Loosdrechtse plassen

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 3 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Toch maar even mijn werkuren verschoven en naar 5e plas gereden. 'Elk nadeel heb z'n voordeel' zullen we maar zeggen, want Nederlands 'pechzone' is idd een gelukszone voor schaatsers. De minimale sneeuw die er is gevallen, is keurig weggewaaid. Prima ijs en m'n eerste tochtje dit jaar kunnen maken.
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Op de Vuntusplas Loosdrecht wordt al een paar dagen geschaatst door voornameljk locals en het ijs is prima met zeer weinig sneeuw (vandaag gevallen).
  Er werd vandaag volop aan ijszeilen gedaan, erg spectaculair om te zien.
  De eerste koek en zopie stond al bij de eend en de vereniging (IJLP) heeft al een baan uitgezet met rietpluimen en de controleposten staan op zijn plek.
  Kwestie van enkele uren/dag/dagen. Ronde is ongeveer 4km over de plas en door de trekgaten, mooie route, zeker met oostenwind.
  De doorgangen naar het natuurgebied hebben nog wat wakken waar je niet omheen kan.

  Beste opstapmogelijkheden:
  Horndijk bij de eend en bij de kromme rade
  Vuntuslaan bij het strandje
  bij de havens aan de oud loosdrechtsedijk noordzijde

  Absoluut de moeite waard.
 3. WouterB

  WouterB Member

  Is er vandaag alleen een klein beetje sneeuw gevallen op de Loosdrechtse plassen? (omgeving Leiden heeft helaas gesneeuwd vandaag)
 4. casselt

  casselt New Member

  zo´n 3 cm zeer vervelend qua natuurijs
  en al die sneeuw gaat vannacht opvriezen waardoor ijzel enzo..
  maar geen voordelen aan sneeuw dus
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hallo Hugo, ik denk dat je met die 4 a 4,5 km de vijfde plas bedoelt en niet de stille plas (ik was er zelf bij, geloof ik :) ).
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Nog geen centimeter, stelt niets voor en het vriest nu flink hier.

  Stukje inside info:
  De baan gaat morgen geveegd worden door de vereniging en er wordt dus een route gereden, geen toertocht wel een officiele baan met entregeld en koek en zopies.

  Baan net even gemeten met google earth, betreft 4km exact.
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Er wordt nu officieel geschaatst in Loosdrecht.
  De grote plas gaat ook eerdaags open, zie hieronder de berichtgeving van de vereniging:

  Bron: Ijlp:
  Op de Vuntusplas is dinsdag 5 januari een baan van 3 km uitgezet. (volgens mij is het 4 km maar goed)

  Vanaf dinsdag avond is er een
  verlichte baan op de Vuntus bij Dunnedirk/Abrona achter.

  Op de Loosdrechtse Plassen hopen we woensdag of donderdag een baan op de Plas uit te kunnen zetten.
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Het was goed schaatsen vandaag op de Vuntus. Vanaf 14.00 waren de veegploegen bezig maar ook zonder dat is het prima schaatsen op de ronde en daarbuiten. je kunt ook nog een stuk door de vaarten richting Hilversum maar dat wordt niet geveegd en het is sneeuwijs waar her en der wat water doorheen komt. Twee koek en zopies en net genoeg mensen om het een beetje sfeervol te maken. Volgens mij maakt Loosdrecht een goede kans om een marathon of wie weet NK te organiseren (of doen ze daar niet aan?).
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmiddag rondjes gedraaid op de vijfde plas. Zo'n 100 a 200 man op het ijs. Vrij goed, en betrouwbaar ijs. Niet geveegd, maar slechts een dun laagje sneeuw, ongeveer 1cm en dus goed te schaatsen. Hier en daar wat bobbelig. Koek en zopie was er nog niet op de Strook, maar vanaf donderdag wel.
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  Nee, de Stille Plas ben ik toen ook geweest. Je kan het trouwens allemaal nameten met google earth. Rondje Loosdrecht is ongeveer 16 km (in plaats van de 17 die ik zei). Vijfde plas is net iets minder dan de Stille Plas, maar vierde en vijfde plas samen zijn weer wat groter dan de Stille Plas. Leuk om hier te lezen dat het zo goed gaat met Loosdrecht. Zijn er al veegauto's op het ijs gesignaleerd? Ik ga donderdag maar eens een rondje Loosdrecht rijden.
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  kan er (veilig) worden geschaatst op de stille plas??
 12. sjeve schaats

  sjeve schaats New Member

  Vanmorgen op de oud Loosdrechtsedijk geweest (mijn geboortestek) en even uitvoerig met oude buren gepraat . Volgens de bewoners (al 60 jaar)is het absoluut nog niet veilig op de plassen.
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  vanmiddag een km of 15 in het rond geschaatst, er waren tientallen anderen, als je een beetje de sporen volgt is er helemaal niets onbetrouwbaars aan het ijs in loosdrecht. Er is een baan uitgezet met rieten staken, de koek en zopie gaat morgen open op de grote plas: Gewoon gaan en genieten, waarschijnlijk het beste ijs in Nederland op het moment gezien de verwaarloosbare hoeveelheid sneeuw.
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  vanmiddag een km of 15 in het rond geschaatst op de grote plas, er waren tientallen anderen, als je een beetje de sporen volgt is er helemaal niets onbetrouwbaars aan het ijs in loosdrecht. Er is een baan uitgezet met rieten staken, de koek en zopie gaat morgen open op de grote plas: Gewoon gaan en genieten, waarschijnlijk het beste ijs in Nederland op het moment gezien de verwaarloosbare hoeveelheid sneeuw.
 15. AronB

  AronB New Member

  Gisteren (dinsdag 5/1) grote ronde geschaatst over de vijf plassen. Betrouwbaar ijs, hier een daar moest je een spleet oversteken. Dun laagje sneeuw dat zo lang het blijft vriezen niet heel vervelend is. Van plas vier naar drie kon alleen aan de westzijde, aan de andere kant was het nog open.
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  Waar moet ik opstappen? (google maps)

  bvd!
 17. HA01761

  HA01761 Active Member

 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  en ja hoor koek en sopie op de grote plas te hoogte van het kompas parkeeren op de vuntuslaan 300 parkeer plaatsen en bij het kompas kan je zo het ijs op geheimpje daar is het sneeuw vrij
 19. Anonymous

  Anonymous Guest

  Is opstappen op de scheendijk al een optie?
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  Top schaatsen op de vuntusplas, vanochtend 3 rondjes gereden. Hulde aan de mensen die de baan schoonvegen.

Deel Deze Pagina