Loosdrecht

Discussie in '2011-2012' gestart door sietse25, 1 feb 2012.

 1. softijs

  softijs New Member

  Ja, je kan de loosdrechtse plassen helemaal rond, maar er was maandagmiddag nog niet (nauwlijks) geveegd dus moeizaam schaatsen door de ingeklonken sneeuw. Ook een aantal dwarsscheuren omgeven door een toplaag van bros ijs. De ijsclub was bij "de strook" wel bezig om de koek en zopiewagen klaar te maken dus wie weet gaan ze vandaag vegen?
 2. Eliane

  Eliane New Member

  Vandaag op Loosdrecht geschaatst, er is nu voor een deel geveegd en geborsteld, ze waren nog bezig toen wij weg gingen om 15.00 uur. Prachtig schaatsen, bij de kerk naar de vuntus gekluund en daar ook mooi rondje geschaatst, veel scheuren op de vuntus zelf, maar als je nog iets verder gaat, naar het hol, daar kom je door ten noordoosten van de vuntusplas naar het noorden te schaatsen, klein dijkje overklunen, kun je daar een prachtig geveegd rondje schaatsen. Incl Vuntusplas ongeveer 10 kilometer. Op Loosdrecht ook zoiets geschaatst, genieten! :D
 3. wvandendool

  wvandendool New Member

  Het zuidelijke deel van de Plassen (opstap Nieuweweg) is deels geveegd. Onder een bruggetje door kun je naar de Breukelveensche plas. Het ijs houdt niet over: steeds 100 meter schaatsen en dan een plakkaat bevroren sneeuwprut. Werkijs
 4. Geleentje

  Geleentje New Member

  Vandaag 8 februari geschaatst op de Loosdrechtseplassen. Opgestapt bij jachthaven het anker in oud loosdrecht. Na betaling van 3 euri heb ik 2 uur lang genoten van al het moois de Loosdrechtse plassen te bieden hebben. Er was een baan geveegd die de volledige omtrek van de grote plas betrof. Van daaruit kon je ook doorsteken naar de 5e plas ( ook geveegd) en zelf naar de stille plas. Het ijs was wisselend, prachtige glijstukken werden afgewisseld met ribbel ijs. Met name aan zuidwest zijde van de plassen maar ach ook dat hoort erbij. Loosdrecht, een aanrader voor de natuurijsliefhebber!
 5. FransS

  FransS New Member

  9 feb opgestapt bij De Strook. Brede banen geveegd op alle plassen. Toertocht aan zuidkant 5e, 4e, en stille plas. (2,50 euro bijdrage voor ijsclubs.) Doorsteek van 200m slechter ijs -wel geveegd- naar ronde op 1e-3e plas.
  Bij Muyeveld kun je onder de weg doorsteken naar de stille plas.
  IJs is heel behoorlijk, wel veel kleine slechtere stukjes, stille plas beetje hobbelig.
  Het was vandaag nog heel rustig!
  Route kun je zien (en downloaden) op: http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=1444618
 6. Tonio

  Tonio Member

  vanmiddag heerlijk geschaatst op de Loosdrechtse Plassen. Er is een baan geveegd rond de 1e, 2e en 3e plas van ongeveer 12 km. Mooie brede baan, we konden lekker glijden. Alleen af en toe, zoals FransS ook al schrijft, opletten voor een heel kort geribbeld stukje. Diverse koek en zopie onderweg, echte schaatssfeer.
  Geparkeerd in Oud-Loosdrecht. Vauit Oud-Loosdrecht kan je ook op de Loenderveense plas komen, is ook baan geveegd, zelf daar niet geschaatst. Vanuit de 3e plas is er een doorsteek naar de 4e en 5e plas, waar er een toertocht is. En dan is er ook nog een baan op de Vuntus. kortom wie van natuurijs houdt kan in Loosdrecht terecht.
  Het was niet al te druk, geen files of parkeerproblemen. morgen laatste kans !
 7. Polceu

  Polceu New Member

  Vrijdag een mooi rondje gemaakt op Loosdrecht. Vanuit Scheendijk de 5e plas op, mooie 10km baan. Toen de Stille plas op, 5km, en daarna over de Loosdrechtse plassen voor een rondje van ongeveer 14km. Laatste stukje heb ik afgesneden via wat smalle vaartjes. Zonder afsnijden zeker 35 km, wel hard werken ivm. matige stukken en wind, het uitzicht maakt veel goed..
  [​IMG]
 8. nelis

  nelis Member

  Loosdrecht zo 12/2 om 9u.

  hallo,
  gisteren gereden tussen 9-10.30 opde 5e plas en die plas erachter (1/2e?) 5e plas had behoorlijk te lijden gehad onder de massala schaatsgekte van zaterdag maar toch prima beschaatsbaar. Lekker brede baan. De achterliggende plas was beter. Er werd nog steeds geveegd. Blij dat ik om 11.00 wegwas. Want er zijnn tijdelijk 1-richting wegen gecreerd, omleidingen, etc. Kortom hele infra was ontregeld! Maar wat was het weer heerlij koud
  en lekker doorknallen (rustig tot 11u.) tot de volgende vorstperiode! niels

Deel Deze Pagina