Michel Mulder stopt met schaatsen

Discussie in 'Lange baan' gestart door Koen, 6 jan 2020.

 1. Koen

  Koen Well-Known Member

  zat er al aan te komen. maar nu dus officieel bekend gemaakt.
  Michel stopt met schaatsen, tijd voor wat anders.
  maakt seizoen wel af volgens Telegraaf maar geen wedstrijden.
  ik hoop dat hij nog zilveren bal gaat doen in Elfstedenhal.
  ik vind het wel jammer , mooie schaatser en aardige man om naar te kijken met interviews etc.
  Duif vindt dit leuk.
 2. mi

  mi Well-Known Member

  Zeker! Niet onverwacht, wel jammer!
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  Jammer, maar hij was al lang niet meer de topper die hij eens was. Het zat er aan te komen. Toch ga ik hem wel missen.

  wat betekent "seizoen afmaken" als je geen wedstrijden rijdt? Dat hij enkel nog als trainingsmaatje voor zijn ploeggenoten gaat fungeren? Wel zo aardig natuurlijk, die hebben echt nog wel wat aan hem lijkt me.
 4. Forza

  Forza Active Member

  NK sprint?

  Inderdaad jammer dat hij zijn topniveau niet meer heeft weten te bereiken. Hij kan misschien nog wel wat leuke dingen doen op de skeelers ook.
 5. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Tja, hij is bijna 34, wat al oud is voor een sprinter, dus de kans dat hij zijn topniveau ooit nog zou gaan halen was al praktisch nul. Met nieuwe snelle jongens zoals Ntab, de Russen, en de Japanners, snap ik helemaal dat hij niet de motivatie heeft om door te gaan. Het is jammer, maar niet onlogisch en niet onverwacht. Hij heeft een prachtige carrière gehad die we nooit zullen vergeten.
  strawbale en Duif vinden dit leuk.
 6. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Mooie schaatser? Mwoa, best een sympathieke kerel wel, en een fantastische schaatser, maar esthetisch gezien vond ik het geen mooie schaats-stijl. Maar goed,smaken verschillen ;)

  Prachtige carriere gehad. Persoonlijk had ik niet zoveel met de gebroeders Mulder, maar zijn kwaliteiten zijn/waren natuurlijk ontegenzeggelijk.
  G1ant en Khlebnikov vinden dit leuk.
 7. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Logisch dat Michel Mulder afscheid neemt. Maar als je dan toch doortraint, rijdt dan i.i.g. nog een 500m bij het NK in Thialf. Hij verdient daar een waardig afscheid.
  Nogevendit vindt dit leuk.
 8. Jaco

  Jaco Active Member

  Zat er aan te komen. Ben als mede-Blauwvinger (Zwollenaar) niet helemaal objectief, maar hij kan terugkijken op een hele mooie carrière met een boel prijzen op ijzers en wieltjes. Olympische Goud. maar ook die geweldige 34.31 in Thialf. Wat zou daar als tijd uitgekomen zijn, als dit in Salt Lake City was gereden. Maar dat blijft speculeren. Aardige gast ook, die hopelijk behouden blijft voor de sport.
 9. Camila

  Camila Active Member

  Hij is nu bij Op1
 10. proeme

  proeme Well-Known Member

  lijkt me niet als hij zegt dat hij geen wedstrijden meer gaat rijden
 11. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Jammer, maar logisch. Leuke gast. Zag hem als klein mannetje al in Deventer rijden. Geen natuurtalent. Zelfs gepasseerd voor de regioselectie (waar onder andere Smeekens toen al jarenlang in zat). Toen een soort mini-commercieel ploegje opgezet. Daar reden hij en zijn broer nog voor toen ze die legendarische gelijkspel-rit tegen elkaar reden. (Iets wat bij kleinere wedstrijden overigens al vaker was gebeurd). Ronald brak eerder door en hield het ook langer vol om bij de top te horen. Maar Michel heeft toch de mooiste erelijst. Heel veel respect voor zijn doorzettingsvermogen.

