nieuw schaatsstadion

Discussie in 'IJs' gestart door Mcat, 20 mei 2013.

 1. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Hieruit blijkt maar weer eens dat de KNSB gewoon niet goed geleid wordt. Dat er nauwelijks naar de financiele onderbouwing werd gekeken bij de toewijzing is belachelijk, en nu zijn we een enorme tijd verder en kunnen we weer overnieuw beginnen met het proces. Is Zoetermeer nog steeds rond, of zijn investeerders e.d. eruit gestapt toen bekend werd dat Almere de voorkeur kreeg? In het laatste geval zou de barslechte selectieprocedure van de KSNB/NOC-NSF uiteindelijk kunnen leiden tot het verlies van de beste - en wel haalbare - optie...
  SprintMaster vindt dit leuk.
 2. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik kan het me voorstellen. Voordeel is dat Thialf alles sowieso rond heeft (toch?), dus lijkt me dat zij in het voordeel zijn. Als Zoetermeer door de eerdere toewijzing aan Almere investeerders zijn kwijtgeraakt en daardoor nu niet meer competitief zijn met Thialf, dan zullen zij het niet zomaar hierbij laten zitten denk ik, dat gaat nog een flink staartje krijgen.
 3. Koen

  Koen Well-Known Member

  geen verrassing dat het niet doorgaat. KNSB veel te lang mee gegaan in dit zoveelste luchtkasteel idee vanuit Almere.
  gewoon in Thialf blijven en daar moeten ze maar zorgen dat alle faciliteiten optimaal zijn.
  (was al op pagina zes om te zoeken waar bericht moest staan bij langebaan schaatsen, maar weer een ander kopje dus)
 4. plebejer

  plebejer Member

  Ik wacht nog even met juichen, het is wel de KNSB waar we het hier over hebben.. Met de concurentie van Zoetermeer is het nog allerminst een abc-tje dat Thialf de concessie gaat krijgen. Zowel Thialf als Transportium schijnen overigens nog niet geïnformeerd te zijn door de KNSB:

  Vind ik alvast weer tamelijk absurd, maar schijnbaar wil de bond zich niet beperken tot de twee overgebleven locaties:

  Daar komt de bewuste vaagheid van dit statement bij:

  Tot slot vraag ik me ook af of Icedome nu definitief afvalt. De concessie is weliswaar ingetrokken, maar wie weet wat er in de komende maanden nog kan gebeuren. Gezien het feit dat de KNSB keer op keer toont volkomen incapabel te zijn zou deze klucht nog wel eens een tijdje kunnen voortduren.
 5. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Vaag dat ze nu alles weer opengooien. Partijen hebben tijd genoeg gehad om zich te melden. En er is haast geboden, dus wees nu eens besluitvaardig. Almere iig finito, dat duurde allemaal veel te lang. Kort geleden was er nog het idee van een samenwerking Heerenveen-Zoetermeer. Maar de investeerders van Zoetermeer hebben de boel al onder druk gezet (waarschijnlijk omdat men lucht kreeg van het fiasco van Almere) en dat bied alleen nog ruimte voor het oorspronkelijke plan van Zoetermeer. Zo wordt de KNSB wel gedwongen om echt kleur te bekennen.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  wat een zootje...
  Tuttifrutti vindt dit leuk.
 7. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Als ze waar hadden kunnen maken wat ze beloofden, dan was het héél mooi geweest.
  Maar helaas, geld is toch best belangrijk als je wat wil gaan bouwen.

  Ik ben benieuwd hoe alles verder zal gaan. Toch weer Heerenveen? Die vooral lui zijn geweest, maar daardoor ook gewoon kunnen doen wat ze beloven (Vrij weinig).
 8. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Goooo Transportium....
  Elina vindt dit leuk.
 9. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik kan me toch niet voorstellen dat er nu serieus weer compleet nieuwe kandidaten mee mogen doen. Het waren er drie, daarvan is er één afgevallen, blijven de andere twee dus over. Dat zou tenminste logisch zijn. Als de KNSB nog een beetje verstand heeft dan houden zij het ook bij de overige twee kandidaten.
 10. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Als het Heerenveen zou worden is dat wel echt een afknapper. 2 prachtige plannen en een vrij simpele renovatie, en dan zou de renovatie winnen. Ik vind het heel erg jammer dat het prachtige plan van Almere het niet gaat worden. Dat was weer een stap vooruit geweest richting nog verdere professionalisering van de sport.
 11. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Verbaast me niks dat nu de financiering niet rond is. Ik heb me er nl altijd over verbaast dat die financiering zo makkelijk rond te krijgen zou zijn. Een ijsbaan, zeker met van alles eromheen, dat kan heus niet zomaar uit in Nederland hoor.
 12. mackvp

  mackvp New Member

  KNSB en NOC NSF hebben te veel naar de FIFA gekeken ook zo'n onbetrouwbaar zootje. Kies gewoon voor de samenwerking Thialf en Transportium dan komt het helemaal goed. Sanders en Koops transfereren naar RTL of SBS, kunnen ze daar nieuwe soaps gaan bedenken.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk
  proeme vindt dit leuk.
 13. mackvp

  mackvp New Member

  Goed verhaal bij Nieuwsuur Charlie en Sven. Straks Erben aanhoren bij Knevel & vd Brink


  Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk
 14. mackvp

  mackvp New Member

  Erben snapt het dus niet. Lees eerst de plannen eens goed.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk
 15. Goooooo Transportium Zoetermeer!

  2 vliegen in één klap:

  -1. hypermoderne nieuwe trainings en wedstrijd-faciliteiten in de Randstad
  -2. broodnodige ijscapaciteit in ZW- Nederland, kan de Uithof rustig afbouwen de komende 2 jaar en in 2016 sluiten

  Doen

  Goed optreden van Charlie Atroop idd.
 16. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Hij heeft wel een punt: waarom zo ontzettend veel geld pompen in een stadion? De orde van grootte is gelijk aan een voetbalstadion dat al lastig rendabel is te houden. Maar als het helemaal via private partijen gebouwd kan worden, dan zeg ik meteen doen. Al komt er altijd wel wat achter weg. Maar dan is de Uithof al lang dicht.
 17. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  ja, ik snap ook niet waarom Erben het niet zou snappen. Als en ijsstadion eigenlijk niet uit kan, kan het hooguit uit als je het sober neerzet, Almere was te duur. Er kan rondom een ijsstadion niet een verdienmodel neergezet worden op basis van de topsport alleen.
 18. mackvp

  mackvp New Member

  Als de eis voor topsport locatie is dat er 2 400 m banen moeten komen dan heb je heel veel activiteiten nodig om het verdienmodel sluitend te krijgen. Almere had te weinig. Transportium heeft meer. Hopelijk genoeg. De eisen zijn misschien te hoog?


  Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk
 19. mackvp

  mackvp New Member

  Transportiun steeds dichter bij door station Bleizo en de Duikkelder Seafari, samen met Thialf, we gaan het zien.
 20. HA01761

  HA01761 Active Member

  http://nos.nl/artikel/701286-definitief-geen-bouw-icedome.html

Deel Deze Pagina