De NOS, en hoe ze het doen.

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Sabine, 10 jan 2010.

 1. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Spuit uw gal hier ;)
 2. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Re: De NOS, en wat ze allemaal verkeerd doen.

  Wat ik trouwens wel weer grappig vind is dat ze gister zeiden dat Wopke ziek terug naar Nederland is en dat hij vandaag in Hamar op het ijs staat ;)
 3. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Re: De NOS, en wat ze allemaal verkeerd doen.

  Ik ben het er niet mee eens dat er zoveel kritiek op de NOS geleverd wordt. Je kan vanaf 12 uur tot zowat 6 uur schaatsen kijken, zonder allerlei voetbalonzin er tussendoor. Chapeau voor de NOS! Ok, soms wauwelen ze wat lang, maar ik kijk toch liever naar een mooie reportage of bijvoorbeeld Hjalmar Anderssen dan een onbekende rijder achter in het klassement. Ik vind het oprecht leuk om een exoot een PR te zien rijden ook al is dat 10 seconden langzamer dan de winnaar, maar die reportages zijn ook erg leuk en vaak mooi gemaakt.

  Ik heb geen problemen met de NOS hoor, dolblij dat er zoveel schaatsen op tv is en dat ik niet toevallig fan ben van veldrijden of hockey, want dan had ik het met samenvattingen van 5 minuten moeten doen en nu kan ik 6 uur lang kijken. :D
 4. Dickie Duur

  Dickie Duur New Member

  Re: De NOS, en wat ze allemaal verkeerd doen.

  Gelukkig hebben we ook nog Sporza :) En ook nog eurosport.

  Sporza is trouwens stukken beter in commentaar. Vergelijk het bijvoorbeeld maar eens bij Wielrennen. O ja ze mogen die Herbert Dijkstra eerst wel eens wegschoppen. Daarna Maarten Ducrot. Waardeloze verslaggevers.
 5. vergeer

  vergeer Well-Known Member

  Re: De NOS, en wat ze allemaal verkeerd doen.

  De NOS zendt zoveel schaatsen uit omdat er zoveel mensen naar kijken en dat trekt weer adverteerders aan. Wanneer veldrijden dezelfde populariteit kende dan keken we 6 uur lang naar veldrijden. Ik vind dan wel dat je het goed en volledig moet uitzenden. Dat geklets vind ik zelf helemaal niet erg, maar op een gegeven moment zijn ze uitgekletst, maar dan moet Dione nog even vragen of Fabris nog een kans maakt op de 10k..., terwijl er achter haar al wordt gereden . Daarbij komt dat de "exoten" het soms best aardig doen. Sablikova is ook zo'n exoot en is ook ergens achteraan begonnen. Morgenavond zenden ze een reportage uit over Krienbuhl, ging niet erg hard maar heeft wel z'n steentje bijgedragen.
  Nogmaals als je dan toch hebt besloten om 6 uur lang uit te zenden omdat er zoveel mensen naar kijken, doe het dan volledig.

  Trouwens 5 minuten voor hockey?? Vind ik wel lang hoor. :wink:
 6. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Re: De NOS, en wat ze allemaal verkeerd doen.

  Nou ik kijk wel eens tennis op Sporza maar ik ben niet zo'n fan van hun commentaar daar. Praten de helft van de tijd alleen maar over de Belgische spelers, ook als ze niet spelen :p
 7. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Re: De NOS, en wat ze allemaal verkeerd doen.

  Ik ook hoor. :lol:
  Toch viel het dit weekend behoorlijk mee met het gepraat. Een combi van Ria & Dione samen levert mij soms wel irritaties op. Maar nog steeds minder dan wanneer er over voetbal gepraat moet worden terwijl er ergens geschaatst wordt. Dan zit ik kwaad op de bank. :twisted:
 8. vergeer

  vergeer Well-Known Member

  Re: De NOS, en wat ze allemaal verkeerd doen.

  haha nou zelfs als voetballiefhebber pur sang ben ik het in dit geval helemaal met je eens.
 9. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Re: De NOS, en wat ze allemaal verkeerd doen.

  Te veel gezever met schaatsers op de achtergrond, alsof het gelul belangrijker is dan de wedstrijd.

