Loosdrechtse plassen

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 3 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  de is alleen maar stuif sneeuw gevallen afgelopen nacht 2 mm dat is niets
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik ben benieuwd wat voor applicatie dat is. Ik heb een Nokia 6110 navigator en een Nokia N95, kan dat programma daar ook op? En moet je daarvoor betalen, of is het gratis?
  Ik vertrek zo naar Loosdrecht, ben benieuwd!
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik kom net terug van een rondje Loosdrecht en moet zeggen dat het ijs over het algemeen goed te doen is!
  Viel mij erg mee. Wel werd het toen ik weg ging 11.00 uur steeds drukker. Dit weekend zal het wel gekkehuis worden daar!

  Grt Ed
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Goed te horen, waar stap je dan op
  en op welke plas 'is het goed te doen'?

  alvast dank
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik heb gisteren op de grote plas tussen Oud Loosdrecht en Tienhoven geschaatst, mooie grote ronde, maar in het midden is het niet verantwoord! Er liggen nog stukken open en ik zag ook een wak waar iemand doorgezakt moet zijn. Ronde langs de stokken die in het ijs zijn gestoken is wel prima.
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik zakte er gister op het midden van grote plas met 1 voet door het ijs, gelukkig kwam alleen onderkant van schaats in het water. Verder was het ijs mooi,ik hoop wel dat die sneeuwduintjes niet gaan aanvriezen. Weet iemand of je vanavond ns station Breukelen makelijk bij een opstapplek kunt komen.
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  nk naar loosdrecht jippie
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kom net van de plassen af. Is prima te doen, zitten alleen 2 erg zwakke plekken in. Ze waren net de dikte daar aan het meten en ze kwamen niet verder dan 6 cm. Je merkt vanzelf wel wanneer je die plekken tegenkomt, iedereen staat eerst besluitloos te kijken :). Met mijn gewicht (heb hele zware botten) van ca 100Kg was het te doen, beetje vaart erin houden. Het gaat hard vriezen begrijp ik vannacht dus waarschijnlijk wordt het probleem vanzelf opgelost. Een ander probleem wordt dan de drukte want toen ik van het ijs af ging begon het aardig vol te lopen dus van het weekend zal het wel gekkewerk worden. Veel plezier.
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  HOOGLAND (ANP) - Het ijs is na dit weekeinde dik genoeg voor het verrijden van schaatsklassiekers. De schaatsbond KNSB meldde donderdag dat maandag 11 januari de Ronde van Loosdrecht doorgaat en een dag later de marathonschaatsers naar Elburg gaan voor de Veluwemeertocht.

  De vrouwen schaatsen in beide tochten 60 kilometer, terwijl de mannen 100 kilometer voor de kiezen krijgen. De dikte van het ijs op de plassen bij beide plaatsen is volgens KNSB-marathoncoördinator Teun Breedijk 10 centimeter. Door de vorst van de komende dagen groeit de laag naar 12 centimeter. Veilig genoeg, aldus de schaatsbond [Bron: KNSB.nl]
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag fantastisch geschaatst vanaf het opstappunt aan de Nieuweweg naar Oud-Loosdrecht en terug. Dank aan iedereen voor de tips, routes etc.! Omdat ik auto noch rijbewijs heb, ben ik met de fiets in de trein naar station Breukelen gegaan en vervolgens in 15 minuten naar de Nieuweweg gereden. Er stond nauwelijks wind en er lag een heel dun laagje stuifsneeuw. Het ijs was prima, behalve op de twee zwakke plekken die ruuyor al noemde. Hier begon het ijs zo hard te kraken dat de angst me wel even om het hart sloeg, maar omdat iedereen er en masse overheen schaatste heb ik toch maar hetzelfde gedaan. Volgens mij zakte mijn voet één keer heel even door het ijs. Ik zou in ieder geval iedereen aanraden goed op de met paaltjes aangegeven route te blijven en te zorgen dat er altijd anderen in de buurt zijn.
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmiddag werd met een auto geveegd op de 5e plas
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Als geboren en getogen Loosdrechter, wil ik mijn complimenten over brengen aan de mensen van ijsvereniging "Loosdrechtse Plassen', eindelijk een keer iedereen te snel af.
  Vroeger werd er vaak en veel geklaagd over het late organiseren van de ronde van Loosdrecht, of men was net te laat of de elfstedentocht zat in de weg, waardoor in diverse strenge winters de marathon toch niet verreden werd.

  Na de elfstedentocht is de ronde van Loosdrecht met afstand de mooiste schaatsmarathon, met voor mij de meest aansprekende winnaar Argancelo Damo in 1963.

  Veel succes!
 13. edwinwined

  edwinwined New Member

  Kan iemand mij vertellen wat vanaf de N201 de dichtsbijzijnde/beste opstapplaats is? Alvast bedankt! Ik ga morgen schaatsen, en ga voor de zekerheid maar vroeg weg!

  Edwin.
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  vuntuslaan beste opstap plek en genoeg parkeerplek voor de groteplas en de vuntus
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  Gaat met de marathon ook de toertocht door?
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag nog maar een keer. met de Vuntusplas erbij.
  Je kon vandaag nog helemaal rond maar de doorgang tussen de 5e plas en de andere ging gevaarlijk golven en kraken en er waren naar verluidt 1 of 2 mensen door gegaan, het is de vraag of je hier nog door kan.
  Op de Vuntusplas is een rondje van 3,9 km geveegd.
  Op de 5e plas werd vanmiddag een slingerbaan geveegd van 8,5 km.
  Het ijs is in het algemeen goed, dun laagje sneeuw, hier en daar hobbelig.
  Op de Vuntusplas waren nogal wat scheuren.
  Op de foto's de veegactiviteit, en staat van het ijs.
  Zie voor kaartje, gps-track, waypoints, en foto's:
  http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=461331
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Tja, dat was inderdaad een zwakkeplek. Ben er helaas doorheen gezakt...
  Maar daarna weer heerlijk nog 1 groot rondje en de vuntusplas gereden :)
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik ben vanmorgen ook een paar uur het ijs op geweest vanaf de strook. Er lag inderdaad iets meer sneeuw op het ijs dan bij mijn vorige bezoek op dinsdagmorgen.

  Na drie rondjes 5e plas ook even de oversteek gewaagd naar het noorden. Achteraf gezien is deze oversteek eigenlijk onverantwoord (zeker met zoveel mensen op het ijs). Ik ben niet zo bang aangelegd maar op de oversteek zingt het ijs zeer hoog en hoor je overal om je heen een enorm gekraak. Niet een mooie kraak zoals je dit hoort bij grote scheuren maar echt vele lichte kraken zoals je hoort als je door het ijs gaat zakken. Het zou mij niets verbazen als daar vanmiddag een groepje schaatsers doorheen gezakt is.

  De ronde op de 5e plas zelf is echter nog steeds volledig betrouwbaar en toen ik vertrok ging de veegauto net het ijs op. Ben benieuwd hoe het ijs er onder de sneeuw uitziet. Iemand dit al gezien?
 19. marti

  marti New Member

 20. RobH

  RobH New Member

  Het is maar goed, dat het geen weekeinde was. Alwin72 en ik vonden het erg rustig. Ijskwaliteit grotendeels heel redelijk, maar idd een vervaarlijk krakend en golvend stuk. Als het nu weekeinde was en druk waren er gegarandeerd ongelukken gebeurd. Maar er zit nog wat vorst in de lucht en dan lijkt het mij zaterdag wel te kunnen. Helaas werd er pas geveegd toen wij naar huis gingen. Bij het slootje naar de auto ben ik lopend nog met 1 voet door het ijs gezakt..... :evil:

Deel Deze Pagina