Europese kampioenschappen 2015, Tsjeljabinsk, 10–11 januari

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 8 dec 2014.

 1. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member

  Als jij dat mild noemt, vraag ik mij af wat jij nog op deze site doet. Het klopt dus aardig als jullie thuis nog verder gaan dan alleen maar 'Gozer" te noemen, dat het niveau bij jullie thuis van een zeer bedenkelijk niveau is. Het wordt de hoogste tijd dat jij hier op dit forum de pas afgesneden wordt.
 2. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member


  Hier wordt ik niet blij van.. Zo blijft er voor de echte allrounders en stayers/allrounders (de namen die je noemt) echt bijna niks meer over. De kans om een groot toernooi te winnen is in ieder geval voorbij. Ik denk dat het geen positieve ontwikkeling is voor de schaatssport. Het is zo niet leuk meer voor de allrounders om door te gaan met schaatsen. Dan hou je straks alleen maar sprinter en sprinters+ over.

  Offtopic. Ik ben het ook lang niet altijd met KK24 eens maar dat hoeft ook niet op een forum. Als ik zijn post nergens op vind slaan reageer ik er gewoon niet op. De post over WOH is erg duidelijk maar dat is zijn mening. Wat mij betreft niks mis mee. Er zit wel een kern van waarheid in helaas. WOH komt op mij over als een leuk/aardig persoon en ik zou het erg leuk vinden als hij een keer een grote prijs wint maar het begint wel op te vallen dat het op de echt belangrijke momenten opeens net niet lukt. Dat vind ik heel jammer.
  jaap vindt dit leuk.
 3. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member

  Geplaatst door Tuttifrutti:
  Offtopic. Ik ben het ook lang niet altijd met KK24 eens maar dat hoeft ook niet op een forum. Als ik zijn post nergens op vind slaan reageer ik er gewoon niet op. De post over WOH is erg duidelijk maar dat is zijn mening. Wat mij betreft niks mis mee. Er zit wel een kern van waarheid in helaas. WOH komt op mij over als een leuk/aardig persoon en ik zou het erg leuk vinden als hij een keer een grote prijs wint maar het begint wel op te vallen dat het op de echt belangrijke momenten opeens net niet lukt. Dat vind ik heel jammer.[/quote]


  Het gaat mij ook niet om het feit of ik het met hem eens ben. Dat geeft ook helemaal niets. Daar is inderdaad dit forum voor. Ik heb ook gezegd dat er wel iets inzit wat hij zegt over WOH. Maar de manier waarop je iets schrijft is soms ver beneden alle peil. Daar stoor ik me niet alleen aan maar velen onder ons op dit forum. En je hebt gelijk dat we beter niet kunnen reageren op zijn opmerkingen. Maar dat helpt alleen maar als je dat aan blok doet.
 4. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  @leenstrafan Staat Swings na 3 afstanden wel bij de eerste 16?
 5. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  @Jan Blokland Ik gun ieder zijn stijl. Wanneer je zegt namens velen te spreken die zich storen aan @kritischkijker24 . Heb je dat gepeild? Ik vind dat je daar altijd voorzichtig mee moet zijn, want dat wil weleens de indruk wekken dat je een mening vertegenwoordigd die zeker niet iedereen onderschrijft.

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de bijnaam van Olde Heuvel bij jullie thuis. Voorzover ik weet heeft hij geen nog geen bijnaam.

  Dit soort gebeurtenissen als dit weekend met Olde Heuvel is nou juist één van de redenen dat ik er altijd voor pleit om bewezen toppers aan te wijzen voor internationale kampioenschappen. Niet tijdens skate-offs, maar tijdens internationale kampioenschappen blijkt wie echt uit het juiste hout is gesneden. Ik gun Olde Heuvel zijn hobby en als trainingsmaatje van Kramer zal hij waardevol zijn, maar een echte topper is het nooit geweest en zal het wel nooit meer worden. Als je in 13(!!) internationale allroundkampioenschappen slechts een bronzen medaille wint, faal je als Nederlander gewoon hopeloos. Het had zinvoller geweest wanneer hij tijdens dat waardeloze interview daar een verklaring voor had gegeven, i.p.v. over zijn gebit te beginnen.

