DE SCHAATSTRIBUNE 2008-2010

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Krizz, 25 nov 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Re: DE SCHAATSTRIBUNE

  En helaas, die spannende momenten had ik graag ook willen zien en het liefst op een foto.
 2. Edwin

  Edwin Active Member

  Re: DE SCHAATSTRIBUNE

  Ik heb daar afgelopen vrijdag en zaterdag gestaan. Zondag was het leuker, binnen, bij de hoofdingang. Maar wat is vaak. World Cup in november op vrijdag daar gestaan. En met de WCF zaterdag en zondag en dan met het WK vrijdag en zaterdag. Er zijn vast mensen die er vaker hebben gestaan ;)
 3. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Re: DE SCHAATSTRIBUNE

  Ik vond vrijdag en zaterdag anders wel geniaal :lol: :lol:
 4. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Re: DE SCHAATSTRIBUNE

  Naar aanleiding van de prachtige medaille op De Spelen voor de Poolse vrouwen, kwam het volgende verzoek binnen ;)

  Ik heb al een tijdje terug uitgelegd hoe ik bij de Polen ben 'uitgekomen'. Inmiddels is er natuurlijk weer een lading bijgekomen maar zal het allemaal even kort schetsen ;)

  Je eerst contacten maar ook het vervolg
  Sinds een aantal jaren heb ik goed contact met een Poolse schaatser; puur toevallig kwamen we elkaar tegen langs de baan en waar het in het begin 'zwaai' contact was, is dit contact uitgebreid. Zo kwam er op een dag een Pools spandoek voor deze jongen en in Erfurt in 2009 viel dit nogal op bij de Poolse ploeg en dat was voor hen de aanleiding om een eerste contact te leggen. Het begon eigenlijk met zwaaien en later begin je met elkaar te groeten en dan met elkaar te spreken. Vervolgens werd ik begin dit seizoen door allerlei mensen van de Poolse bond, ouders, trainers, en weet ik veel wie 'overvallen' omdat ik blijkbaar nogal opviel. En zo is het balletje eigenlijk het hele seizoen verder gaan rollen.. Het is een soort olievlek dat zich langzamerhand verspreid :) Er zijn er twee die ik nog niet heb gesproken maar ik weet dat ze wel weten wie ik ben want zelfs de fysio had geen uitleg meer nodig :lol:

  welke Pool je het leukst vindt, maar vooral waarom
  Deze vraag kan ik geen antwoord op geven omdat ik met elke Pool wel 'iets' heb wat ik leuk aan diegene vind ;) Elke Pool heeft zijn/haar eigen ding en zijn/haar eigen mooie momenten. Laten we het erop houden dat ik vooral het collectief mooi vind :lol: Zoals de vlag uit Olympisch dorp van Vancouver, dat is echt een gezamenlijk idee geweest.

  -vinden de Polen het echt leuk om in Thialf te schaatsen, of ook eng,
  Jullie hebben het van Niedzwiedzki kunnen horen, in Thialf schaatsen is altijd leuk! En hoezo eng?! Ik hoor geen negatieve verhalen over Thialf.

  , -vinden ze het publiek alleen maar leuk of ook aanstellerig
  Ik geloof niet dat ze mij een aansteller vinden ;) Ze zoeken me zelfs op en bedanken me als ik ze weer aanstellerig hard heb aangemoedigd :lol: Oh je bedoelt publiek in het algemeen? Nou ze zeggen alleen dat 'jullie Nederlands helemaal gek/gestoord zijn als het om schaatsen gaat'. Maar ze vinden het altijd leuk om in NL te zijn.

  De laatste vragen moet ik je een antwoord op schuldig blijven :lol: :lol: Ik zal nog even een mooi verhaal vertellen :)

  Afgelopen weekend stond ik buiten bij Thialf te wachten en als eerste komt de Poolse fysio naar buiten, die aanbiedt dat ik wel met ze mee kan rijden omdat we toch dezelfde richting op moeten. Terwijl ik daar in een busje zit met de Polen en we nog even wachten op m'n moeder, zie ik buiten ineens allemaal vriendinnen van mij opdoemen (die op dat moment nog niet weten dat ik in dat busje zit) dus ik gooi die deur open terwijl er achter mij ineens iemand keihard roept:"BUSJE VOL MET POLEN!!!" Ik dacht echt van: huh?!?!?! Dus ik draai mij om om even te controleren wie het roept en of er niet stiekem een Nederlander naar binnen is gesneakt, maar het was toch echt een ras echte Pool ;) Ik vond dat zooooo grappig!!! De rest van de busreis heb ik dat dan ook nog regelmatig moeten horen "busje vol met Polen!" al vraag ik me af of ze wel weten hoe de rest van het liedje gaat :lol:
 5. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Re: DE SCHAATSTRIBUNE

  Tijd voor een aparte Polen-topic? :D
 6. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Re: DE SCHAATSTRIBUNE

  Duhhhh alle Polen zijn toch al apart???

  Pfff.. maar een apart subforum maken: Ik val voor exoten..... :wink: :wink:


  Heerlijk hoor: lekker dwars er tegenin.. al die noobies die alleen maar voor scar-face met hokkie-babe uit Oudeschoot Amsterdam naar Thialf komen...
  Ik kwam mn voor Havard en jammer genoeg niet aanwezig mijn 2 favo esdoornblaadjes Morrison en Nesbitt.
 7. nino

  nino Member

  Re: DE SCHAATSTRIBUNE

  Goedemorgen; ik ben weer wakker.
  Dank je Lisan, voor je uitgebreide antwoord.
  Een Polen topic, eventueel als subtopic van een exotentopic, lijkt me een puik plan. Elke week een verhaaltje van Lisan, zo komen we de zomer wel door!
  Aan het eind van het liedje print je alle verhaaltjes uit, sla er een nietje doorheen, en je boek is af...
  Die houden we dan nog te goed, in een goed boek kan het echt niet ontbreken. :lol: :lol:

  Nou ja, ik denk, dat als je als exoot voor het langebaanschaatsen kiest, je toch echt voor een pubbliekloze sport kiest; dat je niet echt voor het sterrendom gaat. Als je het middelpunt van adorering en toejuichingen wilt zijn, kies je voor iets anders. En dan kan het misschien wel heel eng zijn om in zo´n kolkend Thialf te moeten optreden. Bij sommige Amerikanen zie ik dat er bijvoorbeeld wel aan af. (Marsicano en Kuck)
 8. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Re: DE SCHAATSTRIBUNE

  Polen zijn toch geen exoten.....ik bedoel ze hebben daar zat schaatsbanen in Polen hoor! Ze zijn ook niet uniek want alleen al aan de worldcups doen er gemiddeld 10-14 mee.. En ze gaan inderdaad puur voor de sport en ik denk niet dat ze het eng vinden, ok je merkt wel dat de een anders reageert op aandacht dan de ander. Er zitten aantal verlegen kerels tussen maar ze vinden het niet eng oid, ze komen gewoon pas later uit hun schulp.
 9. nino

  nino Member

  Re: DE SCHAATSTRIBUNE

  Oeps, ik dacht...in de schaatswereld is iedereen die niet uit Nederland, Noorwegen of Rusland komt een exoot. Hmmm Krizz maar eens vragen; die begon erover.
 10. xRedStar

  xRedStar New Member

  Re: DE SCHAATSTRIBUNE

  Precies, het is niet een verwijt ofzo, het viel me gewoon op.. En er zullen inderdaad ook wel andere mensen regelmatig (beter woord dan vaak) staan. Ik vind juist wel grappig/mooi om te zien dat er altijd mensen staan te wachten voor handtekeningen en foto's ed.
  Op naar volgend seizoen dan maar!?
 11. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Re: DE SCHAATSTRIBUNE

  of een gewoon om andere forummers te ontmoeten miscchien?
 12. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Re: DE SCHAATSTRIBUNE

  Gelukkig was Havard er dan wel en je had hem nog, welliswaar laveloos, kunnen ontmoeten op zondagavond in café Bak.
  Zijn broer heb ik ook 3x gespot tijdens het WK, maar of hij iets van het schaatsen heeft meegekregen?
  En Simon was ook Thialf, maar Nesbitt?
 13. xRedStar

  xRedStar New Member

  Re: DE SCHAATSTRIBUNE

  Zou ook kunnen, i don't know, ik sta daar nooit maar kom er altijd langs..
  Ik zal als ik langsloop de volgende x wel even zwaaien
 14. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Re: DE SCHAATSTRIBUNE

