Loosdrechtse plassen

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 3 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik kom net van Loosdrecht. Ik ben op de vijfde plas geweest, ijs is wel erg afgetrapt, maar wel fijn dat het geveegd is, want buiten de geveegde stukken is het nu echt geen doorkomen meer aan. Het rondje van de IJsclub is ingekort; Vorige week kon je nog naar de Vierde plas (om het eiland heen), maar verbazingwekkend genoeg is dat nu allemaal gesmolten, vreemd maar waar... Het is nu nog gevaarlijker om van de Vierde naar de Derde te gaan (lees: onmogelijk). Ik ben ook nog even in de trekgaten geweest bij Breukelen. De verbinding naar de Plassen is bijna niet meer mogelijk (eind klunen ter hoogte van Arie Wiegmans) , maar tot mijn verbzaing was er een leuk baantje geveegd bij Jachthaven Arie Wiegmans, waar helemaal niemand op schaatste... Ok, het is niet al te groot, een lusje van 1,5 a 2 km ongeveer, maar het ijs is daar prachtig: Zwart en zonder scheuren! Ook een Koek en zopie. Jammer voor ze dat er niemand was. Maar ik kan het iedereen aanraden niet niet zo nodig grote afstanden wil rijden en die bang is voor scheuren, misschien vooral een goede plek voor ouderen.
 2. meshuggah

  meshuggah New Member

  Gisteren voor de derde keer wezen schaatsen: 1ste, 2de en derde plas nog prima ijs op vele plekken! Wel wat problemen. Hele ronde (iets van 10km) gemaakt weer. Je kan (met klein stukje klunen) ook makkelijk naar vierde plas nog. De doorgang van de derde naar de eerste plas stond wel veel water al rond de kluun plek, die zou wel eens lastig kunnen worden om de ronde af te maken de komende dagen...In het midden van de tweede plas werd het wel een beetje eenzaam en eng moet ik eerlijk zeggen...weinig mensen aan t schaatsen, wat gekraak...wel lekker ook.
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  op de grote plas zijn ze nu ook aan het schoon maken mooi baantje van 8 mtr breedt ga zo door ijsclub
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Afkomstig uit Roosendaal NB vandaag op de vierde en vijfde plas gereden. Ijsclub de vijfde plas heeft een mooie baan van 7,5 km uitgezet en een toertocht georganiseerd. Prima gezellige sfeer. Wel werkijs en een stevige oostenwind. Goed werk van deze ijsclub. Een fantastische dag gehad.
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Complimenten voor de ijsclub voor de goede organisatie van vandaag. Was goed geveegd. Prima parkeren. Alles wees vanzelf. :D

  IJs had veel scheuren, maar was prima te doen. Heelijk geschaatst. Ik geloof dat je er morgen en vrijdag ook prima nog kunt schaatsen.
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmiddag heerlijk 6 rondjes gedraaid op de Vijfde plas. Je merkt wel dat er een hoop mensen overheen gegaan zijn: behoorlijk wat uitgetrapte scheuren, en her en der ook echte gaten. Met een beetje opletten is dat echter geen probleem. Verder is het rondje gewoon goed, weinig brosse plekken.

  De ijsvereniging verdient absoluut een pluim voor het goed in stand houden van de mogelijkheden om te schaatsen op de Vijfde plas, mijn grote dank! Ook hulde voor de verkeersregelaars, je zult er maar (moeten?) staan bij dit weer en zulk ijs onder handbereik!
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hier een actuele update vanuit Loosdrecht: http://www.ijsclubloosdrecht.nl/ voor het laatste nieuws over de plassen en voor wie niet door wil linken; De Ijlp heeft vandaag een baan geveegd van de 1e t/m de 3e plas. Ze waren met de Quads en het veeg - eendje op het ijs bezig, verwacht dat ze morgen gewoon door gaan met vegen, wel zoals op de website vermeldt echt alleen op de baan schaatsen. De baan is officieel dus niet open, maar het ijs ligt er in mijn beleving - als schaatsleek- best wel goed bij.
 8. vlasje79

  vlasje79 Member

  Ook vandaag keer of 6 rond geweest. Ijs was op sommige plekken oke, maar sommige plekken waren echt uitkijken geblazen. Inderdaad een pluim voor de ijsclub. Leuke groep hebben ze daar. Rond drie├źn werd het ijs wel duidelijk slechter door de vele schaatsers. Ze probeerden de baan wat te verbreden met een veegwagen, maar ook onder die sneeuwlaag zat niet erg goed ijs. Het zou eigenlijk eens goed moeten regenen en dan vollebak vorst eroverheen.
 9. thijs1963

  thijs1963 New Member

  Heb vandaag ook op de Loosdrechtse plassen gereden. Het verbaasde me behoorlijk dat het wak op de 4e plas zoveel groter was geworden.
  De ijsclub had een soort flevonice baan uitgezet die prima te rijden was, maar ik wil altijd graag meer. Via Faroeta zijn we naar de Stille of breukeleveense plas gekluund via de weg en wat besneeuwde paden. Daar lag een heerlijke baan de plas rond die erg stil was. Vanuit daar de weg bij het oude huis van Zwolsman over gekluund de derde plas op. Daar lag een smal geveegd baantje via Muyeveld en de wastobbe naar de Oudloosdrechtse dijk. Daar weer de weg weer overgekluund en een rondje op de vuntus gemaakt. Die was erg kapot gereden, doordat er zo lang al gereden kan worden. Via de Oudloosdrechtse dijk weer terug de 1e plas op en via de kop van de drecht rechtsstreeks overgestoken naar het eiland "weer". Hier lag veel vaste opgevroren sneeuw op. Voorzichtigheid was geboden. Gelukkig lagen er verse sporen en was het ijs dik genoeg. Blijft onbegrijpelijk dat er mensen alleen de verlaten plas oversteken. Daar een eiland overgekluund om het gat de trekgaten in te bereiken. In de trekgaten zijn wat geveegde stukken, maar het gros is met rulle sneeuw bedekt. Er ligt een prachtige ijsvloer onder. Bij de 5e plas de kalverstraat overgestoken en het flevonice parcours weer opgegaan. Totaal een rondje van 35 km gereden en ik had niet verwacht dat ijs zo goed zou zijn. Hoop wel dat het warm water gaat regenen, zodat er nog meer en veiliger gereden kan worden als de vorst weer terugkeert. Het blijft erg opletten bij alle doorgangen, ben blij dat ik er erg bekend ben.
 10. mwust

  mwust New Member

 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag 13 januari 2010 heerlijk geschaatst op de 5e plas van Loosdrecht.
  Een mooi getrokken en geveegde baan van ongeveer 6,5 km. Hulde aan de plaatselijke ijsvereniging.
  Gaandeweg werd de baan flink afgetrapt. veel scheuren en gaten in het ijs.
  Hopelijk krijgt de vereniging de scheuren en gaten weer gedicht. Dan hebben we nog schaatsplezier.
  Ook wat gefilmd. Te zien op YouTube: Schaatsen op natuurijs toertocht 5e plas Loosdrecht.
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ankeveen en de 5e plas van Loosdrecht waren prima geveegd, op de 5e plas was die dag een toertocht.
  1e-3e plas was wel grotendeels geveegd maar je kon niet meer helemaal rond en er moest een paar keer kleine stukjes worden gekluund.
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  Voor kaartje van gereden route en foto's zie:
  http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=468257
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  Waar kan ik als niet erg ervaren schaatser het beste gaan schaatsen? Ik wil zaterdag een poging wagen op loosdrecht te schaatsen, maar nu ik lees over de vele scheuren in het ijs ga ik twijfelen...
 16. vlasje79

  vlasje79 Member

  De kunstijsbaan of flevo on ice :eek: Sorry das flauw. Denk dat de dooi wel aardig aanzet dus vraag me af of er zaterdag niet wat veel water op het ijs ligt. Zou eerder Ankeveen proberen. Daar ligt het volgens velen wel aardig.
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Zo'n groot wak op de Loosdrechtse plassen kan ook nuttig zijn ;)

  http://www.nusport.nl/opmerkelijk/21621 ... tsers.html

  Wegens blessure even geen schaatsen meer, maar EveryTrail is zo leuk dat ik de beste route van vorig jaar er maar ingezet heb. Of hoe Ankeveen, Kortenhoef, Loosdrecht en Breukelen met elkaar verbonden zijn. Wel stukje over de weg gelopen tussen Ankeveen en Kortenhoef, omdat schaatsmaat dat wilde, maar normaal doe ik dat ook via een slootje:

  http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=468015
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  Wie het weet mag het zeggen; vanmiddag in Loosdrecht was de ijsclub bezig met het uitzetten van een nieuwe baan zodat er een geveegde ronde op de 1e t/m 3e plas ontstaat dus niet meer heen en weer maar een rondgang, ik heb alleen even staan kijken en niet geschaatst maar op de website van de ijlp staat nog steeds niet dat er een baan open is. Is er iemand die daar vandaag heeft rondgeschaatst en die weet of er nu eindelijk een echte baan op de 1e t/m3e plas opengaat?
 19. Anonymous

  Anonymous Guest

  Heb vanmiddag geschaatst op de 5e plas , geweldig er is een geheel nieuwe brede baan naast de bestaande ronde van ca 7 km gemaakt, mooi zwart ijs zonder scheuren,af en toe een klein stukje sneeuw ijs maar daar rag je zo doorheen achter op je schaatsen hangend.
  Heerlijk schaatsen zonder zorgen voor scheuren en slechte plekken , meters maken.
  morgen na een nachtje vorst weer goed te rijden.
  oude baan is slecht aan het worden.
  veel plezier
 20. JaapSchaatst

  JaapSchaatst New Member

  Op de site van de IJsclub Loosdrechtse plassen lees ik ook dat er op de eerste 3 plassen een baan is uitgezet. Wie kan me zeggen wat de eerste 3 plassen zijn? En waar je het beste opstapt? Dank!

Deel Deze Pagina