Liefde bij het schaatsen 2021/2022

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Elina, 15 sep 2021.

 1. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Toch leuk dat de bondscoach ook dit soort nieuwtjes meekrijgt.
 2. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ik zie ALLLES
 3. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Meiden van 17 zijn niet de meisjes van 17 zo een 50 jaar geleden, tijden veranderen en 10 jaar is echt geen groot verschil, het wordt anders als een meid van 17 date met een vent van 50 of een 14 jarige met een dertiger, er zijn heus wel grenzen maar die jij noemt is behoorlijk ouderwets te noemen.
  Tegenwoordig ben je met 17 jaar al haast een jong volwassenen en meiden zijn al veel volwassener dan jongens van dezelfde leeftijd.
 4. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Zo werkt dat niet, biologie verandert niet zo snel. Een tiener van 17 is nu niet heel veel anders dan een tiener van 17 in 1900. Ik weet zeker dat de meeste Nederlanders geen prettig gevoel krijgen bij een relatie tussen een 17 jarige en een 27 jarige.
 5. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Jij hebt blijkbaar geen dochters of nichten van die leeftijd gehad?
  Ik heb 2 nichten, nu al wel wat ouder, maar die waren toen al met hun 17/18 jaar redelijk jong volwassen.
  Het gaat tegenwoordig echt niet meer alleen om het biologische aspect, mentaal/opvoeding zijn net zo belangrijk en die is niet meer te vergelijken met die van 50 jaar geleden, jonge vrouwen worden veel sneller volwassen, alleen wil niet iedereen dat zien/accepteren.
  Er zijn natuurlijk nog wel grenzen maar het idee van een 17 jarige en een 27 jarige is veel minder beladen dan vroeger.
  Uiteindelijk mogen zij daar trouwens gewoon zelf over bepalen, daar hebben wij (ook de ouders) sowieso al niets meer over te zeggen.
  En soms zullen de relaties fout gaan maar ook met stellen van dezelfde leeftijd is dat geen garantie voor een lang en gelukkig leven.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  Ik werk met tieners. Als in mijn klas met 17-jarige meiden iemand een relatie zou krijgen met een vent van 27 zouden al die andere 17-jarige meiden dat toch best wel apart vinden, op z'n minst.

  En ja, het verschil tussen 17 en 27 is anders dan het verschil tussen 14 en 24. Uiteraard. Maar om nou te doen alsof een relatie van een nog niet volwassen meid met een vent van 27 normaal is... nee.

  Goed, als het stel gelukkig is hoor je mij er niet over klagen. Eigen keus en als het goed gaat is dat prima. Maar het is echt niet algemeen normaal.
  alexander79 vindt dit leuk.
 7. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ik werk bijna elke dag met pubers, een 17 jarige is geen volwassene, verre van. In dat opzicht zijn kinderen eerder later dan eerder volwassen dan 100 jaar geleden. Er is een reden waarom de leeftijd om te mogen trouwen alleen maar omhoog is gegaan, niet omlaag. Kinderen lijken tegenwoordig sneller volwassen in uiterlijk, op emotioneel en sociaal vlak zijn ze dat juist niet.

  Er is ook een reden waarom mensen hier weldegelijk raar van opkijken en dat is maar goed ook. Veel vaker dan wij denken is er in deze relaties sprake van grooming en machtsmisbruik.
  kernploegfusie, Mey en Camila vinden dit leuk.
 8. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Ik denk dat 17 als iets anders wordt gezien omdat zo'n meisje net aan puber af is, dus nog beetje kwetsbaar? Maar ja, is hoe ze beiden in staan.
 9. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Dat is het ook gewoon. Je bent nog veel minder volwassen op je 17e, bijna alles is nog nieuw en groots en indrukwekkend. Het is dan veel moeilijker om zelf onafhankelijke keuzes te maken en te weten wat je wil als er van alles op je af komt. Zeker als je dan net komt kijken in het topsportwereldje, lijkt me dat je toch echt wel kwetsbaar bent. Waarmee ik niet wil zeggen dat Krol/Nuis/Verweij predateren op de kwetsbare jongelingen die vanuit de junioren naar de trainingskampen doorstromen. Het is meer dat dat gewoon wel iets is waardoor dergelijke relaties anders aan kunnen voelen dan Desmet+Mantia, ondanks dat het leeftijdsverschil netto misschien in dezelfde orde grootte zit.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 10. Marieke2018

  Marieke2018 New Member

 11. Monique

  Monique Well-Known Member

 12. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Zou Antoinette Rijpma-De Jong volgend jaar onder de naam Rijpma gaan schaatsen nu ze getrouwd is?
 13. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 14. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Een van jullie vreemde gewoontes, is hier bijna uitgestorven. :)

  Edit: ah 't is een dubbele achternaam, nog iets anders, ik heb ook Nederlandse vriendinnen die plots helemaal de naam van hun man aannemen, vind ik altijd bizar. (al doet iedereen waar ie zin in heeft he, laat dat duidelijk zijn)
  strawbale vindt dit leuk.
 15. proeme

  proeme Well-Known Member

  is hier inderdaad vrij normaal. Vroeger was het de standaard, tegenwoordig zijn er meer varianten maar die oude standaard is niet ineens uitzonderlijk raar geworden.

  Maar als een vrouw de naam van de man aanneemt, dan is dat vooral in praktisch gebruik. Mijn vrouw gebruikt haar meisjesnaam niet meer, maar officieel heeft ze een dubbele achternaam.
 16. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik heb gewoon mijn eigen naam gehouden toen ik trouwde, ik vond het zo’n raar idee om ineens een andere naam te krijgen. Het is intussen al 18 jaar geleden en ik hoop dat het nu anders is bij mijn werkgever, maar ik ontdekte destijds tot mijn verbazing dat ik op mijn werk ineens de achternaam van mijn man had in de administratie. Toen ik daarover belde dat dat niet de bedoeling was kreeg ik als uitleg “dat ik was getrouwd en dat ik niet had door gegeven dat ik mijn achternaam niet zou veranderen”. Waarop ik zei dat ik ook niet had doorgegeven dat mijn achternaam wél zou veranderen. Intussen is dat allang opgelost en ga ik weer onder mijn eigen naam naar mijn werk. Verder heb ik er nooit gedoe mee.
  ZeeKoei en leenstrafan vinden dit leuk.
 17. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member


  Niet 'uitgestorven' dus.
  Afgelopen week per ongeluk te weten gekomen: je komt het in België amper tegen omdat het blijkbaar bij ons gewoonweg niet mag, tenzij je partner uit een land komt waar het wel toegestaan is.
 18. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

 19. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Dit zal misschien aan mij liggen, maar als ik lees "zijn niet meer de match die we ooit waren", dan lees ik vooral "ik ben volwassen(er) geworden en heb geen trek meer in een iemand die de dominante partij in de relatie wil/moet zijn", maar ik ben me er terdege van bewust dat het totaal anders kan zitten en dat ik ook alleen maar mijn eigen indrukken heb van wat we publiek zagen de afgelopen 5 jaar.

  Ik weet alleen dat hun relatie mij de indruk gaf dat Verweij erg de dominante partij wilde danwel moest zijn.
 20. mi

  mi Well-Known Member

  https://sportnieuws.nl/schaatsen/ko...eaten-bedriegen-bedriegt-zoenen-haarlem-club/

  Als je deze (zeer onbetrouwbare en dirty, ik weet het) bronnen mag geloven kun je ook tot de conclusie komen dat Jutta denkt: ‘ik ben wel volwassen, jij nog niet!’.

  Hoe het ook zij: volgens mij heeft Koen een groot aandeel gehad in het succes en de carrièreopbouw van Jutta. Hopelijk zijn/worden ze beiden weer gelukkig in de toekomst.

Deel Deze Pagina