  Dat was echt hilarisch toen wij daar rustig aan kwamen lopen en een deur zien opengaan en jouw opeens in busje zien zitten omringt door mensen met rode jasjes. Toen wist ik gelijk wie dat moesten zijn :lol:

  hahahahaha mooi gezegd Krizz! :D Ik kwam ook voor Håvard en dan de rest van de Noorse ploeg ;) Had wel het idee ook dat er aardig wat Nederlandse jongens waren gekomen voor Håvards zusje ;) Heb Håvards broer ook gespot inderdaad, niet moeilijk te herkennen ;) en ik ben blij dat ik (en Håvard) de zondagavond overleefd heb :p

  Over de achteruitgang, het is daar altijd erg gezellig! :D Wel vaste traditie na een schaatsdag. Al heel wat mooie dingen daar meegemaakt! Is altijd wel leuk om daar nog ff wat schaatsers te spreken enzo en ook altijd gezellig met andere schaatsfans/forummers
 15. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Re: DE SCHAATSTRIBUNE

  Doen! Ik ben altijd te nieuwsgierig wie mij daar gade slaan :) Al sta ik er vaak meer voor de gezelligheid omdat er idd veel andere forummers staan en gebeuren er altijd wel leuke dingen!
 16. GerbenB

  GerbenB New Member

  Re: DE SCHAATSTRIBUNE

  Aangezien ik net nieuw ben denk ik dat ik zo lang na het toernooi nog wel mag posten :lol:

  Ik ben samen met vrienden naar het WK-allround in Thialf geweest en heb zelden zo'n leuke tijd gehad. Wij zijn niet per direct schaatsliefhebbers maar het feestgehalte was gewoon top. Met name de zondag was top! Met 10 man het hele stadion de wave laten doen, in de dweilpauzes lol gemaakt met een handjevol Noorse fans. Dit zorgde ook dat ik een praatje heb kunnen maken met de mooie Hege Bokko en een leuke foto van ons samen te nemen. 'savonds in cafe Bak vervolgens lekker doorgefeest met alle zeer gezellige friezen, zelden zulk open en vriendelijk volk meegemaakt. Vrijwel iedereen was wel in voor een praatje en uiteindelijk werden we zelfs bekende voor mensen die er zaterdag ook waren. Helaas voor zover ik zag geen groten toernooien in Nederland volgende seizoen anders waren wij er zeker weer bij!

  Als iemand 10 man tussen 22-30 in donker oranje truien "WIK ON TOUR" heeft gezien (klik voor foto) Zou leuk zijn!
 17. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Re: DE SCHAATSTRIBUNE

  Nou, volgend jaar is het WK sprint in Heerenveen, dan gaat het feest weer losbarsten hoor.
 18. GerbenB

  GerbenB New Member

  Re: DE SCHAATSTRIBUNE

  De groep was er van overtuigd dat sprint een stuk minder was, ik zal ze maar gaan overhalen dus :lol:
 19. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Re: DE SCHAATSTRIBUNE

  Of je sprint leuker vindt of niet is natuurlijk een kwestie van smaak, maar ik kan je in ieder geval beloven dat Thialf weer uitverkocht zal zijn en dat het publiek uit zijn dak zal gaan. Zeker omdat we, hoe het er nu naar uit ziet, met name bij de dames (Boer en Gerritsen) maar ook bij de heren (Smeekens en Mulder) kanshebbers hebben op goud.
 20. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Re: DE SCHAATSTRIBUNE

  Ik wil graag dat iedereen op de tribune meezingt.

  Lang zal ze leven,
  Lang zal ze leven,
  Lang zal ze leven in de gloria,
  In de gloria, in de gloria!
  Hieperderpiep, hoera!
  Hieperderpiep, hoera!
  Hieperderpiep, hoera!


  Er is er een jarig, hoera hoera
  Dat kun je wel zien dat is zij!
  Dat vinden wij allen zo prettig ja ja
  En daar om zingen wij blij
  Zij leve lang, hoera hoera
  Zij leve lang, hoera hoera
  Zij leve lang, hoera hoera
  Zij leve lang, hoera hoera!


  En als we dan toch bezig zijn!

  Twee violen en een trommel en een fluit,
  Want Marrit die is jarig en de vlaggen hangen uit.
  Ei, ei, ei, en we zijn zo blij,
  Want Marrit die is jarig en dat feest vieren wij!


  En na het derde liedje heeft de rest van de tribune er vast wel genoeg van.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina