik ben benieuwd hoe ze presteren dit weekend, vooral de schaatsers die we de afgelopen weken niet of weinig gezien hebben.
 4. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Misschien niet helemaal onverwacht, maar alle al voor het WK geplaatste schaatsers (De Boo, Roest, Leerdam, Groenewoud) slaan het NK over. Op de inschrijfsite hebben ze zich afgemeld.
  fransvanbakel en Duif vinden dit leuk.
 5. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Elina, RodyTur10, Duif en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 6. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member

  Marcel Vos vindt dit leuk.
 7. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Wanneer is eigenlijk de laatste keer dat iemand aangewezen is voor het WK allround/sprint? Roest zou natuurlijk altijd aangewezen worden, maar dat is nooit nodig geweest omdat hij op het NK altijd de snelste 1500/5000 combi rijdt.
 8. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Gewaagd. Beune was bij het 1e plaatsingsmoment (NK Afstanden) nauwelijks beter dan Schouten over een klassementje 1500/3000. Is dit besluit een gevolg van de bekendmaking van het aanstaande pensioen van Schouten? Als Schouten nu zegt: "ik ga nog door tot en met WK Allround. En o ja, als Beune een aanwijsplaats krijgt, hoor ik die ook te krijgen." Dan heeft ze best wel een punt. Met Schouten out of the picture vind ik het nog wel logisch Beune een aanwijsplaats te geven.
  G1ant, Lotte Meijers en Lorca vinden dit leuk.
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik vind 'm ook gewaagd in het geval van Beune. Beune was op basis van afgelopen weekend zeker favoriet voor het NK Allround, maar zomaar een aanwijsplek vergeven? Ik kan mij voorstellen dat ze daar bij AH Zaanlander, maar zeker ook JV (ARdJ) weinig begrip voor hebben. Mijns inziens zijn er net wat teveel goede allrounders bij de vrouwen om aanwijsplekken weg te geven.
  G1ant vindt dit leuk.
 10. CasperW

  CasperW Well-Known Member

  Beune won in SLC de 3000m, in Quebec de 1500m en in Calgary de 5000m. En pakte bij haar andere drie starts op die drie banen telkens een podiumplek. Als iemand de aanwijsplek verdient, is zij het wel. Ze hadden mogelijk beter pas aan kunnen wijzen na het WK ipv na het NK, want Beune is nu logischer om aan te wijzen dan Groenewoud.
  Eelco en RodyTur10 vinden dit leuk.
 11. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ik denk dat intern al lang bekend is dat Schouten geen interesse meer heeft in het WK allround ook al zou ze nog wel het NK rijden. Ik denk dat de marathon finale volgend weekend haar laatste wedstrijd wordt.
  Voor de derde WK plek zal het nog gaan tussen Melissa Wijfje, Antoinette Rijpma en heel misschien Merel Conijn. Meer kandidaten zijn er ook niet meer, met Dul volledig uit vorm, Kiel idem en doet sowieso al niet meer mee. Reina Anema haalt al twee jaar haar niveau niet meer. Sanne in ‘t Hoff lijkt me te weinig allround om zich te kunnen plaatsen.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 12. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Het verschil is natuurlijk dat dat geen aanwijsplek was, maar het eerste vooraf aangewezen kwalificatiemoment. Dat laat weinig ruimte voor discussie, want iedere topper in Nederland kan die 1500m/3000m combi tegelijkertijd rijden. Verplaats je dat kwalificatiemoment naar WK Afstanden of World Cups, dan heb je teveel onderlinge willekeur en sluit je de specialisten uit die een mindere 1500m kunnen compenseren met een geweldige 3000m.

  Op dit moment is Beune, afhankelijk van Takagi's plannen, absoluut favoriet voor het WK Allround, maar dat zijn er in theorie wel meer in Nederland. Er valt zeker wat voor te zeggen, maar ik had 'm gelet op het potentiële gezeik niet verwacht.
  Yuskov vindt dit leuk.
 13. andre77

  andre77 Active Member

  De aanwijsplek voor Beune is volkomen logisch gezien haar 3 overwinningen en 3 podiumplekken bij 6 starts op 3 verschillende alroundafstanden gedurende de laatste WC/WK.
  Dat er mogelijk wat gezeur komt, tja, wanneer komt er ergens geen gezeur over in Nederland? De selectiecommissie heeft het recht om het te doen en één van hun taken is om te zorgen dat de sterkste schaatsers uit Nederland aan de start staan.
  Ook die van Kok is logisch, gezien haar overtuigende overwinning op de 500 meter en haar resultaten op de 1000 meter.
  Khlebnikov, proeme en Duif vinden dit leuk.
 14. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Groenewoud heeft dan ook geen aanwijsplaats gekregen, maar reglementair het eerste ticket afgedwongen via de combi 1500-3000.

  Het lijkt er heel erg op dat de KNSB nu pas inziet dat het misschien niet heel handig is om toppers na een vol weekend in Calgary, direct een week later een vierkamp te laten rijden en dat ze daarom aanwijsplaatsen gaan uitdelen.

  Het gevoelsmatige niveauverschil tussen Schouten en Beune vind ik niet echt groot genoeg om een aanwijsplaats te rechtvaardigen. Dat Schouten wel of niet met pensioen gaat mag ook geen reden zijn om wel of geen aanwijsplaats uit te delen. Dat geldt overigens twee kanten op. Een aanwijsplaats voor Beune vind ik vreemd tot het moment dat Schouten daadwerkelijk heeft afgemeld. Anderzijds vind ik de oproep van Wüst voor een aanwijsplaats voor Schouten in de schaatspodcast ook vreemd. Dat iemand gaat stoppen mag geen reden zijn om iemand plots voor te trekken, ook al is zijn/haar erelijst nog zo lang.
  Laatst bewerkt: 21 feb 2024
  jay en chicagodude vinden dit leuk.
 15. MasterAJA29

  MasterAJA29 Active Member

  Logische aanwijsplek voor Beune en Kok. Is gewoon logisch dat zij NK niet hoeven te schaatsen n.a.v. de laatste weken. Beune wat mij betreft meer favoriet dan Takagi en Groenewoudt, lijkt mij zelfs de absolute favoriet mocht zij de vorm van afgelopen weekend doortrekken.
 16. Arvid

  Arvid Member

  Dit is het vrijwel 100%. Het risico dat toppers niet fit zijn door het WK + jetlag en dan hun plek verliezen, of er nog slechter uitkomen en dus niet fit zijn in Inzell, is te groot.
  Laatst bewerkt: 21 feb 2024
  Khlebnikov en Duif vinden dit leuk.
 17. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Schouten heeft inderdaad afgezegd voor het NK Allround. Haar afscheid zal bij de Marathon Cup-finale in Leeuwarden zijn. Begrijpelijke keuze, maar jammer dat er geen afscheidswedstrijd voor een vol Thialf zal zijn.
 18. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Moet je als rijder van Zaanlander marathons rijden, of komen vrouwen die geen marathons rijden ook in aanmerking?
 19. Duif

  Duif Well-Known Member

  Komt precies overeen met wat ik al verwachte.
 20. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Het fijne is in ieder geval wel dat de NOS die marathonwedstrijd op 3 maart (zondagmiddag dus deze keer) live op tv uitzend.

Deel Deze Pagina