Enthousiasme verboden.

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door EenBrabander, 16 okt 2016.

 1. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Dan moet je misschien een andere naam aanmeten want van kritischkijker24 is niets meer over, waar is je ruggengraat gebleven?
  Wellicht past een naam als meeloper meer bij je.:D
 2. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member


  Een mening niet waarderen is nog altijd heel iets anders dan niet voor je mening uit mogen komen.
 3. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member


  Ja jammer he , jaren van eeuwige kritiek hebben zelfs de mondige KK monddood gemaakt :(
  Het is niet mogelijk om je naam aan te passen , anders had ik het gedaan
  Mss maak ik wel eens een nieuw account , als iemand hier opeens ruggengraatloze meeloper heet dan weet je wie het is :D
 4. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Is dit forum jou dan zoveel waard dat je hiertoe besloten hebt?
  Voor mij zou geen enkel forum meer iets betekenen als ik mijn mening niet meer zou kunnen ventileren, dan ben ik pleite maar ik heb niet het gevoel dat je hier geen eigen mening mag hebben, zit volgens mij gewoon bij mensen tussen de oren.

  Ik huldig altijd de stelling; alles kunnen/mogen zeggen houdt niet altijd in dat je ook altijd alles moet zeggen, een zekere nuance of gewoon niet continu met de botte bijl hakken is vaak beter, zowel voor een discussie als voor de sfeer.
 5. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Iedereen mag van mij altijd zijn of haar mening geven. Maar om in oud-hollandse wijsheden te spreken: "Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten". Als je je mening geeft op dit forum dan mag je verwachten dat anderen hierop reageren. Niet iedereen deelt dezelfde mening. Het is echter lang niet altijd nodig om elkaar te overtuigen van een ieders gelijk. In die zin vind ik ook niet dat elke mening die gegeven wordt, gepaard moet gaan met een onderbouwing. We moeten elkaar wel in waarde laten, maar we hoeven ook niet elke opmerking gelijk persoonlijk op te vatten. Respecteren dat een ander een andere mening heeft dan jijzelf helpt daarbij.
 6. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  Ik wist niet eens dat kk24 hier nog actief was als poster. Zelfs als ik alleen maar meelees (meestal) ben ik ingelogd, dus dan heb je niet door dat je van 2 posters geen berichten meer leest. Naar verloop van tijd vergeet je uberhaupt hun bestaan.
 7. Aleimon Thimble

  Aleimon Thimble Active Member

  Er is hier pas nog een Engelstalig lid weggejaagd door een onnodig felle discussie over de vraag of Engels spreken hier wel of niet oké is. Beantwoordt dat je vraag? Je kunt hier de spruitjeslucht soms bijna inademen.

  (Ik zeg niet dat jij daar schuldig aan bent hoor, zeker niet, alleen even om de situatie te kenschetsen.)
  EenBrabander vindt dit leuk.
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Die discussie verzandde inderdaad behoorlijk, terwijl de eerste opmerking over het Engels wat mij betreft vrij onschuldig was. Zat mensen spreken en lezen geen woord Engels en hebben dat ook nooit nodig (bijvoorbeeld iemand die al jaren in de zorg werkt, wat moet zo iemand met Engels?). Daar een opmerking over maken was prima zodat de Nederlanders weer Nederlands konden gaan typen, de hele discussie of je als Nederlander nou Engels moet kunnen was totaal onnodig. Kristian gaf zelf aan dat er Nederlands gepost mocht worden.

  Maar dat is een uitzondering, geen regel op dit forum.


  En spruitjeslucht? Tja, dat hoort bij schaatsen op het moment. Om de wedstrijden hangt ook een spruitjeslucht. Tenminste, bij langebaan en marathon. Kijk naar een dweilorkest, maar ook de muziek die gedraaid wordt. Dan kun je dat op een forum ook verwachten.
 9. Aleimon Thimble

  Aleimon Thimble Active Member

  Ik ben een tijdje niet actief geweest, dus kan er geen uitspraken over doen, maar ik had het idee dat het symptomatisch was. Het zou op de meeste andere fora ook niet snel gebeuren.

  Een cultuur verander je niet zomaar, noch op een forum, noch in het echte leven. Maar jammer is het wel, want hoewel ik de schurft heb aan dweilorkesten blijf ik schaatsen een prachtige sport vinden.
 10. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member


  ik ken jou ook niet , nooit gezien hier of ik ben vergeten dat je uberhaupt bestaan hebt, dat kan ook :rolleyes:

  Je vat het heel goed samen . Schaatsfans zijn niet de meest gastvrije mensen blijkt maar weer. Als iemand een beetje anders is of in dit geval engelstalig bent dan moet je gewoon Nederlands spreken of je mond verder houden . De vergelijking met een incestieuze sekte is goed gevonden !

  Het niet aan willen passen zal wel iets met de hoge leeftijd vd schaatsfan te maken hebben :rolleyes:

  Wat is dat voor een raar vooroordeel ? Waarom zou iemand die in de zorg werkt geen Engels leren of kennen ? Je denkt toch niet dat ze daar achterlijk zijn ?
 11. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  @kritischkijker24: ik zei nergens dat zo iemand geen Engels kan, alleen dat zo iemand het niet nodig heeft. Mijn vrouw werkt trouwens in de zorg.

  Iemand achterlijk noemen omdat hij of zij geen goed Engels kan vind ik trouwens wel belachelijk, dat is nog steeds vrij normaal. Ook onder mensen van mijn leeftijd. De meeste mensen hebben namelijk nooit Engels nodig.
  Laatst bewerkt: 4 nov 2016
  G1ant vindt dit leuk.
 12. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Om even te reageren op de beginpost...

  Als iemand heel enthousiast wordt van iets waar anderen niet enthousiast van worden, dan heeft persoon A het volste recht om enthousiast te zijn en persoon B het volste recht om dat te nuanceren. Betekent niet dat daarmee gezegd wordt dat enthousiasme niet mag.

  Ik denk dat zelfs Kritische Kijker dat enthousiasme wel leuk vindt. Ik wel, in ieder geval. Ik vind het vaak ook wat naïef en overdreven, en dat zeg ik soms dan ook, maar liever dat dan zuur gezeur.

  Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
 13. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member


  Zekers vind ik dat leuk
  Schattig toch die enthousiasme en naïviteit zoals alleen kinderen dat nog hebben
  Ik juich dat van harte toe
  Verjonging is juist goed hier op Sf tussen al die verzuurde mannetjes :D
  Dus @EenBrabander ga vooral zo door !
 14. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Ik vind dat enthousiasme inderdaad moet worden aangemoedigd, maar dat je er ook in kan doorslaan. Maar goed, dat is mijn mening en die wil ik absoluut niet verheffen tot norm op dit forum. Ik heb het gevoel dat dat vaak wel zo wordt ervaren. Iemand zegt iets wat niet in de mores van het forum past, een ander reageert erop en krijgt bijval van de rest en meteen ontstaat er een soort impliciete vijandigheid. Mensen begrijpen elkaar verkeerd en zijn snel op hun tenen getrapt. Dat past wel een beetje in de huidige tijdsgeest, maar dat wil niet zeggen dat we het zomaar moeten accepteren. Een beetje begrip hebben voor elkaar mag op zich wel. En dan kun je denken: wat een linkse softie. Niet zo heel lang geleden lag dat standpunt nog gewoon in het politieke midden.

  Laat elkaar gewoon in z'n waarde. Ga elkaar niet zitten stoken, treiteren of betuttelen. Dat komt de sfeer niet ten goede en zorgt steeds meer voor een jullie-wij gevoel. We zijn allemaal schaatsfans (neem ik aan) en hebben allemaal het recht om het enthousiasme over de schaatssport te uiten op onze eigen manier.
  fransvanbakel, Eelco, JohnZero en 5 anderen vinden dit leuk.
 15. Globeskater83

  Globeskater83 Member

  op een schaatsforum moet iedereen de dingen over schaatsen kunnen posten waar zij enthousiast van worden. Als mensen het niet interessant vinden moeten ze niet reageren. Ik heb altijd geleerd als je niets positiefs te zeggen hebt zeg dan niets.. en een schaatser uit een exotisch land die enorm zijn best doet een nobody noemen vind ik vrij denigrerend.
  ZeeKoei, proeme, mhp1988 en 3 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina