Kia Schaatsacademy

Discussie in 'Lange baan' gestart door FuGeE_Volkova, 25 jul 2011.

 1. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Well-Known Member

  Anna Badaeva
 2. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Well-Known Member

  Re: Skobrev twijfelt over EK Boedapest

  Dames:
  Saskia Alusalu
  Anna Badayeva
  Svetlana Kaykan
  Johanna Östlund
  Cristina Radu
  Ágota Toth

  Heren:
  Valentin Anghel
  Uuganbaatar Galbaatar
  Marian Cristian Ion
  Benjamin Macé
  Mart Markus
  Marius Paraschivoiu
  Haralds Silovs
  Artur Was
 3. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Re: Skobrev twijfelt over EK Boedapest

  De website http://www.kiaspeedskatingacademy.com vermeldt verder dat eind augustus 2 dames uit India (afkomstig uit het skeeleren) en Szabolcz Szollosi zich bij de groep voegen. En midden september doet de voor mij onbekende Fransman Ewen Fernandez hetzelfde.

  Naast Wotherspoon is trouwens ook Tristan Loy er trainer geworden. Misschien was een meer ervaren trainer naast Wotherspoon een beter idee geweest.

  Misschien m.u.v. Silovs echt de onderkant van het internationale schaatswereldje.

  Opmerkelijk ook dat Kaykan blijkbaar een comeback gaat maken. Wel raar dat zij gezien haar leeftijd (weinig ontwikkelingspotentieel) en het land waar ze vandaan komt (in Rusland is toch geen gebrek aan faciliteiten) hiervoor wordt toegelaten. Of is het voldoende om het bed te delen met Marnix Wieberdink om toegelaten te worden tot deze academy?

  Ik vind het project overigens een uitstekend initiatief van Wieberdink, maar vind de aanwezigheid van Kaykan op geen andere manier te verklaren.
 4. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Re: Skobrev twijfelt over EK Boedapest

  Ewen Fernandez is wel interessant, hij reed een paar keer in de prijzen op het onlangs verreden EK inline skaten.
 5. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Well-Known Member

  Re: Skobrev twijfelt over EK Boedapest

  Kaykan trainde nooit bij de national ploeg van Rusland. maar kijk ook naar Nemaya en Zhurova..allebeide top op latere leeftijd. Ik denk ook dat Kaykan met haar ervaring de andere dames wel wat kan bijbrengen..ze was/is toch echt een sprintkanon op de eerste 100m. En ja ze is met Marnix getrouwd.
 6. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Voor Artur Was is de Kia Schaatsacademy de enige mogelijkheid om nog te kunnen werken aan zijn carrière. Ik ben benieuwd of we verbetering zien bij hem.
 7. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Er zijn erg leuke interviews te lezen op de website van de Schaatsacademy :D
 8. hidden

  hidden Active Member

  Die interviews zijn wel gaaf. Volgens mij zijn ze veel eerlijker dan alle andere interviews die ik gelezen heb met topsporters. Ik moest ook wel even lachen bij Ostlund's antwoord op de vraag 'Dress to impress'
  Best way to ‘dress to impress’: I undress... you never know when..
 9. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ook op schaatsen.nl staat een leuk stukje van Wotherspoon. Zie hier.

  Ik moest wel lachen om de taalbarrières. Zo herkenbaar. Lijkt me trouwens als schaatser zelf ook niet leuk om je trainer niet te begrijpen en dit steeds te moeten zeggen.

  Verder had ik bij de interviews ook het idee dat ze vrij eerlijk waren. Ik begreep trouwens van iemand dat het niet helemaal duidelijk dat het interview online zou komen ;)
 10. Edwin

  Edwin Active Member

  Re: Skobrev twijfelt over EK Boedapest

  Het is misschien de onderkant van de schaatswereld, maar die onderkant had geen professionele begeleiding, nu wel. Er ligt een uitstekende schaatsbaan om de hoek, goede coaches en vooral de dames die op een redelijk zelfde niveau zitten qua tijden, bijna allemaal net boven de World Cup-limieten.

  Ik mis bijvoorbeeld iemand als Shane Dobbin waarvan gezegd werd dat hij in Inzell zou gaan verblijven maar toch weer kiest voor SLC. Of de Finse Elina Risku, zou die met de Finnen/Noren meetrainen? Verder geen Pichler (hoe moet ie ooit Smallenbroek gaan verslaan?), meer Wit-Russen die waren er wel eind Juli, de Deense Grage en Bak, De Oekraïense Myagkikh, verder heeft iedereen wel een coach en is daar blijkbaar tevreden mee.
 11. Icespeedskater

  Icespeedskater New Member

  Re: Skobrev twijfelt over EK Boedapest

  Zijn nogal wat schaatsers die eigenlijk niet naar Inzell zijn vertrokken. Eigenlijk de betere schaatsers kiezen toch voor hun eigen weg en laten deze kans links liggen. Ook de schaatsenrijders uit landen als Australie en Nieuw Zeeland kiezen toch voor hun eigen weg. Zegt dit iets over het aanbod en de mogelijkheden daar. Eigenlijk zijn het alleen schaatsers die in Inzell verblijven die de WC limiet nog niet hebben of absoluut niets hebben.
 12. Edwin

  Edwin Active Member

  Re: Skobrev twijfelt over EK Boedapest

  Shane Dobbin heeft Tanya, zijn vrouw, als coach en in SLC een dak boven z'n hoofd, dus als alles daar goed is. De Australiërs hebben het goed in Heerenveen, onder Desly Hill waar ook Caicedo en McGregor bij schaatsen.
 13. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

 14. Edwin

  Edwin Active Member

 15. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Erg mooie column! Alhoewel ik me af vraag of dit voor iedereen geldt:

  De jongens en meiden hebben nooit echt professioneel getraind voor hun sport en een bepaalde professionele basishouding ontbreekt dus zou impliciet betekenen dat ook zij die met een nationaal team hebben kunnen trainen (Kaykan, Badayeva, Was), nog nooit professioneel hebben getraind met dat team. Ben eigenlijk wel benieuwd wat hij dus met profesioneel trainen precies bedoeld.
 16. Kirs

  Kirs Member

  Zou dat voor iedereen gelden? Ik denk het haast niet, zo'n Kaykan bijvoorbeeld lijkt mij wel dat zij echt professioneel getraind heeft.
  Verder geweldige column :)
 17. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Zal over het merendeel gaan denk ik. Kaykan heeft inderdaad echt wel professioneel getraind. Silovs staat erom bekend dat hij een trainingsbeest is/was in zijn shorttracktijd.

  Maar de mongolier, het meisje uit estland, jongens uit roemenie en de hongaarse Toth zijn daarin een ander verhaal.
 18. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Bij de Frillensee Cup in Inzell heeft de Indische Shruti Kotwal haar eerste geklokte races op ijs gereden. Op de 500 meter reed ze 50.05 en 48.95, twee Nationale Records.

  Op het eerste oog lijken deze eerste resultaten me nog lang niet goed genoeg. Maar ze moet nog 20 worden en krijgt in de Schaatsacademy wel de kans om serieus iets van haar schaatsambities te maken.

  De Belgische Jelena Peeters begon haar schaatsavontuur trouwens ook met 50.05 en die heeft 22 maanden later toch ook al 42.09 gereden. Dus wie weet ...

  Het zou prachtig zijn als die Schaatsacademy een succes wordt.

  Voor meer informatie over deze nieuwe exotische schaatster:
  http://www.kiaspeedskatingacademy.com/e ... otwal.html
  vergeer vindt dit leuk.
 19. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  India op de wereldbekers, dat zou nog eens gaaf zijn. Misschien kan ze Anice Das vervangen op de 500 meter. :-D
 20. Monique

  Monique Well-Known Member

  Echt leuk en ik hoop dat het een succes wordt met haar. :D

Deel Deze Pagina