Loosdrechtse plassen

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 3 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest


  MAZZELPIK!!!
 2. vlasje79

  vlasje79 Member

  Ik rij er nu ook heen. Waar kun je het beste opstappen? bij de 5e plas of eindje verder bij die trekgaten?
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  weet er iemand of je ook langs de noordzijde het gebied kunt uitschaatsen?(wijde gat/kortenbergsche plassen) Kun je via de vecht ook het ankeveense plassengebied bereiken?
  Kun je zuidelijk de overstap maken op de stille plas en de regio rond Tienhoven?
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Weet iemand hoe het beste met het openbaar vervoer (trein) vanuit amsterdam op de plassen te komen?
  Is het bijvoorbeeld mogelijk om bij breukelen het ijs op te gaan?

  Bedankt voor de info!
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  svz Loosdrecht

  Met het ov vanaf station Breukelen kun je de bus nemen, het makkelijkst is echter een ov-fiets. Die zet je aan de rand van het ijs af en je hebt gelijk de benen warm. Verkeer naar de strook is allemaal eenrichting geworden, je dient om te rijden via Maarssen en Tienhoven. Verder kom ik net van het ijs af en het was zeer goed te doen, ook leek de oversteek vanaf de vijfde plas naar de andere plassen goed te doen. Meerdere mensen deze oversteek zien maken zonder problemen, golven of gekraak.
  De wind was vandaag al goed te voelen dus dat zal morgen een guur dagje worden, de stukken met wind in de rug daargelaten natuurlijk..

  @hugo, nog dank voor je reactie. Scheendijk was prima opstappen met een kleine kluun bij de Kalverstraat inderdaad.
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  in heel loosdrecht hoef geen parkeergeld betaaldt te worden als je wil parkeeren probeer het ook eens bij de jachthavens of andere horca beste gemeente gooi een weiland open en probeer een beetje mee te werken in plaats bonnen uit te schrijven
 7. edwinwined

  edwinwined New Member

  Vanochtend om 9 uur stond ik op het ijs van de Vuntusplas. Zonnetje kwam net op en het was nog super rustig (dat is nu wel anders!) Heerlijk 4 rondjes geschaatst en toen aan de overkant van de dijk de grote plas op. Daar was het af en toe flink werken. Waarom is er altijd rot ijs op het moment dat je net de wind pal tegen hebt?? Hier was het ijs afwisselend, van goed tot hobbelig en van dik tot heel dun! Op 1 plek was er nog een groot wak waar iemand nog net doorheen was gegaan. Dat was bij een ijsbrug tussen twee plassen in. Daar was het ijs erg dun en het golfde dan ook aardig. Ben benieuwd of het daar nog de hele dag houdt. Voor de rest heerlijk geschaatst.
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Het geveegde rondje is denk ik eerder 5,5 kilometer is dan 8,5. Je Garmin zegt wel 5,5 mijl, maar bedoelt denk ik kilometer.
  Ik deed er 15 minuten over en kan best aardig schaatsen, maar kan geen 34 km/uur gemiddeld rijden. (Met val)


 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Van iemand van ijsclub de Stille Plas hoorde ik dat een (geveegde) ronde 8,5 km is. Klopt denk ik wel, want als ik een rondje stevig doorknal doe ik 19 min over. Weetv iemend het exact?
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  Re: ijsdikte

  Ik ben gister met nog een paar anderen de meest westelijke plassen rechtover gestoken, dus door het midden. kan makkelijk, alleen 2x een kraakje gehoord.
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ben net wezen schaatsen hier, opgestapt bij de strook, en de overstap naar de grote plas gemaakt. Er was daar inderdaad een wak dat er nog niet was toen ik er woensdag was. Het ijs leek ook dunner geworden, misschien door stroming ofzo, en als er een grote groep over kwam begon het behoorlijk te golven. Maar ik denk dat het verder wel de hele dag goed is gegaan. Op de 5e plas is een baan geveegd, maar er zijn ook erg veel scheuren op deze baan. Op de grote plas vond ik prettiger schaatsen, nauwelijks scheuren, en van de sneeuw heb je ook eigenlijk geen last. Ben benieuwd wat er morgen nog gebeurt, met de voorspelde wind en sneeuw. Ik denk dat het dan wel oppassen wordt bij het grote wak dat inmiddels dichtgevroren is, mocht er geen verschil met het andere ijs meer zichtbaar zijn. Maar we zullen het wel zien, vandaag was super in ieder geval!
 12. HA01761

  HA01761 Active Member

  [​IMG]
  Vijfde Plas vandaag.

  Geveegd rondje van naar verluidt 8 km, niet echt mooi ijs.
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmiddag rond 14.15 uur ben ik mijn ski-zonnebril verloren op de 5e plas, donkerblauw montuur en grijs glas. Wie o wie heeft hem gevonden? Dan graag een mail naar rocky.mountains@12move.nl.
  Het schaatsen was prima, mooie ronde op de 5e plas. Grote plas was ook goed te doen ook al was hier niet geveegd. Geen last van de sneeuw. Wel hier en daar hobbelige stukjes.
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  Heerlijk geschaatst vandaag, onder andere op de Vijfde Plas. Aan de heren van de veegwagen vroeg ik hoe lang de baan was, die zeiden resoluut (alsof ze het al 100 keer hebben moeten zeggen :) ) dat het 7 kilometer was. Sorry als ik daarmee de onduidelijkheid vergroot, maar daar kan ik ook niets aan doen.
  Complimenten en dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt.

  @ijs » vr jan 08, 2010 14:59 : Er was een weiland open. Niks aan het handje.
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag vanaf strook rondje kortenhoef gedaan, mooi schaatsavontuur met zwart superglij ijs op Hilversums kanaal onder laagje poedersneeuw. Alle passages onder de bruggen zijn nog onbetrouwbaar. Bij het strandje vuntus zwemmen er eenden aan de Loosdrechtse kant van het tunneltje. Plassen Kortenhoef nog beter dan vijde plas.
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag heerlijk geschaatst van Breukelen naar Kortenhoef en weer terug. Moest helaas alweer terug voor de Vreelandseweg (werd donker), maar lijkt me dat Ankeveen ook wel haalbaar geweest.

  http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=462354

  Maar de grote plassen in Loosdrecht lijken niet klaar voor de grote massa en er is dan ook niet geveegd, hoorde dat er zelfs iemand doorgegaan is bij het route uitzetten. Er is een enorm langgerekt windwak (met eendjes) en verschillende botsende continenten met kruiend ijs (zie foto). Maar prima ijs, zelfs routes door natuurgebieden zijn prima te schaatsen.
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Beste mensen,
  ik heb woensdag geschaatst op onder andere de Vijfde Plas en ben op- en afgestapt bij de Strook. Allemaal prachtig, maar helaas heb ik bij het afstappen mijn zwarte Fuji-camera laten liggen. Heeft iemand die heel misschien gevonden?
  Bedankt voor de eventuele reactie!
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  Beste schaatsers,

  Heb via Google maps en diverse EveryTrail posts de geveegde baan op de Vijfde Plas nagemeten en kom tot ongeveer 9 km. Maar ja, blijft allemaal beetje prutswerk en van horen zeggen. Wie weet het écht?
 19. Anonymous

  Anonymous Guest

  Van een Everytrail de gps-track downloaden en in mapsource of gpsvisualiser.nl of een van de andere 100+ mogelijkheden bekijken.
  Ik had hem 2 maal gedaan en mijn gps zei 8,5 km.
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  Zoals ik eerder al zei: precies 8,5 km. Dat is als je het hele rondje volgt zonder afsnijden, dus je maakt ook twee lussen naar binnen (een om het eiland "de Meent" heen.
  Gisteren werd het aan het einde van de dag (net als de dag ervoor) weer erg link om van de derde naar de vierde plas te gaan. Even voor de duidelijkheid: De IJsclub Vijfde Plas heeft een rondje uitgezet op de vierd en vijfde plas en als je oversteekt over het krakende deel kom je op de derde plas en kan je helemaal naar Loosdrecht schaatsen naar de tweede en eerste plas. Sneeuwt het al op Loosdrecht?

Deel Deze Pagina