NK Afstanden, 4-6 november, Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 7 okt 2011.

 1. Henkgrol

  Henkgrol New Member

  Ik lees zojuist een opmerkelijk bericht van Hein Otterspeer .

  Het verhaal van Hein Otterspeer op de NK Afstanden

  Hein Otterspeer moest vandaag de 1500 meter aan zich voorbij laten gaan, maar daar ging een opmerkelijk verhaal aan vooraf. Hein liep gekneusden ribben op en Schaatswereld vroeg hoe het was gebeurd.

  ”Ik lag te relaxen op mijn bed met muziek op, een uur voordat ik weg moest naar de de baan voor de eerste 500m op vrijdag. Toen werd er op de deur geklopt door een schoonmaakster die wat vergeten was in mijn kamer. Ik stond te snel op en werd na een paar seconden licht in mijn hoofd en was een seconde of zes van de wereld en werd wakker op de grond tussen mijn bed en kast. Tijdens mijn val ben ik op een kleine box gevallen met mijn borst/ribben en miste op een haar na mijn nachtkastje met mijn hoofd.

  Hein kon hierdoor plaatsing op de 500 en 1000 meter wel vergeten. De Schaatser van Team APPM kijkt al uit naar het NK Sprint, waar hij wil gaan schitteren.

  Bron: http://schaatswereld.wordpress.com/2011 ... afstanden/
 2. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Gek verhaal zeg. Ik was al benieuwd naar het hele verhaal na wat losse opmerkingen er over. Sneu, want hij reed erg veelbelovende tijden in de trainingswedstrijden. Hopen dat hij er weer staat met het NK sprint.
 3. Henkgrol

  Henkgrol New Member

  Inderdaad maar het is toch opmerkelijk dat die jonge dan nog vijfde eindigt op de 500 meter na twee series. Ik weet echt zeker dat hij sowieso op de 500 en de 1000 meter zich had geplaatst. Die jongen is echt sterk.
 4. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Is inderdaad nog een prestatie opzich. Ook zijn pech dat de plaatsing voor de world cups op tijd gaat en niet over twee afstanden (wat ik ieder jaar weer vergeet).

  PS: Goede nickname! Ik ben ook fan van Henk. Of je moet hem zijn ;) dan ben ik fan van jou ;)
 5. Henkgrol

  Henkgrol New Member

  Ja ben erg fan van Henk maar jammer dat hij regelmatig is geblesseerd. Verder hoop ik dat Hein op het Nk sprint laat zien dat hij nu toch wel een gevestigde naam is.
 6. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Weer een hele mooie 10 km met een Bob de Jong in de vorm van eind vorig seizoen. Hij heeft nu een mooi rijtje staan: 16 deelnames, 6 goud-5 zilver-5 brons. Als je bedenkt welke superschaatsers hij zag komen en gaan (en weer komen): Ritsma, Veldkamp, Romme, Uytdehaaghe, Verheyen, Kramer.
  Jorrit Bergsma kon wel eens het grootste talent van de BAM ploeg zijn. In een jaar 6 sec. van zijn 5 km tijd af en 11 sec van zijn 10 km tijd. Daarmee heeft ie alle verwachtingen ruimschoots overtroffen. Het zal voor Kramer nog een hele kluif gaan worden om weer de beste te worden op de 10 km

  Nog een grappig verhaal over Marrit Leenstra:
  http://www.nusport.nl/schaatsen/2660795 ... -pak-.html
  Jammer dat ze het net niet bekroonde met een titel want dit was een uitgelezen kans gezien Wüsts zwakke slotronde.
 7. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ben net thuis na een dagje Thialf. Het was echt supergaaf vandaag. Eerst die 1500 meters, mooie winnares met Wüst en mooie winnaar met Groothuis. Toen werd het feest omdat Pien Keulstra ook nog even de 5 km won, en niet echt bij gebrek aan beter, ze is gewoon écht goed. Op het middenterrein was nog een interview met haar en ze vertelde dat ze ook aan triathlons doet, vandaar natuurlijk haar ausdauer. Ontzettend leuke meid dus geweldig dat ze hier won. Voor haar werd ook hard gejuicht in Thialf dus ze is nu al erg populair bij het publiek. Ook de rest van de jonkies bij de vrouwen deed het goed. Opvallend hoe ontzettend slecht Jorien Voorhuis reed, echt ontluisterend.

  En toen de 10 km, toch wel het hoogtepunt van de dag voor mij. Sven reed een puike rit, er werd ook echt voor niemand zo hard gejuicht als voor hem. Ik vind het een prima tijd, oké, hij wint er nog niet mee, maar ik ben er van overtuigd dat hij in deze eerste 10 km sinds anderhalf jaar niet tot het gaatje is gegaan, dat hij dus nu al iets harder had gekund, en dat hij over een paar maanden zeker harder gaat en de strijd weer helemaal kan aangaan met de BAMmers. Dat Bergsma en De Jong nog harder gingen maakt dan nu niet uit, Sven is terug en ik ben er blij mee. Ik moet trouwens zeggen dat ik De Jong wel bewonder om zijn 10 km, wat een vlakke race en wat mooi uitgekiend, het leek alsof hij het schema van Bergsma helemaal in zijn kop had zitten. WOH trouwens ook echt teleurstellend.
 8. Henkgrol

  Henkgrol New Member

  Kijk Bob de Jong wint wel maar Sven Kramer is nog niet eens op top niveau dus een prima resultaat. Pien Keulstra is natuurlijk een supertalent als je ziet wat voor tijden ze nu al klokt. Toch zie ik wel een nieuwe lichting aankomen bij de vrouwen op de lange afstanden en dat is ook mooi :)
 9. Monique

  Monique Well-Known Member

  Sven heeft idd maar een halve zomer gedraaid, dus eigenlijk is het al belachelijk goed wat hij laat zien. Bob en Jorrit hebben een goede zomer kunnen trainen en het verschil is nu al best klein. Misschien is dit wel de ideale uitslag voor Sven: hij kan nog omhoog kijken, maar het gat is niet zo groot dat hij er wanhopig van hoeft te worden. Hij heeft weer wat wedstrijdkilometers in de benen na dit weekend en weet dat het publiek blij is dat hij weer terug is. Al met al kan hij tevreden gaan slapen vannacht.
 10. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Met resp. 12.5 en 9.5 sec aan de broek krijgen noem je een klein verschil? :lol: Natuurlijk is het een goede race van Sven maar ik denk dat je een te donkergroene bril ophebt.
 11. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Ik denk ook dat Kramer wel lekker slaapt vannacht, deze 10 km biedt genoeg perspectieven om later in het seizoen weer wedstrijden te kunnen winnen. Volgens mij zit het conditioneel wel snor, technisch gaat het beter en moet hij nu in de worldcups wedstrijdritme op gaan doen, want je zag wel dat hij dat mist (logisch, duh).

  Maar het verschil vond ik vandaag niet 'best klein', maar behoorlijk groot. Echter, niet onoverbrugbaar.
 12. Monique

  Monique Well-Known Member

  Op de 5 km was het verschil maar 1.5 resp. 0.6 seconden, en ja, dat vind ik een klein verschil. Op de 10 km is het verschil groter maar het is geen onoverbrugbaar gat, vooral als je in je achterhoofd hebt dat Sven lang niet de hele zomer voluit heeft kunnen trainen. Geef hem nog een paar maanden en hij kan de strijd echt weer aan. Ik zeg niet dat hij dan weer alles gaat winnen, maar hij heeft dan een heel goede kans.

  En wat je laatste opmerking betreft: ik heb geen donkergroene bil op, maar wel een enorme Sven-bril. :wink:
 13. Billy

  Billy New Member

  Stja, waarom reageert die Bob nu toch telkens zo vreemd. Wint hij zonder Sven dan... wint hij met Sven erbij dan... en dan moet hij daar nog op reageren ook.
  "Bob de Jong wint wel maar Sven....." Als je dit maar telkens onder je neus wordt gewreven dan kan je alleen nog maar populair worden als hij afstand doet van goud zoals Sven afstand doet van zijn brons.......
  Waarom toch die hetze tegen Bob?? Als die media niet van die domme vragen stelt dan hoeven er ook geen domme antwoorden te komen. Zoals recentelijk waar Bob de vragensteller moest vragen wie hij tegenover zich heeft. Ik geef direct toe dat Sven beter met die media om kan gaan; hij zal beter getraint zijn hierin.
 14. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik wil nog even opmerken dat Wouter niet heel slecht reed op de 10 km. het is zijn afstand echt niet, zijn pr is (of was jaren) iets van 13.18. Hij reed daar een paar seconden boven en we weten dat zijn vorm niet top is.
 15. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik denk dat het wel meevalt met de hetze rond Bob de Jong. Hij is gewoon minder populair dan Sven en daar lijkt hij moeite mee te hebben. Bob is nu eenmaal geen "hunk" en Sven wel. Nou is Bertje Maalderink nu ook wel een zuigertje af en toe en daar heeft Bob moeite mee. Zelf ben ik ook al geen fan van Bob, nooit geweest ook, maar ik heb wel grote bewondering voor zijn prestaties. Heb net het interview na de 10 km met hem gezien en het woord Sven is niet eens gevallen, dus waar hebben we het over?!
 16. Henkgrol

