Giethoorn/Wanneperveen/Belt Schutsloot

Discussie in '2011-2012' gestart door Holger, 2 feb 2012.

 1. dejong

  dejong New Member

  Die enkeling was je dus zelf. Tegen de stroom in is eigenlijk altijd gevaarlijk.
 2. MireilleAlbeda

  MireilleAlbeda New Member

  Ik heb zaterdag de korte versie van de Belterwiedentocht gereden maar de GPS kwam niet verder dan 12,94 km ipv de beloofde 15 en jammer van het versleten ijs. Er werd overigens wel goed geveegd.
 3. JanW

  JanW New Member

  Beste DeJong, In principe heb je wel gelijk dat het gevaarlijk is maar dat zou dus betekenen dat je altijd verplicht bent om aan de toertochten mee te doen. Net als op de weg met toertochten op de fiets is het nu zo dat het ijs volledig voor de toertocht is ingericht. Ik had hetzelfde probleem als skater en ben ook eerst lange tijd met de stroom meegeschaatst. Op de al eerder genoemde kluunplek heb ik advies ingewonnen bij de organisatie en die stuurde mij ook dat bewuste stukje tegen de stroom in om richting Blokzijl te gaan.
  Dat ging op zich best wel goed mits je zelf goed weet wat je aan het doen bent. Maar je hebt dus van die enkelingen die denken dat zij het alleenrecht hebben en nergens naar kijken. Wat dat betreft ben ik helemaal eens met skater.
 4. skater

  skater Member

  Op de weg zijn er ook meer en meer problemen met de toertochten. Mensen rijden op de openbare weg, maar gedragen zich schandalig en claimen de hele route. Er zijn niet voor niets zoveel problemen met het verkrijgen van vergunningen :(.

  @dejong: was u dan die persoon die de volledige baanbreedte claimde? Ik had veel meer RECHT om gewoon richting Blokzijl te schaatsen dan dat die paar vervelende personen het recht hadden om de gehele baan te claimen. Wij reden samen achter elkaar, vrijwel rechtop (dus rustig) en waarschuwden als er mensen niet op zaten te letten (wat kan gebeuren). Als er dan echter mensen willens en wetens zelf de (onterechte) rechter uit gaan hangen gaat mijn bloed koken.
 5. dejong

  dejong New Member

  @skater; Nee dat was ik zeker niet. Mijns inziens speelt degene die, bij duidelijk eenrichtingsverkeer, tegen de stroom in gaat even zo goed voor eigen rechter. Snelle rijders worden vaak naar links gedwongen door langzame rijders die elkaar inhalen. Dan is vol in de remmen ook niet altijd een veilige oplossing omdat mensen daar ook van schrikken. Er waren zoveel schaatsmogelijkheden, waarom dan net bij een drukke toertocht de andere kant op willen? De logica ontgaat mij, maar m'n bloed gaat er niet van koken, dat is slecht voor het ijs.
 6. skater

  skater Member

  Zoals JanW al schreef: er was geen 1richtingsverkeer. De stroom ging wel tegen de klok in, maar geen verplichtte richting. JanW is dus blijkbaar zelfs door de organisatie die kant op gestuurd.
  Maar blijkbaar wordt dat dus door de deelnemers wel zo gezien. Net als bij de hiervoor al genoemde fietstoertochten :(.

Deel Deze Pagina