  Daarbij komt dat al dat gepraat (een analyse wil ik het niet noemen), zelden diepgang kent. Dit is voor een groot deel te wijten aan De Graaf die nooit een interessante of verassende vraag stelt. Typerend voor het niveau was tevens dat Visser concludeerde dat de winst voor Wust van de 1500m was dat ze gewonnen had. Als er geen reclameblokken in hadden gezeten hadden we waarschijnlijk ook nog gehoord dat ijs glad is, dat aan het EK alleen Europeanen mee doen of dat het belangrijk is om technisch goed te rijden....

  Ook het uitzenden van rapportages tijdens races vind ik een slechte zaak. Nota bene een filmpje over Van der Horst / Andersen tijdens de rit van Christiansen en Haugli die beter zijn dan Van der Horst tot dusver ooit heeft laten zien.

  Dat Dijkstra een zwakke commentator is, is ook al lang bekend. Waarom zouden anders zoveel Nederlanders inschakelen op de VRT wanneer zij dezelfde wielerkoers uitzenden? Illustratief was zijn verhaaltje over Loy, gewoon omdat hij marathonschaatsen leuk vindt. Ook zijn opmerking dat in Zakopane een hal gebouwd is, was veelzeggend over de mate waarin hij zich in de sport verdiept.
 10. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Re: De NOS, en wat ze allemaal verkeerd doen.

  Als we dan toch de NOS aan het afzeiken zijn dan wil ik Veldkamp wel een compliment geven voor zijn technische analyses die hij zo mooi illustreert met dat schermpje. Dat vind ik echt mooi om naar te kijken. Hij deed het trouwens ook wel leuk als analist.
  Stiekem hoop ik dat de NOS Erben Wennemars ook vraagt als commentator of analist, die kan dat volgens mij ook heel goed.
 11. Monique

  Monique Well-Known Member

  Re: De NOS, en wat ze allemaal verkeerd doen.

  Ik heb al jaren veel kritiek op Mart Smeets, omdat het zo'n zelfingenomen vent is, maar ik moet één ding toegeven: hij kan wel een gesprek leiden. Het gesprek gaat weliswaar iets te vaak over Mart Smeets zelf, maar toch. Na een weekend Dione twijfel ik of ik toch niet liever Mart Smeets zie, want het "mutsengehalte" van Dione is wel tamelijk hoog, en ze voegt heel weinig toe. Wat zou het mooi zijn als Wilfried de Jong bij Studio Sport zou gaan werken, dat is toch een heel goede programmamaker én sportjournalist. Ik zou hem graag bij de grote toernooien zien.
 12. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Re: De NOS, en wat ze allemaal verkeerd doen.

  Ja maar ik vond wel dat zijn filmpje met Sven en Fabris erg vertekende met die lijnen.

  En dat laatste hoop ik ook! Zou fijn zijn om Erben nog een beetje in beeld te hebben :)

  En ik ben ook fan van Wilfried de Jong, maar denk niet dat dat ooit gaat gebeuren.
 13. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Re: De NOS, en wat ze allemaal verkeerd doen.

  Klopt. Ze reden namelijk niet naast elkaar in dat shot, Fabris lag een stukje voor. Daardoor vertekend het altijd wanneer je zulke lijnen gaat trekken. Verder vond ik het niet echt een bijzondere constatering. Ik denk dat iedere schaatsfan het zelf al jaren geleden is opgevallen dat Fabris extreem diep zit. En ik had daar niet eens een computer en geheel van belastingcenten verzorgde reis naar Noorwegen voor nodig....

  Ik heb wel moeite om Veldkamp na zijn falen als coach in de Verenigde Staten serieus te nemen als analyst. De meeste Amerikaanse schaatsers die onder hem trainden, inclusief paradepaardje Hedrick, presteren opeens een stuk beter nu ze niet meer de technische analyses van Veldkamp krijgen.
 14. vergeer

  vergeer Well-Known Member

  Re: De NOS, en wat ze allemaal verkeerd doen.

  Ik ga helemaal met je mee wat betreft Smeets. Zijn interview met Armstrong ging op een gegeven moment gewoon over hem zelf, hoe Armstrong hem ontmoet had (ja die volgorde) je zag Armstrong denken zit ik hier met de Prins der Nederlanden himself? ! Dan heb ik de teentjes flink krom, net als vanavond met het schoolkrantjes interview van Dione met Kramer. OP zo'n moment verlang ik echt naar Smeets en dan vooral zijn vakmanschap.
 15. Duif

  Duif Well-Known Member

  Re: De NOS, en wat ze allemaal verkeerd doen.