  Een suggestie die sterk afwijkt van de Nederlandse manier van selecteren. Moet de KNSB niet ingrijpen en hem voortaan niet meer selecteren voor een EK of WK? Daar wint hij toch geen medailles. En omdat het aantal startplekken is beperkt, kan beter de kans worden gegeven aan iemand die wel kan pieken tijdens een kampioenschap (Bergsma) of jong talent dat door het beperkte aantal startplekken moeilijk een kans krijgt. Klinkt erg hard voor Olde Heuvel, maar topsport is keihard.

  Ik vind verder in algemene zin dat de schaatsers vrij soft worden benaderd door media en publiek. Vergelijk dat eens met het voetbal.
  Laatst bewerkt: 12 jan 2015
  kritischkijker24 vindt dit leuk.
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  In mijn spreadsheet staat hij 14e, maar daar heb ik misschien nog niet iedereen in verwerkt. Hij moet drie Nederlanders, drie Noren, drie Polen voorlaten en daarnaast Koelizjnikov, Nenzi, Macé en Silovs. Bijvoorbeeld Joeskov heeft dit jaar nog geen 1000 meter gereden en er zijn sommige 1000-meter-sprinters (types als Schwarz en Jesin) die misschien het toernooi zouden willen proberen (en na drie afstanden nog wel in de top kunnen staan als hun 1500 een beetje loopt).
 7. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Het gaat mij ook niet om het feit of ik het met hem eens ben. Dat geeft ook helemaal niets. Daar is inderdaad dit forum voor. Ik heb ook gezegd dat er wel iets inzit wat hij zegt over WOH. Maar de manier waarop je iets schrijft is soms ver beneden alle peil. Daar stoor ik me niet alleen aan maar velen onder ons op dit forum. En je hebt gelijk dat we beter niet kunnen reageren op zijn opmerkingen. Maar dat helpt alleen maar als je dat aan blok doet.[/quote]

  Het taalgebruik van KK24 is erg direct.. Maar iedereen geeft zijn menig op een andere manier. Daarin ben ik het met @De Keizer eens. Niet iedereen heeft dezelfde schrijfstijl. Wat betreft WOH heb ik mij niet gestoord aan zijn taalgebruik. Ik hou wat dat betreft wel van een duidelijke menig, positief of negatief. Soms slaat het nergens op wat hij zegt en dan negeer ik hem. Maar als iemand er wel op wil reageren dan vind ik dat ook prima.
  kritischkijker24 vindt dit leuk.
 8. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Een bewezen topper beschermen tegenover een vermoedelijke uitschieter, dat kan ik me voorstellen. Van schaatsers als Kramer en Wüst weet je inmiddels dat het medaillemachines zijn en dan is het een interessante discussie of die aanwijzen voordelig is.

  Maar jouw voorstel vind ik wel erg vreemd. Wouter olde Heuvel heeft al veel allroundtoernooien gereden en was dit jaar goed in vorm. Het lag in de lijn der verwachting dat hij goed zou presteren maar hij viel wat tegen. Dat is jammer, maar je maakt mij niet wijs dat Jos de Vos of Patrick Roest het beter had gedaan. Bovendien als de regel "mensen die zich vaker geplaatst hebben, maar dan tegenvielen mogen niet meer rijden" gemeengoed wordt, dan krijg je paradoxale situaties dat schaatsers misschien liever niet op een bepaald sterk bezet toernooi willen rijden, omdat op het EK rijden en tegenvallen je een plek op het WK kan kosten, terwijl als je het EK laat schieten je nooit een loser kan worden en dan ineens wél aangewezen wordt voor het WK als "mogelijke topper/jong talent/kan misschien beter pieken".
 9. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member

  Sorry? Als vele hier schrijven op dit forum dat ze beter maar niet meer moeten reageren zegt dat genoeg over zijn schrijf en denkwijze. Dat lijkt me toch een redelijke peiling. Maar laten we er maar over ophouden. Het is zonde van de aandacht die hij krijgt nu.
 10. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Wees gerust, die onzalige/verschrikkelijke/sprint+vierkamp wordt bijtijds de nek omgedraaid. Binnen de ISU ziet men het niet zitten.
 11. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Laten we het hopen.

  Maar anderzijds... die 10km gaan ze als lossse afstand wél de nek omdraaien. En hoe behoud je een vierkamp met een incourante afstand. En dan niet een makkelijke, die dicht in het bereik ligt van de andere afstanden, maar een afstand die dan een keer zo lang is als de langste.

