Loosdrechtse plassen

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 3 jan 2010.

 1. Herbertje

  Herbertje Member

  Ga er idd maar van uit dat ze de boel willen sparen voor de wedstrijd van morgen :mrgreen:
 2. RjSports

  RjSports New Member

  Hahaha me vader komt net binnen, ik zeg: en hoe was het op de plassen? Hij zegt: waardeloos! Ik wens die jongens morgen heel veel succes.
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Maar mensen, die wedstrijd is toch op Vuntus en niet op de vierde en vijfde plas?
 4. skater

  skater Member

  Ik ga er vanuit dat ze met die verslechterde situatie de sneeuw bedoelen.
  Vegen en rijden morgen. Om 9.00 starten de dames al.
 5. blaffy

  blaffy New Member

  Het is al een paar keer langs gekomen maar morgen wordt gereden op de vuntusplas! En dat is maar goed ook want de rest van Loosdrecht is tov gisteren aanzienlijk slechter (ook het rondje vuntus overigens).
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  2 dagen geschaats op de loosdrechtse plassen
  Redelijk genoten, echter wel enkele kantekeningen. Op de grote plas wordt veel geschaatst maar bijzonder weinig geveegd. Wel is iedereen rond de plassen druk bezig om een of ander koek en zopie tentje op te zetten of complete terrassen in te richten op het ijs, maar er lijkt niemand zo snugger om te zorgen voor een fatsoenlijk geveegde baan voor de vele schaatsliefhebbers. Ook op de 5e plas waar zaterdag een mooie baan geveegd was voor een toertocht was zondag niets geveegd. Er wordt nu gezegd dat het ijs niet meer betrouwbaar zou zijn, maar ik heb er zondag met vele anderen geschaatst en absuluut nooit het idee gekregen dat ik op onbetrouwbaar ijs reed. Denk dat de ijsclub de buit binnen heeft na de zaterdag. Wel waren de doorgangen tussen de verschillen plassen niet altijd even eenvoudig te nemen.
  Op de Vuntusplas wel heerlijk geschaatst op een mooie geveegde baan, en hier een prima organisatie. Wel wens ik de marathon rijders veel sterkte maandag gezien de vele scheuren in het ijs op de vuntusplas en het ijs is hier toch wel redelijk stukgeschaatst of stukgereden door de veegauto's met sneeuwkettingen !!!
  Ook nog verschillende keren de doorgang gemaakt vanuit de noordkant van de Vuntusplas via diverse mooie smalle kanaaltjes naar de grote Loosdrechtse plas, Echter deze doorgangen waren ook slechts gedeeltelijk geveegd. (vaak alleen bij de koek en zopie gelegenheden)
  Al met al is mijn conclusie van 2 dagen (voor het eerst) op de loosdrechte plassen schaatsen, dat het een zeer ongeregeld zaakje is met geen enkele organisatie wat betreft het ijs vegen. Als het ijs onbetrouwbaar is !!! dan moet je dat zeer duidelijk aangeven en zeer zeker geen koek en zopie en ijsterrassen gaan bouwen op het ijs.
  In het verleden vaak geschaats rond Giethoorn, en hier was alles toch wel iets beter geregeld.
  grt
  Ruud
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag, zondag, redelijk goed kunnen schaatsen op de diverse plassen. dat het ijs slecht zou zijn... ik vond het allemaal erg meevallen. Weliswaar geen ,ooi zwart ijs, maar gezien de omstandigheden was het zeer goed te doen.
  Jammer voor al die schaatsliefhebbers die zich hebben weerhouden om te gaan.
  Ik vond het ook jammer dat er geen club, horeca of wat dan ook met een ploegje aan het vegen is gegaan. Voor al die schaatsliefhebbers was dat toch wel zo aardig geweest.
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanochtend zondag 10-1 redelijk goed op Loosdrecht kunnen schaatsen. Opgestapt in Oud Loosdrecht bij de Vereniging, daarna naar Westen geschaatst. Doorgang naar de volgende (3e?) plas zag er onbetrouwbaar uit en de weinige schaatsers die er zo vroeg al bij waren draaiden vervolgens om - ik durfde het ook niet aan. Daarna met de klok mee naar oostkant gereden totaan Boomhoek. Daar was het onduidelijk hoe de route naar 5e plas liep, volledig ondergesneeuwde baan, veel aarzelende schaatsers. Wij zijn daar weer omgedraaid, maar doorgang leek wel mogelijk.
  Samenvattend: prima ijs onder de sneeuw. Sommige stukken waren nog redelijk sneeuwvrij, anderen volledig ondergesneeuwd. Naar het schijnt was de ijsclub die altijd zo fantastisch de baan veegt in de oude Deux Cheveaux nu met man en macht op Vuntus aan het werken voor maandag. Enkele kleinere schuivers rond koek en zopie namen het over, maar deden niet hele ronde, maar kleinere einden. Toch wel prettig. Al met al heerlijk geschaatst, weinig mensen op de plas. IJs was behoorlijk glad, weinig scheuren, goed glij-ijs, zelfs onder het laagje sneeuw. :D
 9. VvW

  VvW New Member

  Gisteren hier geschaatst op de ongeveegde grotere plassen(1,2,3??) en op de 4e/5e plas (bij Breukelenveen?) en ik vonde het ijs uitstekend, geveegd en ongeveegd. Natuurlijk rij ik het liefst op geveegd ijs, maar natuurijs heeft nou eenmaal zijn bijzondere eigenschappen.
  Ik vind de opmerkingen, "jammergenoeg geen zwart ijs" , "wel bobbelig ijs" of "wat een scheuren", behoorlijk ondankbaar, we hebben het maar te doen met wat het klimaat ons geeft, niet zeuren, this is it.
  Als hier moeite mee hebt of bang bent te vallen, dan moet je maar thuisblijven.

  Vandaag ben ik met de kinderen (8 en 10) in Ankeveen geweest, het was geweldig. Ze hebben iets heel bijzonders kunnen meemaken, het schaatsen tussen rietkragen. De sneeuw en de scheuren maakten ook weer heel speciaal.
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik heb vanmiddag rond 4 uur 3x de ronde Vuntus geschaatst. Het ijs is op sommige plaatsen vooral in de scherpe bochten en bij de smallere doorgangen wel wat slechter geworden. Er is ook intensief geschaatst en het heeft vandaag gesneeuwd. maar op de rechte, brede stukken kon je toch prima vooruit en lekker doorschaatsen. de baan is alweer volledig sneeuwvrij. De complete vloot veegvoertuigen van de ijsclub was bezig, deden perfect werk, ik vermoed om de wedstrijd van morgen voor te bereiden. Is voor het eerst dat de ronde van loosdrecht wordt gereden sinds 1997, best uniek dus. 't komt bij de NOS morgen om een uur of 4 in samenvatting.
  Morgen dus niet naar de Vuntus komen maar van dinsdag tot vrijdag denk ik dat je hier weer prima kunt schaatsen.

  Andre plassen niet geweest ik zou zeggen de ijsclubs waarschuwen niet voor niets en de loosdrechtse plassen zijn een paar meter diep.
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag gaat de marathon om 09.00 uur door???
  Gisteren werd sterk afgeraden om op Loosdrecht te komen schaatsen.........
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Heerlijk geschaatst vandaag. Volledig geveegde baan van 5 meter breed en ± 4 km lang, schat ik. Petje af voor de organisatie! Echt werkijs maar heel goed te doen.
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag heerlijk geschaatst op Loosdrecht! :D De 5de plas was zeer goed. Jammer dat er aangegeven word dat het ijs onbetrouwbaar is. :? De baan wordt gewoon met een eend geveegd! Diegenen die het ijs slecht vinden moeten maar op de kunstijsbaan gaan schaatsen. :wink:
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  Als Loosdrechter volg ik de berichten hier op het forum zo in de ijstijd een beetje en om aan alle verwarring een einde te maken;
  Op de grote plassen dus de 1e t/m 5e zijn 2 ijsclubs actief die allebei op een stuk van de plassen een baan verzorgen en vorig jaar een aaneengesloten lus vormden. Dit jaar is de ene baan wel open (dat is dus die van de ijsclub aan de vijfde plas bij de strook). De club die zorg draagt voor de 1e t/m 4e plas heeft besloten geen baan uit te zetten omdat er enkele moeilijke doorgangen waren en het ijs rondom niet overal 12 cm. dik was zoals de KNSB als norm stelt dus ijs onbetrouwbaar dus geen geveegde baan. Loosdrecht stikt echter van de horeca exploitanten die het van het zomerseizoen moeten hebben want in de winter gebeurt er niks, als er dan ijs ligt wil iedereen daar zijn graantje van meepikken. Dus wat gebeurt er? Allerlei uitbaters gaan op eigen titel een koek en zopie neerzetten en stukjes van de baan vegen, op zich een goed initiatief dat vegen maar het veroorzaakt verwarring als de ijsclub grote borden ophangt met ijs onbetrouwbaar terwijl er ondertussen dus diverse stukken geveegd zijn en het stikt van de koek en zopies. Vandaag was het trouwens erg stil op de plas weinig schaatsers en ook de meeste koek en zopies sloten derhalve vrij snel weer of werden al helemaal afgebroken. Er ligt een pak sneeuw op en de toplaag van het ijs is papperig aan het worden, alhoewel ik nog op 2 plekken heb gemeten en een keer 13 cm. en een keer 11,5 cm. dikte en keihard ijs had midden op de plassen. Conclusie er valt nog te schaatsen door een pak sneeuw maar ik denk niet dat het ijs berekent is op de vele duizenden bezoekers van vorig jaar.
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  Dank voor de nuttige informatie.
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vuntus - Loosdrechtse plassen

  Vandaag, dinsdag, heerlijk geschaatst op Vuntus. Ijs is uiteraard niet geweldig, maar goed beschaatsbaar als je een beetje oplet op scheuren. Er wordt daar een mooie baan geveegd.
 17. vanrobbert

  vanrobbert New Member

  Prachtige schaats(dinsdag)middag gehad op Loosdrechtse Plassen (Vijfde Plas)...heerlijk.
 18. kicksled

  kicksled New Member

  Ik heb zondag op de plassen gereden. Er lag een hoop sneeuw maar voor mij goed te doen. Wat wel opviel was dat het nauwelijks sneeuwde op de stille plas maar dat op de andere plassen soms ware sneeuwjachten waren. Verslagje van zondag is na te lezen op www.kicksled.blogspot.com

  Kicksled
 19. hvwieren

  hvwieren New Member

  Afgelopen zondag heb ik ook een tochtje gemaakt. Na ongeveer een half uur in die sneeuwjachten te schaatsen had ik er wel genoeg van zeg!
  Toch al snel enkele cm sneeuw op het ijs, slechte plekken niet meer te zien etc.

  Wat mij erg tegenviel is dat ze die dag niets deden aan de sneeuw. Geen veegwagen of iets dergelijks.
  Wellicht is het komend weekend beter!
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  Gisteren wederom heerlijk geschaatst op de vijfde plas, berichten over gevaarlijk ijs kunnen naar het rijk der fabelen worden verwezen want het was weer prima te doen. Natuurlijk is als gevolg van de sneeuwval het ijs niet ideaal maar het is goed genoeg om een paar uur heerlijk te schaatsen. Er werd goed geveegd door de ijsclub en de baan was breed genoeg voor de weinige schaatser die er waren.
  Met de huidige voorspellingen kan er nog zeker een aantal dagen worden geschaatst op Loosdrecht.

Deel Deze Pagina