NK Afstanden, 4-6 november, Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 7 okt 2011.

 1. em1205

  em1205 New Member

  Terug naar het topic dan maar. Waarom alleen een wildcard voor de 5km voor Kramer en niet ook 1 voor de 1500 meter dacht ik? Heeft hij er niet om gevraagd of komt hij er niet voor in aanmerking? Wie weet het?
 2. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Vanuit dat perspectief bekeken lijkt het nogal subjectief. Maar er zijn drie tussenafstanden en drie dagen, dan lijkt spreiding mij niet zo moeilijk.
 3. Duif

  Duif Well-Known Member


  Ik denk beide. Hij zal er niet voor in aanmerking komen omdat hij nog geen1500 gereden heeft en dus niet heeft kunnen tonen wat hij kan op deze afstand.
  En dat hij geen 1500 gereden heeft zal komen omdat hij er in deze fase van het seizoen geen interesse in heeft.
 4. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik vraag me nog steeds af hoe het zit met de 10 km, maar daar hoor ik niks meer over dus ik denk niet dat hij die er bij wil pakken.

  En kan iemand mij vertellen hoe er geloot gaat worden tijdens het NK? Gebeurt dit op basis van de seizoenstijden of op basis van iets anders?
 5. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  En nog een praktische vraag, weet iemand of er ook treinen stoppen op Heerenveen ijsstadion? Ik heb al gekeken op de site van de ns en schaatsen.nl maar kon er niks over vinden. Ik vrees van niet, maar misschien dat iemand hier er meer over weet.
 6. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  In het AD stond vanochtend dat Gerard Kemkers ook meteen een wild card voor de 10km voor Kramer wilde, hoewel hij nog niet wist of Kramer daar wilde starten. Ik neem aan dat de KNSB dat nu geweigerd heeft: ik heb daar niks over gehoord. Bovendien zijn de beste 2 van de 5000m (buiten de al eerder geplaatsten) sowieso geplaatst voor de 10km. Als Kramer daar niet bij zit, zal hij vast niet op de 10000 meter willen starten.

  Wat betreft de loting:
  Voor de 3000m en 5000m dames en de 5000 m en 10.000m heren geldt:
  - Groep 1: 1/t/m 4 beste tijden volgens beide Sara lijsten
  - Groep 2: 5 t/m 8 beste tijden volgens beide Sara lijsten
  - Groep 3: 9 t/m 12 beste tijden volgens beide Sara lijsten
  - Groep 4: overige deelnemers

  Als ik het goed begrijp, zijn dat de Europese lijsten van vorig seizoen en van dit seizoen. Volgens mij staat Kramer met zijn Inzell-tijd 4e op deze lijsten (achter De Jong, Olde Heuvel en De Vries), dus gewoon (?!) in groep 1.
 7. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Foutje, bedankt. Blokhuijsen was in Moskou vorig jaar ook sneller dan 6.23, dus Kramer in groep 2.
 8. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Bedankt voor de info!
 9. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Zou wel weer een stomme actie zijn als dit niet geregeld is.... :roll:
 10. Monique

  Monique Well-Known Member

  Lekker dat Sven de 5 km gewoon mag rijden van de KNSB. Ik hoop net als Sabine dat hij ook de 10 km gaat rijden omdat ik zondag ook nog ga, maar ik vrees dat dat er niet in zit. Nou ja, dan vrijdag maar extra genieten.

  Ik bibber alleen al bij de gedachte dat Sven een keer teveel over de lijntjes gaat dit seizoen, ik hoop dat hij daar goed op getrained heeft.
 11. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik heb navraag gedaan bij een conducteur, helaas NS heeft niets staan in hun railpocket bij evenementen dus het is wrs niet aangemeld bij de NS en dan rijden er geen extra treinen.
 12. Sidekick

  Sidekick Well-Known Member

  Wat goed is voor Kramer, en voor de toeschouwers. Nu hoeft hij niet krampachtig een tijd achterna te halen (wat hem volgens mij heeft opgebroken qua blessure), maar kan gewoon laten zien wat hij waard is zonder zich kapot te rijden.
 13. Koen

  Koen Well-Known Member

  nou dat is lekker. ga drie dagen, dus drie dagen extra kosten omdat we met bus moeten pendelen
 14. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik heb het OC gemaild. Gevraagd wat voor oplossing zij bieden.

  Overigens staat er in de railpocket van de NS nergens meer Heerenveen IJsstadion genoemd. Laten we hopen dat dat is omdat hij alleen in de dienstregeling staat als er evenementen zijn en niet omdat het station niet meer gebruikt gaat worden.
 15. proeme

  proeme Well-Known Member

  dat blijft raar. Waarom moet je voor de massastart een limiet rijden op een individuele afstand? Dat is toch een heel ander onderdeel?
 16. Koen

  Koen Well-Known Member

  waardeloos dus weer dat vervoer. over aantrekkelijk maken van schaatssport gesproken, we zorgen al voor frustratie bij trouwe schaatsfans voordat wedstrijden begonnen zijn.
  staat nog nergens info over bussen vanaf hoelaat. kan me nog van vorige keer herinneren dat het kleine busjes waren en het was niet goedkoop. ben toen met auto gegaan. geen zin in bussen. maartja moet toch ook een biertje kunnen drinken vind ik.
  hoop dat er snel meer informatie komt en dat ze treinen toch laten stoppen. maar verwacht het niet. ook niet bij world cup
 17. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Zoals voor alle afstanden geldt: de ISU wil geen krabbelaars en clowns op de Wereldbeker. En dus stellen ze de eis dat ook degenen die aan de massastart deelnemen een limiet moet hebben gereden (maakt niet uit op welke afstand). 6.48 op de 5000m zou voor de leider in het marathonklassement geen enkel probleem horen te zijn, maar je moet het nog wel even doen, als je tenminste mee wil doen aan een Wereldbeker.
 18. H2O-s

  H2O-s Active Member

  Maar Karlo is na Utrecht (nog) geen leider van het klassement. Grote kans dat dit Jorrit Bergsma of Ralf Zwitser is. Bij de vrouwen Mariska Huisman of Maria Sterk.
 19. klopgeest90

  klopgeest90 Member

  Jammer dat Studiosport vrijdag 4 november pas om 17.00 begint met uitzenden.
  Terwijl de wedstrijd al om 16.00 begint.
 20. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Is het daarna wel live? Daar ben ik eerlijk gezegd heel blij mee, vorig jaar was de eerste dag volgens mij in een samenvatting et zien.

Deel Deze Pagina