  Uiteindelijk, over een jaartje of 10, rijden we geen 500m-1500m-5km en 10km meer vrees ik.
 12. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  De Onzalige Vierkamp is inmiddels wel de standaard voor het WK junioren geworden. Vanaf dit jaar. Er wordt daar dus geen 3000m mannen meer gereden. Dat is dus nergens meer een officiële afstand.

  Bovendien geldt dat alleen junioren aan de Onzalige Vierkamp mogen deelnemen als ze op alle 4 de afstanden de limiet hebben gereden. Voor mannen zijn die limieten 38.5 1.16.0 1.58.0 en 7.05.0. Daartoe is de 500m-limiet wel met 0,5 seconde verhoogd in vergelijking met vorig jaar.

  Omgerekend naar de limiettijden voor de senioren WK Afstanden zou dat betekenen dat alleen schaatsers kunnen deelnemen die de volgende limiettijden hebben gereden:

  37.1, 1.12.8, 1.52.5 en 6.52.0. Dan blijven er niet veel meer over....
 13. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  De inbreng hier van Kritischkijker 24 heeft veruit mijn voorkeur boven dat meestal chauvinistisch Nederlands succes gekwijl.
  kritischkijker24 vindt dit leuk.
 14. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Ik vind zelf schaatsen en liefst op natuurijs leuk maar de kleine sport wat langebaanschaatsen is en wat door heel domme regels kunstmatig internationaal wordt gehouden vind ik als TV sport niets.
  En die kritische noot mag neem ik aan toch ook hier geplaatst worden en niet in onderwerp natuurijs.
  kritischkijker24 vindt dit leuk.
 15. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member


  Ach ik denk dat dat allemaal wel mee valt met al die ergernis rond om mijn persoontje beste @Jan Blokland

  Ik heb zelfs al 200 likes zie ik :p

  Tuurlijk ben ik direct en voor sommige soms op het randje maar ik ben altijd gepast in mijn taalgebruik

  En uiteraard ga ik mij voor jou niet inhouden,

  Dat is nu eenmaal vrijheid van meningsuiting , zegt dat je iets?

  Erger je je er aan dan gebruik je de negeer knop, daar is die voor en die gebruik ik ook voor vervelende types maar ik zal nooit tegen iemand zeggen dat hij dit of dat niet mag zeggen
  Laatst bewerkt: 12 jan 2015
  Tuttifrutti vindt dit leuk.
 16. proeme

  proeme Well-Known Member

  zeker mag dat, maar een gemaakt punt is duidelijk. Steeds weer terugkomen met dezelfde kritiek (in jou geval "ik ga liever veldrijden kijken") is een beetje irritant.

  Ik heb niet voor niets KK24 op negeren staan. Die kon (kan??) ook niets anders dan roepen dat schaatsen stom is. Prima. Punt gemaakt. Ga iets doen wat je leuk vindt en laat ons kletsen over iets wat wij leuk vinden.
  Sidekick, seppe, Koen en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 17. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member


  En zo is het.

  Ok mijn mening over Oldeheuvel is hard maar topsport is ook hard

  Als je al zoveel jaren meedoet en je bent jaren subtop en dan eindelijk ben je fysiek op je allerbest en dan faal je op het toernooi waar je die medaille alleen nog maar op hoefde te halen dan doe je het gewoon niet goed en dan mag je best kritisch zijn.

  Die medaille lag al klaar en Oldeheuvel was het aan zijn stand verplicht om die medaille te behalen en als je dan ook nog eens faalt op je favoriete afstand dan mag je je zelf wel eens goed in de spiegel bekijken en je zelf afvragen waarom je nog steeds bezig bent

  Topsport is niet alleen fysiek goed zijn maar ook mentaal en als ik zeg dat een sportpsycholoog hem goed zou doen dan is daar niets verkeerds aan.

