Giethoorn/Wanneperveen/Belt Schutsloot

Discussie in '2011-2012' gestart door Holger, 2 feb 2012.

 1. Holger

  Holger New Member

 2. Rob48

  Rob48 New Member

  Re: 2 februari 2012 Natuurijs Giethoorn!

  Beste Holger,

  Enig idee hoe het er nu bij ligt in Giethoorn met al deze sneeuw?
  Is het ijs betrouwbaar en zijn er veel windwakken?

  Gr Rob.
 3. sportief

  sportief New Member

  is er al iemand die in Giethoorn/Wanneperveen/Belt Schutsloot een leuk rondje heeft gereden?
 4. gerritverbruggen

  gerritverbruggen New Member

  Donderdag was het nog onbetrouwbaar op BeltSchutsloot of Arendsbergervaart of i.d. maar vandaag, vrijdag 4-02-2012, kon je via de rietlanden naar Sint Jansklooster en naar Blokzeil. OP de weg tussen Wanneperveen en Sint Jansklooster staat een Koek en sopietent, daar kun je opstappen.
 5. woutero

  woutero New Member

  Vandaag (za 4 feb) een paar rondjes door Giethoorn en de Bovenwijde gemaakt.

  Bovenwijde ligt er prachtig bij. Een mooie ronde, goed ijs, breed geveegde baan.

  Het ijs in het dorp is wat minder: af en toe bobbelig en vrij veel scheuren, maar zeer sfeervol met genoeg koek&zopie mogelijkheden. Op 1 plek moest je vandaag wel klunen, maar daar is ook ijs getransplanteerd.

  Vanaf het Bovenwijde kun je een rondje maken door de rietlanden, richting Wanneperveen. Het ijs is daar wat minder van kwaliteit (scheuren, soms langs oude wakken, stukje klunen).

  Richting zuiden kon je naar Zuideindigerwijde, en ik heb ook mensen op het Belterwijde en het Boschwijde zien schaatsen. Alleen is daar volgens mij niet zo mooi geveegd, en ik weet ook niet of je van de ene plek naar de andere kunt schaatsen.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

 7. fjild

  fjild New Member

  Vandaag geschaatst: Wanneperveen - Bovenwijde (mooie lus, geveegd, goed ijs)- Giethoorn - Zuideindigerwijde - Belterwijde (mooie geveegde lus, goed ijs - Beulakerwijde (niet geveegd en veel slecht ijs) - Giethoornse meer (geveegd, goed ijs) - Blokzijl. En vervolgens uiteraard ook weer terug. Mooie meren en mooie stukjes door de rietlanden. Ijs is vrijwel overal betrouwbaar. Morgen zijn er in dit gebied twee of drie toertochten. Moeite waard! :D
 8. marieke

  marieke New Member

  Re: Giethoorn/Wanneperveen: 5meren-tocht

  Wanneer je meer naar beneden scrolt op de pagina van ijsclub Wanneperveen krijg je dit te lezen:

  Maar of de route morgen echt deze route is, dat is afwachten, het ligt natuurlijk wel aan de ijskwaliteit of het mogelijk is om overal te schaatsen!!!!
 9. Gerardts

  Gerardts New Member

  Als student heb ik het geluk om komende week de hele week vrij te zijn. Ik ben woonachtig in Giethoorn en ken de omgeving erg goed.

  Nu lijkt het me leuk om schaatser door de omgeving te leiden. Kortom een gids door het Overijsselse merengebied en Giethoorn. Dit in ruil tegen een kleine vergoeding.

  Bij voorkeur schaatsers met gemiddelde snelheid tussen 15-25 km/h. Daarnaast kan het gebeuren dat we op niet geveegde banen terecht komen, maar dat hoort bij verkennen.

  Mocht je interesse hebben, stuur een bericht of reageer hieronder.
 10. deruesli

  deruesli New Member

  Vandaag prachtig geschaatst rondom Giethoorn via Dwarsgracht, Muggenbeet tot voorbij Ossenzijl.
  Rondom Giethoorn prachtig geveegde banen.
  Doorsteek via Dwarsgracht iets minder geveegd.
  Bij Dwarsgracht weer prachtig geveegde banen, voorbij muggenbeet richting weerribben weinig geveegd, echter wel zeer goed ijs. Ook nergens gevoel dat het onveilig is.
  Kalenberger gracht ook bijna niet schoon geveegd, waarschijnlijk omdat ijs net niet dik genoeg is.
  Hierbij link voor route welke geschaatst is.
  http://afstandmeten.nl/index.php?id=797916
  grt Rudi L
 11. flipper01

  flipper01 New Member

  Ik heb vandaag een heerlijke ronde tussen Belt-Schutsloot en Giethoorn gemaakt. We zijn de weerribben niet in geweest omdat daar niet geveegd was.

  Nagenoeg de hele route was geveegd en prima ijs! Het zuiden van de Belterwijde was vrij slecht ijs, maar verder was het ijs erg goed.
  Hier een link naar de route: http://maps.google.nl/maps?q=http:%2F%2 ... 9&t=p&z=12
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  Re: Giethoorn/Wanneperveen: 5meren-tocht

  dank, ik had verder moeten kijken dan m'n neus lang is.
  Naja, we zien wel morgen.
 13. getiem

  getiem New Member

  Vandaag hier geschaatst. Heerlijk. Rondtocht was nog niet helemaal te maken tussen Giethoorn en Wanneperveen, maar meeste ijs was fantastisch.

