Groeten uit Rotjeknor!

Discussie in 'Even voorstellen' gestart door PietjeBell, 14 feb 2019.

 1. PietjeBell

  PietjeBell Active Member

  Hier dus een groot schaatsfan uit Rotterdam, 38 jaar oud.
  Al van jongs af aan liefhebber van winter en ijs, en dus het schaatsen, om te doen, en naar te kijken. Erger me rot aan al die 'verwende' mensen tegenwoordig die maar klagen over slecht weer en kou en sneeuw en alleen maar het zonnetje willen. Het ken voor mij niet koud en wit genoeg zijn, prachtig. Helaas word ik daar niet echt meer in verwend in dit landje tegenwoordig :(
  Als klein mannetje veel geschaatst met papa. Op natuurijs bijvoorbeeld de Rottemeren en de Weena ijshal natuurlijk heb ik veel leuke en gezellige herinneringen.
  Bij gebrek aan ijs fiets en skeeler ik ook veel.
  Qua de schaatsport zijn mijn vroegste herinneringen, Yvonne van Gennip op de Spelen en mijn idolen Bartje Veldkamp, Ben van der Burg en Johan Olav Koss uiteraard. 'Reed' ik als klein knulletje tijdens die uitzending, op m'n sokken rondjes rond de eettafel en deed zelf verslag dat ik weer een rondje 33 laag had ofzo, haha.
  Qua discipline niet echt een voorkeur, vind alle afstanden wel leuk en zelfs het shorttrack begin ik wel leuk te vinden. Wat het langebaanschaatsen betreft, ben ik niet super nationalistisch ingesteld. Ik zit in het kamp die het ook geweldig vind als er buitenlandse overwinningen zijn, alleen maar goed voor de sport.
  Er zitten hier heel veel echte kenners die alles volgen wat er maar te volgen valt, heb ik wel gemerkt. Erg leuk om te lezen allemaal en ik raar er alleen maar meer door geinteresseerd. Als ik terug in de tijd kon, had ik ook wel geprobeerd prof te worden :) Genoeg zo ver :)
  Laatst bewerkt: 14 feb 2019
  Jippie, ZeeKoei, Camila en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik ben dus niet de enige die dat deed. ;)
  Jippie en Camila vinden dit leuk.
 3. Camila

  Camila Well-Known Member

  Ik ging altijd naar de tv zitten blazen als er een buitenlandse schaatser van voren in beeld was zodat die tegenwind had en Ireen Wüst en Sven Kramer wonnen:D
  Jippie en ZeeKoei vinden dit leuk.
 4. PietjeBell

  PietjeBell Active Member

  Haha, m'n moeder werd helemaaaaal gek van me, na 753 rondjes :)

  En nog bedankt voor je hulp!
 5. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik reed als klein meisje ook rondjes om de tafel met mijn handen op de rug. Ik deed dan alsof ik Eric Heiden was, dat was mijn grote held.
  Jippie en ZeeKoei vinden dit leuk.
 6. mi

  mi Well-Known Member

  Mijn dochter doet het ook :D
  Jippie vindt dit leuk.
 7. Willie82

  Willie82 Member

  Dat blijft dus blijkbaar een ding, "kijk papa, zo" met twee handjes op de rug, toen was ze nog geen vier. Dit jaar wel lekker los op haar dubbelijzers, hoewel de zeehond ook zeer aantrekkelijk bleef.

  Gek genoeg vond ik zelf schaatsen alleen leuk om aan te kloten. Heb nog steeds ijshockeyschaatsen. En vorig jaar dacht ik mijn dochter kennis te laten maken met het ijs op de singel, bleek helaas dat een nacht strenge vorst in Rotterdam blijkbaar het ijs dermate aantast zodat waar een dag er voor nog lekker geschaatst kon worden ik een dag later nog net mijn dochter op de kant kon gooien voordat ik mijn been uit het water kon trekken. Goede eerste ervaring.
  Laatst bewerkt: 5 mrt 2019
  Jippie vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina