DE SCHAATSTRIBUNE 2008-2010

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Krizz, 25 nov 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Dit topic is bedoeld om je belevenissen op de tribune (ook de virtuele tribune voor de buis) te bespreken...
  Dus herken je iemand aan spandoek/gezicht.. etc etc je kan het hier kwijt.
  Tevens is deze plek ideaal om tijdens de dweilpauze de rijders en rijdsters te bespreken.. :roll: :roll:
 2. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Ik heet iedereen welkom op deze heerlijke statribune..
  De echte schaatsliefhebbers staan in de bocht voor de start van de 500.. zodat je de speaker de rondetijden nog kan horen zeggen en opschrijven voordat de rijders bij je zijn en je hard mee kan juichen..
  Daar ben ik te vinden.. met de kop in de wind..

  Persoonlijk ben ik ook voor een dresscode op deze tribune:

  Alleen met klompen, dikke trui (schipperstrui kan maar liefst een Noorse trui) rugzakje (met thermo hete choco, bruine boterhammen met pindakaas, flesje beerenburger. Potloden om te schrijven) Wollen muts en handschoenen..
  ben je welkom.. oranje uitdossingen gaarne in de daarvoor bestemde bakken achterlaten..hahaha..
 3. Koen

  Koen Well-Known Member

  Hei Krizz
  geweldig dat je dit topic geopend hebt. ik denk dat ik hier alleen nog maar te vinden ben. lekker over leuke schaatsers en schaatsers praten, welke spandoeken ik gezien heb en welke mede topic gebruiker. Rondetijden en eindtijden daar hoef ik niet over te discusieren :wink:

  ik zit bijna altijd op west, liefst op een hoekje zodat ik ook nog even een biertje kan halen want steeds voor mensen langs dat is irritant. Bij de patatkraam maak ik meestal ruzie :lol: omdat ik er niet van hou dat mensen voor dringen.
  ik ga niet in het oranje. soms een holland pet op en als het echt oranje moet dan heb ik t-shirt maar dat is toch wel koud en onderjas zie je die toch niet. tegenwoordig neem ik ook spandoek mee (schaats records aan flarden, groeten uit Leeuwarden) maar op west is het meestal toch wel probleem om op te hangen. en ach je ziet ze toch niet op t.v. en daar doe ik het toch voor :wink:

  Dit seizoen ga ik nog naar NK allround (allrounden het mooiste toernooi wat er is) beide dagen dus ook, maar vanuit Leeuwarden naar Heerenveen is 30km dus afstand geen probleem. en heb voor EK allround een kaartje op zondag voor de statribune, maar ik wacht nog steeds op voorverkoop west want die is nauwelijks geweest. kaartjes zijn trouwens wel erg duur 55 euro dat is wel erg jammer.

  of had dit hele verhaal ook in ander topic moeten staan :wink:
 4. Flew

  Flew New Member

  Leuk, dit topic!

  Ik ga nog naar het NK Sprint (dagje) en naar het NK Allround (ook een dagje). Misschien ook nog naar de Worlcup in Heerenveen in feb., maar dat hangt van de financiën af. :)

  Ik ben overigens niet herkenbaar want ik ben lekker incognito; in het oranje. 8)
 5. roosje

  roosje New Member

  Ik ren altijd meteen naar waar ik het dichtste bij de boarding sta... :p
  K ben te herkennen aan mn Mark bordje :).

  Maar k vind dit topic een goed initiatief!
 6. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  Present, echter niet volgens de dresscode. Gewoon in net overhemd met daaronder een thermoshirtje, leren tas met thermoskan snert en boterhammen rosbief, Ballpoint aangezien potloden zonder dop vlekken op mijn overhemd maken, Lange wollen jas met bijpassende schipperpet. warme leren handschoenen. En oranje spullen......wat denk je wel niet, wat ik ben? Gekke pietje ofzo? Geen mislukt rood aan mijn lijf. :wink:
 7. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik kom mij ook maar melden ;) Alleen hou ik niet van boterhammen met pindakaas.

  Ik sta graag ergens in de noordbocht omdat ik daar altijd sta, niet anders gewend ben en bepaalde personen ook zelfs bij andere ijsbanen dan thialf 'eisen' dat ik 'daar sta' 'want daar sta ik altijd' en zo makkelijker te vinden ben. Mijn favoriete plek is vooraan :wink:

  Ik ben te herkennen aan mijn bordjes: Sjoerd, Erben, Freddy, Maciej. Vaak ben ik ook wel op tv te zien. Favoriet moment van de NOS is bij aanvang van de start van Freddy, aangezien hij elke wedstrijddag wel één keer of vals start of niet op tijd klaar is en vraagt om uitstel ;) Dus tussendoor hebben ze altijd tijd om mij uit te zenden ;) Verder heb ik ook een spandoek 'Freddy heeft het in z'n (wenne)mars!' en een Pools vlaggetje en leen ik soms wat bordjes van mijn vriendinnen.

  Ik heb veel favorieten. Buiten de 'bordjes'mannen om, volg ik nog een reeks... dat is wel bekend denk ik... denk aan Sietse Heslinga, Arjen van der Kieft, Jarno Meijer enz enz enz. Ook heb ik nog een favo in de marathon, die eindelijk in het goudenpak heeft gereden :D, Douwe de Vries.

  Ik ga nog naar heel veel wedstrijden de komende tijd maar het hoogtepunt wordt hopelijk het WK Sprint in Moskou!
 8. Lars-Lover

  Lars-Lover Active Member

  Ik zal op dit topic vast en zeker ook regelmatig zijn te vinden. Ik vind het ook wel leuk om over schaatsers en dergelijke te praten. :wink: Persoonlijk heb ik niet zoveel met technische en wiskundige aspecten van het schaatsen. Dat is niet echt mijn manier van schrijven/denken..Ik ben alles behalve technisch en wiskundig aangelegd. :wink: Ik moet eerlijk gezegd wel even wennen aan deze nieuwe opzet en dingen afwegen over wat ik waar post, maar ik vind het wel heel leuk dat er nu een speciaal topic voor alle bijzaken van het schaatsen is! :)

  Ik ben te herkennen aan mijn pas aangeschafte APPM muts (die ik gekocht heb om het team te sponsoren :p ) en mijn spandoek met de tekst: 'Lars, zet 'm op. Je hoort echt bij de top!!!" Wie mijn favoriet is, hoef ik vast niet meer te vertellen :wink: Mijn verdere favorieten zijn Havard Bokko en Jan Bos, voor wie dat nog niet wist..

  Alleen bedank ik voor die Beerenburg..Dat lust ik niet haha. :p Doe mij maar een Bailey's ofzo. :wink: :p
 9. Flew

  Flew New Member

  Ik sta tot nu toe overigens ook altijd op Noord en ik heb laatst een schaatsforummer gemeet. 8)
 10. sharky

  sharky New Member

  Leuk! :) Nee, ik ben niet herkenbaar op de tribune, geen oranje, geen spandoeken, bordjes of wat dan ook. Fan van het schaatsen, niet van een schaatser of schaatster. Hoogstens herkenbaar aan een fototoestel met net iets te grote lens voor de tribune (en te klein om voor persfotograaf door te gaan :lol: ). Meestal te vinden op west, heel af en toe dwalend over Noord en Zuid op zoek naar het leukste plaatje.

  Ja pen altijd bij me, maar fotograferen en tijden schrijven is geen goede combi. En natuurlijk bammetjes, thermoskan heet water, oploskoffie of tegenwoordig theezakje bij me..... Kortom zo min mogelijk geld uit geven aan al die kraampjes met half gaar, half verbrand voer voor te veel geld.

  ... en nee geen alchohol tijdens het schaatsen, ok, ok af en toe een glaasje rood bij de tv. Overigens.....dan is de pen paraat, want nog altijd wordt er meegeschreven. Brrrrrrrrrrrr dat doe ik al..................heeel veeel jaren.

  Maar..... dit jaar volg ik toch het schaatsen iets minder fanatiek. Veel andere dingen te doen. Zoals zelf sporten en dan niks schaatsen maar klimmen............... heeel wat anders dus. :D
 11. sharky

  sharky New Member

  Gemeet?????? Enne..... hoe lang was deze schaatsforummer? (Sorry... kon het niet weerstaan :lol: )
 12. Flew

  Flew New Member

  Als het me om haar lengte was gegaan had ik haar gemeten, niet gemeet. ;)
 13. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  ik vind het ook wel verwarrend dat het ene nu in de ene pijler moet en dit in de andere, maar vooruit... ik woon op internet dus een nieuwe kamer in mn huis kan er wel bij.