  Verder ben ik het met @chicagodude eens dat het allebei gewoon geen mooie schaatsers zijn.
  Lorca vindt dit leuk.
 12. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Zat aan te komen. Gek.. ik denk dat zijn broer Ronald meer talent had, maar toch is het Michel die de betere erelijst heeft opgebouwd.
 13. Monique

  Monique Well-Known Member

  Jammer dat hij stopt maar zeker geen verrassing en ik denk ook verstandig. De laatste jaren wist hij zich nergens voor te kwalificeren en dan gaat de lol er wel vanaf lijkt me. Maar die Olympische gouden medaille maakt zijn hele carrière natuurlijk goed en die pakken ze hem niet meer af. Sympathieke vent ook.
 14. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member  Ik zal Michel Mulder altijd herinneren vanwege zijn magistrale baanrecord in Thialf, dat hij nu met Kulizhnikov deelt (al heeft Kulizhnikov het record gereden in het nieuwe Thialf en prijkt Mulder z'n naam nog altijd op het bordje aan de muur). Zo'n race waarin alles klopt. Er zijn er maar weinig die ooit zo'n race hebben gereden. Wotherspoon deed het ooit. Ted-Jan Bloemen deed het. Shani Davis deed het twee keer. En dus Michel Mulder, Olympisch kampioen, tweevoudig wereldkampioen sprint en nog tweevoudig wereldkampioen (mensen vergeten zijn relaytitel altijd) op de skeelers. Welke sporter droomt er nou niet van om zijn sportieve hoogtepunt te beleven op het moment dat het echt moet? De Olympische Spelen, waar hij op een paar duizendsten over twee omlopen de snelste was. Waar Jan Smeekens zich voor een paar seconden kampioen waande. Waar broer Ronald in de tweede omloop de snelste tijd had geklokt, maar in de eerste omloop z'n bocht verprutste en daardoor nog bijna z'n bronzen medaille misliep.

  Misschien had Michel wel op z'n Amerikaans na die Spelen zijn schaatsen aan de wilgen moeten hangen. Maar hij ging door. Niet omdat hij dat moest, maar puur uit liefde voor de sport. Zijn carrière na de Spelen verliep met pieken en dalen. Hij werd nog tweede op de 500 meter op de WK Afstanden van 2015, maar daarna haalde hij zijn oude niveau niet meer. Zijn laatste overwinning was een 500 meterwinst op het NK Sprint van 2018. In de herfst van zijn carrière in hetzelfde jaar leek het er nog even op alsof hij iedereen ging verrassen toen hij zilver pakte in de World Cup en slechts 5 honderdste achter Kulizhnikov eindigde. Dat het geen fluke was bewees hij in de tweede omloop toen hij vierde werd met ongeveer dezelfde tijd. Maar helaas was het niet genoeg om nog een keer echt uit te pakken.

  En nu? Nu gaat Michel waarschijnlijk verder als gymleraar, al heeft hij ook interesse in het trainerschap. Michel was welbespraakt, buitengewoon sympathiek, een beetje grillig, maar een echte kampioen. Een groot schaatser. Michel, bedankt!
  Laatst bewerkt: 7 jan 2020
  Mcat, Hannah, Jaco en 8 anderen vinden dit leuk.
 15. Elina

  Elina Well-Known Member

  Michel Mulder zijn nieuwe doel is Olympisch Goud voor een Nederlandse op de 500m.
  mi vindt dit leuk.
 16. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik zou het fijn vinden als hij trainer kan worden van de vrouwen sprinters. Het is een super sympathieke kerel met verstand van zaken, precies dat wat nodig is om een goede trainer te worden. Ik hoop dat het gaat lukken!
  mi vindt dit leuk.
 17. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Al bijna 88 jaar het volkslied en nog steeds is het vrijwel onmogelijk voor een publiek om het correct te zingen....dan weet je wel dat het volkslied beter kan, maar goed

Deel Deze Pagina