Molenpolder

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 26 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Zojuist bij molenpolder wezen schaatsen (tussen maarsseveense plassen en westbroek). Enkele tientallen schaatsers waren aanwezig. De baan die eerder deze maand geveegd was, is nog goed zichtbaar, en leek overal dik genoeg (ik heb het niet gemeten, maar hoorde het eigenlijk nergens echt kraken). De ijsvlakte is over het algemeen egaal maar ruw. Dus prima te beschaatsen, en zal alleen maar beter worden als er meer schaatsers over rijden. Morgenochtend zal het ook zeker nog goed te doen zijn, daarna is het afwachten in wat voor vorm de neerslag gaat vallen, en wat dat dan met het ijs doet. Maar ik heb goede hoop er dit weekend ook nog wel geschaatst kan worden.
 2. vanrobbert

  vanrobbert New Member

 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kom net terug en waren aardig wat mensen, t ijs is prima om op te schaatsen.
 4. Maartens

  Maartens New Member

  Het ijs was inderdaad prima te doen. Alleen wat doorgangen waren erg hobbelig maar dat zijn maar korte stukken. De grote sterren die dicht zijn gevroren zijn helaas net iets lager dan de rest van de sneeuwijsvloer, dus daar kun je vervelend in blijven haken. Ze zitten wel goed dicht. Laat er maar een buitje op vallen vanavond, wordt het alleen maar beter van. En daarna komt er weer vorst!

  Maarten
 5. Maartens

  Maartens New Member

  Re: Molenpolder:superijs

  Net even op de Molenpolder geweest en de dooi heeft het ijs alleen maar goed gedaan! Er is 0,5 cm vlak ijs opgekomen waar nu een laagje van 2 cm poedersneeuw op ligt. Alleen aan de kanten is er her en der bevroren natte sneeuwkorst. Snel vegen maar ook zonder dat prima te doen, al zitten er misschien nog wat oneffenheden verborgen onder de sneeuw.
 6. vanrobbert

  vanrobbert New Member

 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  weet iemand hoe het vandaag (zond) op de molenpolder is? veel nieuwe sneeuw sinds gisteren. wordt er geschaatst/geveegd?
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Het was gister heel goed te doen op de molenpolder. Om half 10 opgestapt en een rondje van 4 km uitgezet waar de anderen ( Hooguit 20 man over de hele dag.) gebruik van hebben gemaakt. Los van dat rondje kon je eigenlijk overal veilig schaatsen: dik glad bijna ijbaanijs met daaroverheen een dun laagje poedersneeuw. Alleen weet ik niet of je vandaag door de sneeuwlaag komt. het heeft vannacht flink gesneeuwd. Sneeuwschuiver mee en schaatsen maar. :D
 9. nelis

  nelis Member

  Molenpolder, sneeuwijs

  Kom net van het ijs. Mijn dochter op de slee voortgetrokken. Geschatst door een zwaar mengsel van oud sneeuw en nieuw; maakte het schuiven ook zwaar.
  Klein kilometertje geschoven (1m breed) ijs er onder was ok wel wat hobbelig hier en daar.
  Opstappen bij Westbroekse binnenweg (halverwege). Wel wat ijspret maar vergeleken met begin januari niet echt bijzonder.
  Neem je schuivers/bezems mee!
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  Iemand al bij de Molenpolder geweest of geschaatst?
  Vorige week dinsdag nog even het ijs geprobeerd, wel sterk maar paar centimeter ijswaterprut.
  Ijs zou nu inmiddels weer aardig vlak en hersteld moeten zijn lijkt me..
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Jaa vanochtend even geweest.

  Er ging een man het ijs op, we hebben samen even gekeken, het lijkt overal dik genoeg, soms wel 15 cm.
  Alleen aan de kant soms wat dunne stukken. Opstappen kan iets voorbij het staatsbosbeheer kantoor.
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik reed net over de Burgermeester Hydecooperweg in Westbroek ( Molenpolder)en zag twee schaatsers. Het ijs lag er mooi bij maar waarom gaan de mensen weer zo snel het ijs op, wacht even rustig af tot dat het echt sterk genoeg is zodat we met z'n allen in dit mooie gebied er meer plezier van kunnen hebben.
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hoi Gjb,

  Diegene die vandaag hebben geschaatst zullen het er vast niet mee eens zijn, maar ik wel.
  De mensen gaan er tegenwoordig veel te snel op en dan krijg je weer slecht ijs. Vervolgens lopen ze weer te zeuren dat het ijs slecht.

  Als ze nou even wachten tot het weekend.
 14. Herbertje

  Herbertje Member

  Als het ijs 15 cm dik is waar moet je dan nog langer op wachten??
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  En in het weekend? Dan met duizenden erop zal het zeker goed gaan (NOT)
  Nee nu mooi genieten voordat de massa en de gekte komt :)
  PS: ik was daar niet, maar had gekund.
 16. Xandr

  Xandr New Member

  Wat een gezeur zeg. Het lijkt mij dat de kwaliteit van het ijs nog in de meeste mate van het weer afhangt :D en verder mag iedereen gaan schaatsen wanneer ie wil. Dat is toch het principe van natuurijs.
  Wij hebben vanmiddag heerlijk geschaatst op de molenpolder; idd iets voorbij Staatsbosbeheer. Aan het begin een beetje bobbelig, maar verder tot in de trekgaten heerlijk glad ijs. Er wordt een mooi rondje geveegd met de machine.
  Wij moesten helaas wel afhaken door de sneeuwval, maar inmiddels schijnt de zon alweer. Als ze nu blijven vegen kunnen we dit weekend weer met zijn allen gaan schaatsen :wink:
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Tuurlijk, maar voor sommigen is het niet eerlijk dat zij nu nog niet kunnen of durfen? En dat jij dan nu het ijs stuk schaatst zodat het ook aankomend weekend nog niet kan dat is al helemaal ongehoord. Worden straks weer die duizenden mensen onverichterzake naar huis gestuurd. Maar goed, kunnne ze nog altijd wel op het Hennschotermeer gaan schaatsen ;-)
 18. WouterB

  WouterB Member

  Ja, want als het ijs maar *kuch* 15 cm dik is dan verpest je het ijs als je er dan al op gaat. :roll:

  Maar goed, als het kan en je kunt dan moet je gewoon gaan schaatsen. Anders loop je het risico het mis te lopen door slechte weersomstandigheden. Zoals overdag dooi, teveel sneeuw etc. etc. Dus pak je kans als het kan.
 19. Anonymous

  Anonymous Guest

  kan iemand vertellen of er (vandaag) geveegd wordt op de Molenpolder?
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanochtend ben ik wezen kijken en er is iemand aan het vegen.

Deel Deze Pagina