  (nog niet open: vaart - Bovenwiede --> Zuideindigerwiede, Zuideindiger- Wanneperveen, Binnenpadgracht bij Langesteeg)

  Hier de foto's!

  http://www.getiem.nl/2012/02/schaatsen-in-giethoorn/

  Veel plezier met schaatsen morgen, voor wie de merentocht gaat doen!
 14. Quiri

  Quiri Member

  Re: 2 februari 2012 Natuurijs Giethoorn!

  Oh wat een prachtig filmpje! Het plezier en enthousiasme spat eraf! Heel erg 8)
 15. batilan

  batilan New Member

  Vandaag ook een klein rondje Boschwijde, Kleine Belterwijde, Schutsloterwijde, Belterwijde gedaan (met schoonmoeder dus rustig aan :wink:).

  Zie trip op http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=1441178. Daar staat ook een beschrijving van de kwaliteit van het ijs op verschillende plaatsen.

  Zaterdag rondje Wanneperveen, Gierhoorn, Bovenwijde gedaan: vooral Bovenwijde was super ijs!

  Dit gaat een heel mooi schaatsweekje worden !
 16. bokkesprong

  bokkesprong New Member

  Geweldige tocht van 25km, goed georganiseerd. Twee keer gereden, geen grote problemen. Alleen in het dorp verradelijke scheuren.

  Waar ik me zeer over verbaast heb is in de eerste plaats de gebrekkige kwaliteit van de aangeboden eten en drinkenswaren. De bekende (blik) soep en 'snertworst'. De E-nummers en conserveringsnummers vliegen je aan alle kanten om je oren, en de belachelijk hoge prijzen. Voorbeeld € 2,00 voor een bekertje chocomel van bedenkelijke kwaliteit. Dit heeft niets met 'gezond' ondernemen te maken, maar met pure hebzucht.
  Bij sportieve evenementen hoort m.i. gezond voedsel en geen vette meuk. :)
 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  Re: Giethoorn/Wanneperveen: 5meren-tocht

  de tocht was prachtig! Wat een enorm goed ijs, heerlijk. Alleen het stuk door Giethoorn heen had verraderlijke scheuren, daar zag ik menigeen onderuit gaan of dat ternouwernood voorkomen. Hoe ik zelf overeind ben gebleven is een raadsel. Mijn schaatspartner hoorde me vallen, keek om en zag mij nog overeind. Niet alleen zij, ook ikzelf was verbaasd...
  Maar verder echt prachtig ijs en prachtig weer. En die plekken waar je onder de brug door kon klunen waren schitterend: geen gedoe met op de kant klimmen, maar gewoon rechtdoor. Simpel en ideaal.
 18. Ricky

  Ricky New Member

  Re: Giethoorn/Wanneperveen: 5meren-tocht

  Schitterende dag gehad. Prachtig ijs. Sommige stukken uitkijken, maar op de meren fantastisch. Gisteren in Botshol gereden en daarbij vergeleken was dit perfect.
  Een rondje is 22 km. We deden er twee. Erg gemoedelijk en gezellig. Er stonden stoelen op het ijs waarin we even lekker konden uitblazen. Kortom: chappeau voor de organisatie. :D :D
 19. Tonio

  Tonio Member

  vandaag naar Overijssel gereden en aan de Rond de Wieden tocht meegedaan. Fijn geschaatst, echte schaatssfeer, afwisselend over slootjes tussen rietkragen en over de grote plassen. ijs hield zich goed, ondanks de vele deelnemers.
  Uitstapje gemaakt van Sint Jansklooster naar Jonen en Dwarsgracht, via de Moespolsvaart, Vaartsloot en Watergracht en dan bij Jonen rechtsaf. Op dat traject echt superijs en het is heel rustig, je ziet steeds enkele schaatsers voor en achter je. precies goed om je niet remy te gaan voelen. Prachtig hard en zwart ijs, nauwelijks scheuren. Er zijn overal brede, geveegde banen. Ik heb denk ik zo'n 40 km geschaatst, als je wilt kan je een ronde van zo'n 60 of 80 km maken in dit gebied. Hier kan de komende dagen nog veel schaatsplezier beleefd worden.
 20. Wakrijder

  Wakrijder Member

  Wat een bak ijs! Vandaag heerlijk geschaats in dit gebied. Prachtig zwart ijs op mooie sloten in de hoek bij wanneperveen, dwarsgracht en op alle meren. Veel scheuren in ijs gracht Giethoorn en ijs slootjes zuidelijk en westelijk van Belt Schutsloot. Rondje was 72 km. Rondje boven de honderd is hier goed mogelijk, maar benen van Wakrijder hebben nog enige oefening nodig. In een weiland bij Wanneperveen stond een ooievaar. Had vlucht naar Afrika gemist. Net als vorig jaar is de Wieden het schaatsmekka van Nederland.

Deel Deze Pagina