  Ik heb er totaal geen probleem mee dat de NOS een groot aantal niets zeggende ritten niet heeft uitgezonden.
  De NOS richt zich niet op een paar duizend schaatsfanaten die elke wedstrijd op deze aardbol op tv willen zien, maar op de doelgroep mevrouw van Zetten uit Tiel ( tekst Mart Smeets) en dat zijn er een paar miljoen in Nederland. En daarvan is 95% alleen geïnteresseerd in Nederlanders en een paar bekende buitenlanders.

  En bovendien: wat is de journalistieke waarde van een rit Oltean-Toth of Ost-Johansson ? 0,0 toch met tijden ver boven de 2.10 op de 1500 of 4.30 op de 3km.
  Gisteravond waren er in Nederland op diverse banen selectiewedstrijden voor het NK junioren waar veel harder gereden werd als door sommige dames op het EK. Daar wordt toch ook niets van uitgezonden ?
 16. Cyclad

  Cyclad New Member

  Re: De NOS, en wat ze allemaal verkeerd doen.

  Er wordt zoveel geklaagd dat de andere zijde ook wel eens belicht mag worden. Ik vond het prima zoals de NOS het EK en de NK Sprint coverde. Ik heb de gemiste ritten echt niet gemist. Feit is wel dat Dione wat te veel wauwelt en weinig zinnigs toevoegt, maar de mening van Visser en vooral Veldkamp blijft altijd zeer interessanr. Bovendien waren de items met Espeli, andersen etc prettig om te zien en de interviewtjes leuk. Ik heb me prima vermaakt. Er zal altijd wel wat te verbeteren zijn, maar je kunt het niet iedereen naar de zin maken. Van mij krijgt de NOS een dikke voldoende.
 17. JeedeBee

  JeedeBee Member

  Re: De NOS, en wat ze allemaal verkeerd doen.

  Vandaag vond ik het best wel meevallen. Er mogen best weleens wat ritten uitvallen voor samenvattingen voor het NK-sprint en korte evaluaties.

  Maar zaterdag was onderstaande volgorde mij iets te veel:
  - evaluatie laatste ritten 3 km dames
  - 2x1000 sprint
  - evaluatie 1000 sprint
  - reclame
  - vooruitblik 5 km heren
  - en toen pas eindelijk weer EK-schaatsen.
 18. nino

  nino Member

  Re: De NOS, en wat ze allemaal verkeerd doen.

  :lol: Ja zeg, dit topic loopt hier helemaal uit de hand; het moet gaan over wat de NOS allemaal verkeerd doet. Dan moet je niet gaan zeggen dat ze het allemaal goed doen! :lol:

  Waar ik dus wel problemen mee had, was dat er zo veel schaatsen was, en zo weinig reclame. Want soms moet er nog wat gebeuren in huize nino. Na twee dagen kom ik van de bank, en dan blijkt de keuken vol afwas, de badkamer vol was en kinderen met bolle ogen wegens honger en slaapbegrek.
  Ja, en wat doet de NOS daar eigenlijk aan?
 19. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Re: De NOS, en wat ze allemaal verkeerd doen.


  :lol: :lol: :lol: Het is ook nóóit goed!! En doordat er weinig minder belangrijke ritten uitgezonden werden kon het ook niet onder het schaatsen. Ik heb de wasmachine aangezet tijdens het begin van de 1500m vrouwen, dat kon nog net. :lol: Voor jou volgende keer maar weer wat voetbal ertussen zodat je de kinderen dan kunt voederen?
 20. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Re: De NOS, en wat ze allemaal verkeerd doen.

  Ik ben het niet eens met de titel van dit topic, het suggereert dat NOS niets goed doet.

  Dit weekend weinig schaatsen kunnen kijken, maar dankzij de internetpagina van de NOS helemaal bij. Als ik even thuis was kon ik via de NOS-pagina alle schaatsinfo (inclusief de rit van dat moment) terug vinden en nu net de laatste hoogtepunten van het seizoen bekeken.

Deel Deze Pagina