  Henkgrol New Member

  Sven Kramer is op de goede weg en is ook helemaal nog niet in vorm en dan al dit kunnen. Bob de Jong oogt veel beter en dan krijg je zulke verschillen. Let maar op als Kramer weer in een ouderwetse vorm is dat hij ook tijden weer haalt van onder de 13 minuten. Over Wout olde Heuvel kan ik kort wezen die jongen maakt geen progressie hoe zonde het ook is.
 17. naomie70

  naomie70 Active Member

  We hebben het helemaal niet over Bob. Niemand ontkent dat hij een geweldige race heeft neergezet en dat hij een goede schaatser is. We hebben het nu alleen over Sven en dat hij naar onze mening nog veel beter kan en dat we daar blij mee zijn. Hij mist nu duidelijk wedstrijdritme waardoor ook de snellere rondes er niet zo makkelijk uitkomen. En het lijkt een groot gat, maar ga elke ronde maar een paar tiende harder en het gat is alweer een stuk kleiner. Hij is positief daarover en ik zie het ook met vertrouwen tegemoet. Het is goed om zo iemand als Sven er weer bij te hebben. Zo hebben we een mooi aantal van goede lange afstandrijders! Als iedereen op topniveau is kan dat een mooie strijd worden.
 18. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Ireen Wust wint de 1500 meter, maar het verschil met de nr. 2 Marit Leenstra is niet groot. 6 Vrouwen rijden onder de 2 minuten. Een mooie race van Antoinette de Jong, 16 jaar pas, dat belooft wat.

  Sjoerd de Vries zet de toon met zijn 46'er en komt uiteindelijk 1/100 te kort op nr. 2 Kjeld Nuis en wordt 3e. Stefan Groothuis wordt 1e. Inmiddels weet half Noord wie Super Sjoerd is :)

  Pien Keulstra rijdt een flink stuk van haar PR af. Eigenlijk had ik het niet verwacht, maar de als 1e gestarte eindigt als 1e. Mooi verjaardagscadeau. Carlijn Achtereekte wordt 2 en Anouk van der Weijden 3e.

  Een mooie rit tussen Sven Kramer en Douwe de Vries. Deed mij denken aan een aantal ritten tussen Sven en Carl Verheijen. Half noord juichte voor Douwe (is niet te houwe) mee. Sven had aangekondigd de 10 km als training te zien en Douwe zou er vol tegenaan gaan en zie hier het resultaat. Sven 3 Douwe 4 met 3 sec. verschil. Er waren er nog 3 die er boven konden komen, uiteindelijk werd Bergsma 2e (9 sec. verschil met Sven) en Bob de Jong in een keurig opgebouwde race 1e (met 3 sec. verschil met Bergsma).
  Bob heeft dus niets overgehouden aan zijn val bij de Marathon een week eerder, waar Bob de Vries overigens ook gevallen was.

  Een mooie dag in Thialf en dit weekend belooft veel oor het nieuwe schaatsseizoen.
 19. Mandy

  Mandy Active Member

  Het was weer een mooi schaatsweekend.

  En wat een verrassingen :) Hulde aan Thijsje Oenema en Pien Keulstra.
 20. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Misschien leuk om eens te kijken wat er gebeurd zou zijn als het afgelopen NK afstanden de Olympische kwalificatiewedstrijden waren geweest. Wie zouden er dan naar de Olympische Spelen zijn gegaan?

  Bij de dames:
  1. Thijsje Oenema 500, 1000
  2. Margot Boer 500, 1000, 1500
  3. Annette Gerritsen 500
  4. Laurine van Riessen 500
  5. Marrit Leenstra 1000, 1500
  6. Ireen Wüst 1000, 1500, 3000
  7. Diane Valkenburg 1500, 3000
  8. Pien Keulstra 3000, 5000
  9. Carlijn Achtereekte 5000
  10. Annouk van der Weijden 5000

  Bij de heren:
  1. Jan Smeekens 500
  2. Michel Mulder 500, 1000
  3. Jesper Hospes 500
  4. Stefan Groothuis 500, 1000, 1500
  5. Sjoerd de Vries 1000, 1500
  6. Kjeld Nuis 1000, 1500
  7. Wouter Olde Heuvel 1500
  8. Jorrit Bergsma 5000, 10000
  9. Bob de Jong 5000, 10000
  10. Sven Kramer 5000, 10000

  Bij mannen en vrouwen precies 10 deelnemers, dus geen gedoe met de matrix nodig....
  De achtervolgingsploeg lijkt me bij de vrouwen Wüst, Leenstra en Valkenburg en bij de mannen Kramer, Olde Heuvel en Bergsma kunnen te zijn....

Deel Deze Pagina