  Ik hou van schaatsen, de woosh woosh en de clap clap. ik hou ook van schaatsers (niet in de strikte houden-van-manier) maar vind het nu eenmaal leuk om naar mannen te schreeuwen/ te joelen.

  Ik kom al jaren niet meer in het oranje al is mijn meest warme fleece trui wel oranje, dus die heb ik wel vaak aan. Sinds kort een larger than life canadese flag bij me, maar sta meestal op noord, in t hoekkie, zo genaamd omdat je daar NOOOOOIIIITT op tv komt (was mij verzekerd) maar sinds er een giga-gantisch bord voor enrico fabris meegaat, zie ik mezelf iets te vaak op TV.

  Ik hang overigens ook op alle wanden in en rond thialf. erg aangenaam dat ze overal foto's van het publiek tijdens de world cup finale 2006 hebben opgehangen.

  Ik gil op mn hardst voor Jan Bos, Denny Morrison, Enrico Fabris, Havard Bokko en Ivan Skobrev. Ik heb verder een intresse in bijna alle canadezen, een switzer, meer noren, meer russen, Erben en Simon en nog een hele rits andere schaatsers... Probeer steeds betere foto's te maken, lukt aardig maar ben er nog lang niet.

  Verder heb ik een website gemaakt, zie handtekening en schrijf ook wel veel over het schaatsen. soms wordt het gepubliceerd, soms niet ;)

  Bij mij geen thermoskan, maar pakjes drinken en eierkoeken.
  En ook ik vind het gezellig om tijdens het live schaatsen kijken voor de tv (bijvoorbeeld op vrijdagochtend/nacht om 3 uur) je eerste indruk van een rit kwijt te kunnen.

  Wat gaan jullie dit weekend doen nu er geen schaatsen is???
 14. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Er is wel schaatsen :D Dus ik ga er nu live heen.

  Zaterdagavond naar de marathon in Utrecht.

  Er is ook Eindhovencup/Kraantje Lek. Ik wilde eerst naar de Eindhovencup maar studie gaat even voor.
 15. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  ja okey, er is idd altijd wel ergens schaatsen ;)
  ik bedoelde eigenlijk world cup :D
 16. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik ben ook van de partij hier, altijd leuk! :D In Thialf ben ik dit jaar nog niet geweest, en de kans is geloof ik tamelijk groot dat ik helemaal niet meer ga. Er spelen even te veel andere dingen in mijn leven, maar dat maak ik een ander jaar wel weer goed.

  Alleen ..... áls ik naar het Thialf ga dan ben ik meestal in het oranje, mag ik hier dan nog wel meeposten? Wel heb ik altijd een rugzakje bij me met zelfgesmeerde bolletjes en pakjes drinken, dus wat dat betreft pas ik hier wel bij. :wink:
 17. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  op mn werk vinden ze het ook maar raar dat ik niet "loop-te-bieren" tijdens het schaatsen,, duuhhhh,, alsof ik daar tijd voor heb! Ik ga ook liever niet naar de wc tenzij het echt echt echt heel nodig is.. zo ver lopen, tussen al die mensen door.. zul je net zien dat je favoriet begint met inrijden ofzo... :S
 18. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Zoooo.. de tribune loopt al lekker vol..

  Mijn open statribune is al lekker fris.
  Schaatsen is vooral voor het esthetische van belang.. dus ik geniet van een hoop rijders.
  Vroeger: de bochten van Frits Schalij
  alles van Eric Heiden.. ook natuurliijk Hein Vergeer.
  Nu met name ook van Stefan Groothuis..
  Maar ook de nieuwe techniek a la Sven Kramer kan mij bekoren.
  Langebaan is leuk... maar de marathon nog mooier.. jammer genoeg tegenwoordig alleen maar LIVE te volgen via een haperende internet verbinding.
  Gelukkig daar nog wel open banen :lol: :lol: :lol:
 19. Flew

  Flew New Member

  Wegkwijnen. Zal mijn studieresultaten wel ten goede komen gok ik. :shock:
 20. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  ik heb me dat wel eens afgevraagd...vraagt het veel aanpassingsvermogen om van (langebaan) schaatsfan naar marathons te gaan kijken. Lijkt me best wel leuk maar al die mannen zo dicht op mekaar, echt heeeel veel rondjes rijden achtermekaar... is het een beetje te volgen? is er een beetje sfeer of...?
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina