Loosdrecht

Discussie in '2011-2012' gestart door sietse25, 1 feb 2012.

 1. sietse25

  sietse25 New Member

  Beste vrienden,
  weet iemand iets te vertellen over de situatie op de plassen in Loosdrecht? Ongetwijfeld nog veel wakken, duimen dat die vannacht dicht gaan! Wie is er zelf wezen kijken of woont er in de buurt?
  Laat het horen! Heel erg bedankt alvast!
 2. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Hier hoort gemeld te worden dat je ergens kunt schaatsen, niet of je ergens kunt schaatsen.
  Lees eerst de regels van dit forum voor je iets schrijft.
 3. SanderB

  SanderB New Member

  Ik woon zelf in Oud-Loosdrecht, en de grote plassen liggen nog grotendeels open. De vuntusplas ligt wel al behoorlijk dicht, daar ga ik het morgen op wagen.
 4. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  He he, je bedoelde vast iets anders MCat. Nu spreek je jezelf tegen :lol:
 5. sietse25

  sietse25 New Member

  Niet zo zuurtjes Mcat;) Ik begrijp wat je bedoeld maar ben gewoon enthousiast! er is nu toch een mooie forumdiscussie over Loosdrecht ontstaan waar eerst nog niets geen informatie over was, waar veel mensen iets aan hebben. Geniet van het mooie weer!
 6. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  Helemaal mee eens. Mensen willen weten of ze al kunnen afreizen naar loosdrecht of beter een dagje kunnen afwachten. Daar is dit topic dus helemaal geschikt voor.
 7. ola26

  ola26 New Member

  De oude, vertrouwde vuntusplas. :mrgreen: Ik ga zometeen ook even kijken. Helaas ben ik er de afgelopen dagen niet geweest. Daarom weet ik na de sneeuwval niet welke stukken lang open hebben gelegen. Weet jij dat misschien?


  Overigens heb ik vorig jaar mijn schaatsen laten slijpen, maar heb ik er door de gevallen sneeuw niet op geschaatst. Moet ik ze nu opnieuw laten slijpen of niet? :?:
 8. Groover

  Groover New Member

  vandaag heerlijk 2 uur geschaatst op de Vuntus-plas, waar wij zomers ook kanooen. Nog even gekluund over de Kromme Rade naar 'Het Hol' tot aan de Graversbrug/Moleneind. Leuk die spontane gespreken die je met Jan en alleman hebt. Wie heeft het ook al weer gezegd: "Op het ijs is iedereen gelijk."

  alleen sporen volgen! er zijn veel erg zwakke plekken. verschillende mensen doorheen gegaan vandaag. als je sporen volgt, is er niks aan de hand.
 9. Groover

  Groover New Member

  't is trouwens super mooi ijs. geen scheur, helemaal niks. spiegelglad. alleen jammer van de sneeuw nu. vanochtend kon je door het dunne laagje sneeuw nog wel zien waar de donkere = zwakke plekken zijn. weet niet hoe dat nu is, na meer sneeuwval. sporen volgen blijft het advies.
 10. Sep

  Sep New Member

  [

  Overigens heb ik vorig jaar mijn schaatsen laten slijpen, maar heb ik er door de gevallen sneeuw niet op geschaatst. Moet ik ze nu opnieuw laten slijpen of niet? :?:[/quote]


  Schaatsen hebben de neiging door gebruik bot te raken, gebruik je ze niet dan blijven ze uiteraard net zo scherp als de dag dat je ze bij de schaatsenslijper hebt opgehaald.
 11. ola26

  ola26 New Member


  Ik begrijp de ironie. :mrgreen: Alleen is het mij regelmatig opgevallen dat men klaagt over de botheid van geslepen schaatsen die een tijd niet zijn gebruikt. Daarom dus deze vraag. :wink:
 12. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Ik bedoelde geen vragen of je ergens kunt schaatsen, maar aangeven dat je ergens kunt schaatsen.
  Lees eerst de forumregels!
  Ik wil ook graag ergens schaatsen en moet nu eerst allemaal berichten lezen waar je niet kunt schaatsen. Dat schiet niet op en gaat ten koste van de tijd dat ik buiten kan genieten.
  Neem een voorbeeld aan hen die filmpjes, routes e.d. op deze site zetten over plekken waar geschaatst kan worden.
 13. vasco

  vasco New Member

  Vandaag heerlijk geschaatsts op de vuntus-plas, het hol en de sloten ten oosten van de vuntus. Prachtig ijs, 4cm sneeuw. Vanmorgen waren we een van de eerste, maar om 16.30 was er een erg groot en duidelijk spoor. Ze waren een route aan het uitzetten en her en der wordt geveegt.

  Op de heenweg uit de auto leek de Wijde Blik vanacht dichtgevroren te zijn (geen sneeuw). Smiddags werd ook op de (4e?) loosdrechtse plas (bij oud-loosdrecht) geschaatst.
 14. martijnsmits72

  martijnsmits72 New Member

  Loosdrechtse plassen

  Vandaag kunnen schaatsen op de Loosdrechtse Plassen. Gestart bij de strook (vijfde plas), een officiele ijsmeting vanuit de ijsclub vanochtend deed 7 cm...overwegend prachtig ijs. Een van de foto┬┤s geeft wel iets aan: blijf de sporen volgen, even daarvan af, en je gaat er doorheen (hinkstapsprongwak). Niet overal ligt die 7 cm. Geschaatst tot en met de derde plas (schaatsrichting vanaf de strook: linksom). Morgen weer alles veiliger.

  Bijgevoegde bestanden:

  • wak.jpg
   wak.jpg
   Bestandsgrootte:
   142,9 KB
   Weergaven:
   8.793
  • zwaan en co.jpg
   zwaan en co.jpg
   Bestandsgrootte:
   123,5 KB
   Weergaven:
   8.793
 15. Paljas

  Paljas New Member

  Re: Loosdrechtse plassen

  Hoe zit het morgen met de bereikbaarheid per auto? Zou je in Oud-Loosdrecht kunnen komen aan het eind van de ochtend, om zo de Vuntus op te kunnen? Of kan men beter richting De Strook?
 16. Hugo

  Hugo New Member

 17. ola26

  ola26 New Member

  Vandaag ook op de -nog niet vrijgegeven- Vuntusplas geweest. De route is grotendeels uitgezet via paaltjes en er zijn stukken geveegd. Achter op de plas -rechts tegenover het vuntusstrand- is het ijs wel merkbaar dunner. Daar zijn over een afstand van naar ik schat 100 meter ook nog geen rieten paaltjes uitgezet door de ijsclub. Wel wordt er en masse overheen geschaatst en is er -bij mijn weten- niemand doorheen gezakt. Al met al een prima dag geweest vandaag. :)

  @Mcat,

  Je kunt natuurlijk ook van een mug een olifant maken. Als je in het dagelijks leven over triviale zaken zo'n heisa maakt wil er straks niemand meer met je schaatsen!
 18. Renevanschaik

  Renevanschaik New Member

  Net terug van heerlijk schaatsen op de Vuntus plas bij Loosdrecht, auto neergezet op het Moleneind en via klein jachthaventje het ijs op, lag er prima bij! aantal scheuren viel erg mee, je kun mooie lange klappen maken.
  Vanmorgen om 10.00 uur eerst wezen kijken op de Strook bij Breuleveen langs de nieuweweg, er werd wel op geschaatst maar er was nog niet geveegd, dit durfden we toch niet aan dus maar doorgereden naar de Vuntus.
  Er was machinaal geveegd en geborstelt, eerst alleen langs de kanten en later om 13.30 uur ook over de andere kant van de plas zodat je hem helemaal rond kon rijden (er werd al volop door de sneeuw heengeschaatst voor een volle ronde, door de vele sporen die er al instonden durfden we dat ook wel aan en het gleed nog lekker door.
  Vanaf 13.00 uur werd het vooral langs de kanten lekker gezellig druk, een rondje zal denk ik 3.5 a 4 Km zijn.
  Komende Dinsdagmiddag hoop ik op de grote Loosdrechtse plassen terecht te kunnen, eerst maar eens vrijaf zien te regelen.
 19. AronB

  AronB New Member

  Re: Loosdrechtse plassen

  Zondag kon je het hele rondje om de plassen schaatsen, langs de kant dus. Opstappen kan geloof ik inderdaad in Oud-Loosdrecht (de Strook was zondag voor verkeer afgezet). Er ligt sneeuw, en aan de westkant is het ijs moeilijker vanwege de oostenwind vorige week. Waar de sporen zijn is het overal veilig. Niet zo mooi als twee jaar geleden, wel lekker geschaatst.
 20. rups

  rups New Member

  Gisteren geschaatst op de Vuntus, prima te doen. Her en der wat scheuren, achterin kraakt het wat. Op diverse plaatsen voor koek en zopie, echt super. Ronde is ongeveer 3,5 km lang

Deel Deze Pagina