Niet schaatsende potentiële deelnemers aan de OS

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Hakkie2, 22 okt 2017.

 1. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Over de schaatsers en de shorttrackers zal op dit forum genoeg geschreven worden. Wat ook interessant om te volgen is welke andere sporters zich plaatsen voor de Spelen.

  Allereerst de curling mannen. Zij hebben een kleine kans om zich te plaatsen, daar voor moeten ze bij de beste 2 komen op het OKT van 5 t/m 10 december in Tsjechië. Het is al heel bijzonder dat ze dit hebben gehaald, maar wie weet wat er plots kan gebeuren.

  Bij de ski onderdelen is de grootste kanshebber de geboren Fransman Steven Théolier, kleinzoon van Tourwinnaar Jan Janssen. Volgens mij heeft hij daar 140 WB punten of een top 30 klassering op 22 januari voor nodig. Ook Maarten Meiners, zilver op de afgelopen Universiade combinatie, is een kanshebber op de combinatie en de reuzenslalom.

  Bij het bobsleëen heeft in elk geval de mannen 2 een redelijke kans de OS te halen, met De Bruin als stuurman en de ervaren Van der Zijde (die lang voor Zwitserland uit kwam) als remmer. Het gaat daar om de ranglijst van 14 januari.

  Bij het snowboarden gat het volgens mij vooral om Cheryl Maas (het enige lid van de nationale selectie) maar die heeft net haar nekwervels gebroken.


  Het kan zijn dat ik nog iemand mis.


  Hier een mooi overzicht.
  Laatst bewerkt: 28 nov 2017
  leenstrafan vindt dit leuk.
 2. Monique

  Monique Well-Known Member

  Leuk om ook andere sporten van de OS te bespreken. Wat beroerd voor Cheryl Maas om nu nekwervels te breken, kan ze dan überhaupt wel naar de Spelen?
 3. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Ze zei van wel vlak na die breuk. Ze is al wel praktisch zeker geplaatst op 2 onderdelen (slopestyle en big air), dus ze heeft tot aan de Spelen om te herstellen en weer in vorm te komen.
  Monique vindt dit leuk.
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Op de NOS site nu een verhaal over Michelle Dekker, nog een kanshebster bij het snowboarden.
 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Vanavond bij Studio Sport een reportage over Kimberley Bos, de Nederlandse skeletonster.

  Verder hadden we een groot biatlon-talent, Chardine Sloof, die in 2012 Europees- en wereldkampioene bij de junioren werd. Echter komt zij tegenwoordig voor Zweden uit en bovendien lijkt ze niet echt door te breken.
 6. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 7. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 9. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Bos en Le Conte voor de skeleton moeten top 12 staan. Nu staan ze respectievelijk 13e en 17e, halverwege de wereldbeker. Er is dus nog een kans dat zeker Bos het haalt. Voor Bos staat 1 Russin en voor Le Conte 2, trouwens.

  Dekker (snowboard, parallel reuzeslalom) staat 17e in de ranking. Om zich te plaatsen moet ze nu nog 1x top 8 halen in een WB of 2 plekjes stijgen.


  De heren bij het bobsleeën zijn helaas niet zo goed begonnen. Top 12 is nodig, ze staan nu 24e (2 mans bob) en 18e (4 mans bob).
  Laatst bewerkt: 28 nov 2017
 10. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Om 20 uur begint het OKT curling voor Nederland. Ik zie op de site wel een volledige dameswedstrijd die vandaag eerder werd gehouden op hun baan, geen idee of dit ergens live te kijken is.

  Edit: die wedstrijd vanmiddag tussen China en Tsjechië was wel live te volgen als ik hier kijk:

  https://mobile.twitter.com/hashtag/oqe2017?src=hash

  Maar het is in Tsjechië, dus dat hoeft niet te zeggen dat NL ook live te zien is.
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  De curlers weten geen indruk te maken op hun OKT, winnen slechts één (eventueel nog twee) wedstrijd(en) en vliegen er uit.
  Jeroen Bijl somt hier voor de NOS-camera zijn lijstje op.

  Ik moet zeggen dat ik de top-12-in-de-WB-stand-eis best streng vind, bij het schaatsen (500 meter dames, massastart) en shorttrack hoeven ook niet per se alle deelnemers top-12 te staan want dan zouden we het op sommige afstanden wel kunnen schudden. Bovendien, Kimberly Bos was in Park City nog 10e en nu dankzij de sneeuw slechts 24e, het blijft een buitensport dus dan is er toch een realistische kans op een topklassering en wat kost het nou om één of twee skeletonsters mee te nemen? Die gaan eerder een medaille winnen dan pak 'm beet een Janine Smit.
 12. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Geen indruk valt wel mee, ik heb wat wedstrijden gevolgd en het valt allemaal net verkeerd. Maar ze waren tegen China en tegen Rusland echt niet slechter. Dat onderaan staan geeft echt een vertekend beeld, zo slecht spelen ze niet.

  Sowieso is iedereen op dat toernooi ongeveer even goed, alleen Denemarken steekt er duidelijk met kop en schouders bovenuit.
 13. Monique

  Monique Well-Known Member

  Wel heel jammer dat onze curling mannen het niet gered hebben, het zou wel heel erg mooi zijn geweest.
  Elina vindt dit leuk.
 14. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ja, maar Nederland bleek toch wel de zwakste te zijn uiteindelijk. Met scores van 8-4, 3-4, 6-7, 5-7, 6-9, 3-7 en 4-8 komen ze op 35 - 46 uit. Even naar de statistieken kijkend valt me op dat ze in het toernooi 29 ends gewonnen hebben, en 29 ends verloren. Echter de ends die ze wonnen leverden minder punten op (24 enkel, 4 dubbels, 1 tripel) dan de verloren ends (16 enkel, 9 dubbels, 4 tripels) punten opleverden voor de tegenstanders.
 15. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dat noemt men scorebord journalistiek. Ik heb de wedstrijden tegen China en Rusland gevolgd en die verliezen ze beide door 1 zwakkere steen. Gaat die ene steen net zo goed als de rest van de stenen, dan winnen ze beide wedstrijden. Zo dicht zat het op elkaar, dus een 'zwakste' was niet echt aan te wijzen.
 16. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Serious?
  Echt, jeu de boules is leuker.
  Of kijken hoe verf droogt.....;)
 17. Nickel

  Nickel Active Member

  Ik word om een of andere reden altijd erg vrolijk van dat geveeg..
  Maar snappen doe ik het niet
 18. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dat vegen geeft wrijving, daardoor neemt de weerstand af en gaat de steen sneller. Dit omdat er vlak voor de wedstrijd een fijna laag kleine druppeltjes op de baan wordt gespoten die gelijk weer aan vriest.

  Is echt een heel precies werk, topteams leggen de stenen over een lengte van 40 meter op de centimeter precies, goed vegen maakt daarvan ongeveer de helft uit en is net zo belangrijk als goed gooien.
  Nickel vindt dit leuk.
 19. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Curling is echt schitterend om naar te kijken, één van de beste televisiesporten. Wedstrijden duren uren, maar elke steen is anders en bij elke steen kun jij als kijker weer bedenken wat jij zou doen. Als curling met NL op de Spelen zou zijn tegelijk met schaatsen, stond bij mij curling op het grootste scherm aan...
  Nickel en leenstrafan vinden dit leuk.
 20. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik kijk normaal nooit naar curling, maar op Olympische Spelen vind ik echt iedere sport mooi en hoe meer Nederlanders hoe beter. Bij de Zomerspelen kijk ik ook ademloos naar boogschieten, en daarna weer 4 jaar niet. Curling is wel een erg knappe technische sport, maar dat zijn veel meer sporten. Dus ja, jammer dat ze niet mee doen.

  De tweemansbob is ook ver weg van de Spelen zag ik in de gauwigheid op nu.nl.

Deel Deze Pagina