Nieuwe schaatspakken van KPN

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Lindekh, 1 okt 2010.

 1. Edwin

  Edwin Active Member

  Dit is nog erger dan Jong Oranje. Groen is nog neutraal, dat is zoveel oranje niet.
 2. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  haha volgens mij is het een tactiek. eerst een soort van spuuglelijk prototype via sluiproutes presenteren en dan valt het uiteindelijk resultaat best wel mee... ik ben zeer opgelucht. lekker oranje...!
 3. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik vind dit dan ook wel weer OK. En ik moet ook zeggen dat ik de Aegon pakken altijd een beetje saai vond, dus ik ben hier nog best wel blij mee. :D
 4. Alleskids

  Alleskids New Member

  Het is even wennen, en ook zeker niet mijn smaak, maar dit is beter om aan te zien dan de sobere pakken die Nike de schaatswereld opdringt. Daarmee zouden ze meteen van de schaatsbaan naar een begrafenis kunnen zonder op te vallen. En het leidt af van de benen als de schaats per ongeluk over de lijn gaat op het rechte eind. Je kan altijd protest aandienen dat de lijn scheidrechter het nooit goed gezien kon hebben door de vele kleuren :) .

  Kweste van wennen, maar dat was het Aegonpak eerst ook met de blokjes. Daar zal vast ook de nodige kritiek over gekomen zijn.
 5. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Eens... Ik vind groen/oranje/wit een mooiere (lees: minder lelijke) combinatie dan blauw/oranje/groen...

  Edit: what's up met die groene muts, dat is echt lelijk: http://www.knsb.nl/topsport/langebaan/n ... tsseizoen/
 6. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik vind het groen erbij maar niets. Vind het zo'n afzichtelijke kleurencombinatie.
 7. Lieke

  Lieke New Member

  ik vind het nog steeds niet echt mooi, maar er zit tenminste wel oranje in. Toch al iets van een nationaal pak met een nationale kleur erin.
 8. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik ben opgelucht, dit is veel beter dan het lelijkste pak uit de historie. Het haalt het absoluut niet bij het oude pak, maar hier kan ik mee leven.
 9. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Dit is wel wennen zeg, vooral die groene muts lijkt op de foto echt aartslelijk. Zonder die groene muts doet het me een beetje aan de tenues uit de Ard en Keesie tijd denken (hoewel dat voor mijn tijd is).

  [​IMG]
 10. Lindekh

  Lindekh Member

  Er was vandaag aan het begin van de uitzending van De Wereld Draait Door ook aandacht voor de schaatspakken door Erben Wennemars. Hij vindt ze ook lelijk ;-)

  Zie: http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/Video ... &tx_ttnews[tt_news]=18267&cHash=d3241cdc727464aa046ce2f0a921f757
 11. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

 12. Lindekh

  Lindekh Member

  Nog even een filmpje van gister; de nieuwe schaatspakken in actie (van KNSB.tv):

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NBwuum5knIc[/youtube]


  De Jong-Oranje-pakken zijn dus ook niet de groene, maar oranje met wit! Die groene zijn blijkbaar alleen proeftypes enzo geweest. Hebben ze ons voor niks bang gemaakt ;-)

  Hier nog een linkje naar wat foto's: http://www.ad.nl/ad/nl/1742/Schaats.../524006/55113/0/Schaatsers-in-het-nieuw.dhtml
 13. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik vind die pakken van Jong Oranje nog mooier dan de gewone pakken. Het groen blijft jammer, maar als het er maar zo minimaal in zit kan ik er mee leven.
 14. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  Op de site van Schaatsenzo.nl staat dat er een rijderscommissie is geweest die besloten heeft welke pakken gebruikt gaan worden.
 15. plebejer

  plebejer Member

  't Is wel een beetje een schizofreen pak geworden zo met dat ouderwetse Aegon-blauw dat eigenlijk niet echt lekker staat met het oranje, laat staan met dat vreselijke groen. Dat ze afstappen van het rood-wit-blauw en een meer oranje kleurstelling zoals de meeste andere nationale sporttenues willen vind ik tot daar aan toe, maar ik blijf het belachelijk vinden dat Nederland straks internationaal uitkomt in niet-nationale kleuren.

  Bij medailleceremonies schijnt komend seizoen ook de KPN-vlag gehesen te worden en naar verluid heeft men een compositieopdracht uitgegeven om de 'Generatie KPN'-tune uit te werken tot een nieuwe nationaalhymne :lol:
 16. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Hier een verhaal uit de Volkskrant over wat de commissie heeft gedaan en waar hun voorkeuren lagen:

 17. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  De mening lopen nogal uiteen, maar na het filmpje bekeken te hebben ben ik tot de conclusie gekomen dat ik het wel een mooi pak vind...

  De torso is oranje, zoals het hoort voor een ploeg die Nederland op sportgebied vertegenwoordigd. De blauwe benen constrasteren daar mooi mee en geven een bepaalde kracht aan het pak. Ik denk dat ik deze combinatie ook mooier vindt dan andersom (donkere torso, lichte benen). Tot slot het KPN-groen, nu het alleen nog maar de accentjes zijn vind ik het zoals Jan Blokhuijsen ook zegt "lekker fris". Misschien is het nog even wennen voor anderen, maar ik vind het wel een cool pak, ik ben benieuwd hoe het Marrit Leenstra staat.

  Wat is er niet-nationaal aan oranje-blauw (met een paar kleine groene vlekjes)?

  P.S. Groen in een tenue doet me een beetje denken aan het tenue van ons volleybal-team, wel een heel andere kleur groen.
  [​IMG]
 18. plebejer

  plebejer Member

  Je hebt gelijk, en de uiteindelijk versie is ook véél beter dan het proefmodel. Maar laat me dat opnieuw formuleren: Ik vind het gebruiken van sponsorkleuren in een nationaal tenue onwenselijk. Als Shell het Nederlands elftal zou gaan sponsoren trekken ze ook niet opeens geel-rood gestreepte sokken aan..
 19. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Ik vind het nieuwe pak, de versie met blauwe benen en een oranje bovenlijf met groene accenten helemaal zo gek nog niet. Tuurlijk is het wel even wennen, maar ik vind het leuk dat het oranje nu ook in de schaatspakken terugkomt, net zoals bij vele andere nationale sporttenues. En dat groene is gelukkig beperkt.

  Ik kan er prima mee leven.
 20. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik weet niet hoor maar in mijn ogen is dit gewoon blauw ;)

Deel Deze Pagina