  Veldkamp die pleitte een aantal jaar geleden zelfs voor een standaard sportpsycholoog in het team, die even belangrijk is als de dietiste de voedingsdeskundige en de krachttrainer

  O en die bijnaam is erg onschuldig hoor ;)

  iets van de loser from losser :cool:

  ik hoop dat we hem binnenkort de champion from losser kunnen noemen maar dan moet die eerst een goed gesprek met die sportpsycholoog voeren
  Laatst bewerkt: 12 jan 2015
 18. sanghwa _o_

  sanghwa _o_ Well-Known Member

  Ik heb respect voor je mening (heb dat zelfs vorig jaar nog verdedigd toen iemand je wou bannen), maar vindt wel dat je meer een meer een vastgeroeste langspeelplaat (idem voor Quarantenhove) wordt. Je hoeft niet continu te herhalen dat je schaatsen Friese Folklore, geen top/wereldsport enz vindt, dat weten we nu wel. Daarnaast draag je zelden tot nooit oplossingen aan over je kritiek op schaatsen, wat het langsspeelplaatgehalte vergroot.
  Ik begrijp ook totaal niet wat je het nut vindt (vanuitgaand dat je geen troll bent, wat ik persoonlijk ook niet denk) om dat jarenlang op een schaatsforum te verkondigen als je er niet van houdt, maar dat laat ik aan jou.

  Ondanks dat ik je mening over WOH niet eens zo gek vindt, vind ik het erg goedkoop hoe je van het schaatsen in zijn geheel bashen (weeer een 123, saai), switcht naar WOH bashen wanneer dat even niet uitkomt, puur omdat je altijd iets nodig lijkt te hebben om je gal op te spuwen. Ik hou je vooralsnog van de negeerfunctie, maar het gaat minder en minder van harte.
  Laatst bewerkt: 12 jan 2015
 19. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member  Het spijt me maar het is geen WOH bashen

  Los van of nl dan wel of geen 1 2 3 was geworden , vind ik gewoon echt dat WOH het aan zijn stand verplicht was om een medaille te halen.
  Hij had het kunnen en moeten doen

  Hij is beter dan ooit zegt hij zelf maar mentaal gaat hij ten onder aan de druk en dat is niet voor het eerst

  Maar ik gun hem echt betere tijden , als je zoveel jaren met Kramer optrekt dan moet je toch iets van zijn ijzeren mentaliteit over kunnen nemen?

  Maar laten we OH zijn prestaties nu maar achter ons laten en hopen dat hij zich mentaal weet te herpakken op het wk en als dat zo is dan zal ik de 1e zijn om mijn kritische note terug te nemen
 20. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Kijkcijfers van het EK:
  Zaterdag:
  500 dames: 434.000
  500 heren: 747.000
  3000 dames deel 1: 867.000 (hoewel "saai" en van een "bedenkelijk" niveau schakelde er kennelijk alleen maar meer mensen in)
  3000 dames deel 2: 1.087.000
  5000 heren deel 1: 1.029.000 (tijdens die "verschrikkelijke" ritten zapte er dus niet echt veel mensen weg)
  5000 heren deel 2: 1.378.000

  Zondag:
  1500 dames: 491.000 (verdwaald op NPO2)
  1500 heren: 1.111.000
  5000 dames: 1.517.000
  10000 heren: 1.622.000
  Nabeschouwing: 1.707.000
  Huldiging Dames: 1.496.000
  IJshockey: 1.323.000
  Na het ijshockey zakt het dan naar 1.293.000, om bij de huldiging en nabeschouwing dan weer op te lopen naar 1.358.00 en 1.434.000.
  Als het ijshockey dan weer terugkomt zappen er 300.000 mensen weg en kijken er nog 1.112.000 mensen.

  1. Tijdens de dodelijk vermoeiende ritten op de 3 en 5 kilometer zappen er zeker geen grote aantallen mensen weg.
  2. Bij de ijshockey stukken is er wel duidelijk een daling/dip te zien. De NOS doet er dus wellicht slim aan om wel gewoon al die ritten uit te zenden.

  Maar hier spreekt natuurlijk de niet geheel objectieve liefhebber.
  Die ook nog even het volgende rijtje wil laten zien.

  Pieken EK Allround:

  2015: 1.622.000
  2014: 1.666.000
  2013: 2.098.000
  2012: 2.043.000
  2011: < 1.668.000 (Het bijzonder spannende EK zonder Kramer waar Skobrev de macht greep. Exact cijfer niet terug kunnen vinden, maar scoorde i.i.g. lager dan dit aantal. Cijfer zou rond de miljoen zitten.)
  2010: 2.227.000
  2009: 2.159.000
  2008: 2.318.000
  2005: 2.505.000
  2003: 2.582.000

  Hier valt niets anders te concluderen dan dat de kijkcijfers bij het EK de laatste 2 jaar nogal fors zijn teruglopen.
  Hoe valt dat te verklaren?
  Aan het weer kan het alvast niet gelegen hebben...
  leenstrafan vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina