Molenpolder

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 26 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ben net geweest
  Rondje geveegd, misschien 2 km
  Ijs sterk genoeg maar matig
  Je kan niet echt doorrijden, meer voor met de kids
  Niet de moeite om een eind voor in de auto te gaan zitten.
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Waar kan ik opstappen?
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Westbroekse binnenweg, je ziet het vanzelf.
 4. Maartens

  Maartens New Member

  Net wat rondjes geschaatst op Molenpolder, het gaat niet vanzelf. Allerlei soorten ijs waarvan een aantal behoorlijk afzien (gaatjesijs, rommelijs, etc.) maar gelukkig ook olieijs. De dooigaten zijn goed dichtgevroren (zij het wat ongelijk) maar helaas zijn er nogal wat plekken met water op het ijs. Geen idee waarom, het ijs is er dik zat maar met lage noren krijg je toch natte voeten.
  De borstelmachineman maakte zich weer zeer verdienstelijk maar de baan is nog maar smal.

  Kortom, natuurijs.

  Bijgevoegde bestanden:

 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Er is een smalle baan van ongeveer 3 km geveegd. Veel bobbelig ijs, maar ook goede stukken.
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kan er nog steeds geschaatst worden in de Molenpolder?
 7. vanrobbert

  vanrobbert New Member

  Volgens mij nog steeds, al ben ik er een paar dagen niet geweest. Ankeveense plassen en Molenpolder gaan gelijk op wat betreft ijsdikte en omstandigheden...gisteren prima ijs op Ankeveen...dus daarom ga ik er van uit dat het kan. Er zal ook vast weer een klein baantje geschoven door de plaatselijke hovenier....ik weet niet of je hier wat aan hebt?!
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Thx. Robbert.... Ik ga er morgen 's een kijkje nemen.
 9. vanrobbert

  vanrobbert New Member

  Geef ook weer een verslagje ervan, want komende dagen zaterdag nog (?) wil ik ook wel weer een keertje naar Molenpolder ...ik ben benieuwd hoe het is ter plekke...er akn vaak nog lang doorgeschaatst worden ook als het overdag al oploopt in temperatuur...en het vriest 's nachts nog steeds. Het ijs kan als een spiegel worden.
 10. Wakrijder

  Wakrijder Member

  Hallo allemaal, wakker worden! Iedereen heeft zeker naar Tuitert zitten kijken. Overal ten noorden van Utrecht kun je schaatsen en zeker op de Molenpolder. Als je bang bent rij je het rondje van de borstelman. Daar kun je de komende dagen nog veilig rijden. Ben je minder bang dan kun je heel het gebied in met wakken/zwakke plekken op de bekende plaatsen maar verder betrouwbare doorgangen. IJs was nog zeker tien cm dik. Op grote petgaten af en toe spectaculaire lengtescheuren met bijbehorende geluiden. Om 9.45 kwam ik na anderhalf uur schaatsen de eerste (en laatste) twee medeschaatsers tegen. Ik rij zelf het liefst alleen, maar gun iedereen zijn schaatsgenot. Pak je spullen en ga op pad voordat de motsneeuw, die in combinatie met de rijp een prachtig decor opleverde, overgaat in regen. En anders alle komende ochtenden met een temperatur onder nul.

Deel Deze Pagina