Ankeveense plassen

Discussie in '2009-2010' gestart door vanrobbert, 26 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Heeft iemand tips over hoe op de ankeveense plassen te komen met het OV?

  Veel dank voor de reacties!
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Neem de trein naar Naarden/Bussum of Hilversum, huur daar een fiets. Of neem je fiets mee in de trein ca. 6 euro voor een dagkaart.
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Zo'n 10 jaar geleden ging ik met du bus vanaf station Weesp via Horstermeer tot vlak bij Ankeveen aan de Zuidkant. De bus reed door richting Kortenhoef. Bij goed ijs kon ik in die tijd ook over de ringdijk van de Horstermeer naar de Kortenhoefse Plassen lopen en kon je naar een paar honderd meter op het ijs stappen, te zien op Google Earth .Goedkoper dan over Hilversum vanuit Amsterdam. Nu reis ik niet mer met OV. Succes.
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Met OV naar Ankeveense Plassen: Vanuit station Weesp bus 106, halte Dammerweg. Maar lees de berichten boven de jouwe: onbetrouwbaar ijs.
 5. nelis

  nelis Member

  Betrouwbaarheid Ankeveense plassen

  Ik wil natuurlijk een authoriteit als Dav ePos niet tegenspreken maar spreek puur uit mijn ervaring van gisteren:
  Er wordt hier gemeld dat de ijsmachine door het ijs is gegaan dit is op het natuurijsbaantje. Is netjes afgezet met linten. Daarbuiten werd gister vollop geschaatst op de plassen wel incidenteel wat gekraak maar met 10-20 man prima gereden daar. Altijd opletten maar op mij maakt het ijs bij het Bergse pad en aangrensende plas een goeie stevige indruk
  niels
 6. kra

  kra New Member

  Je kunt met de bus vanuit Hilversum of Naarden Bussum, maar dan is het toch nog een paar kilometer lopen. Liften gaat echter heel goed: allemaal schaatsliefhebbers! Zowel heen als terug ging het uitstekend en dat terwijl we met resp 4 en 3 personen waren. En ook nog erg gezellig. Gewoon proberen zou ik zeggen.
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  verrassend goede stukken ijs vandaag op Ankeveen. Enkele honderden mensen genoten van de mooie schaatsdag.
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag geschaatst op de plassen. Het ijs was zeer wisselend: soms veel sneeuw, vooral tussen het riet en langs het Bergse pad. Op de trekvaart van/naar de molen was het ijs slecht, maar wel dik genoeg. Er waren ook grote stukken glad zwart ijs. Later in de middag was de kluunplaats Dammerkade midden op de plas niet meer doorgankelijk. Al met al heerlijk genoten op een zonnige winterdag.
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Schaatsen in Ankeveen

  Ankeveen is open, nog geen tourtocht maar er wordt wel geveegd. Het
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  Zaterdagmiddag heerlijk geschaatst in Ankeveen.
  In de slootjes ligt een paar cm sneeuw maar er was goed doorheen te schaatsen.
  De grotere plassen zijn grotendeels schoongeblazen en met een fantastische zwarte ijsvloer!!
  Hopelijk hebben de sneeuwbuien van vandaag het daar niet verpest...

  Tot slot; Ankeveense humor met carnaval?
  [​IMG]
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik ben benieuwd hoe het ijs vandaag was op Ankeveen. Ik ben van plan er morgen heen te gaan en wil graag weten of er vandaag geveegd werd.

  Ilona
 12. vanrobbert

  vanrobbert New Member

  Ankeveense ijsbaan is vandaag open van 9.30 - 16.30 uur...de laatste twee schaatsdagen zijn begonnen ?!
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Iemand die vandaag in Ankeveen geweest is (niet op de ijsbaan maar op de plassen?). Is het ijs nog goed daar?
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag een aantal uur geschaatst. Prachtig ijs. Een paar flinke lussen waren geveegd. Alleen in de bochtjes van de lussen, en in de doorgangen door het riet wat minder. Dank aan de Ijsvereniging!
 15. vanrobbert

  vanrobbert New Member

  Het is een mooi rondje met heel goed ijs van zo'n kleine 5 kilometer.
  We hebben ook de besneeuwde stukken bereden...en dat gaat ook.
  Al is er daar ook sprake van ouderwets zwart kraakijs.
  Volgens zeggen van de baanvegers is het op de plas richting de Molen nog te dun ijs 5 cm. Zij keerden met hun machines weerom. Maar het stuk wat er ligt is prima. Wel hoge entree 3 euro p.p en 2 euro p.auto...maar dat heeft mijn pret niet echt gedrukt. De vrijwilligers doen hun best met het vegen, dus een welverdiende 'loon' voor de gemaakte onkosten...keep the hard work going dank en respekt hoor voor wéér een top brede veilige ijsbaan, die we op eigen risico berijden :wink:
 16. martin1972

  martin1972 New Member

  Tussen de middag even een uurtje geschaatst tussen de dammerkade en het bergsepad. Opgestapt bij de ijsclub prachtige baan geveegd door de ijsclub, helemaal super!
 17. Tonio

  Tonio Member

  ik heb vanmiddag van 4 tot half 6 op de Ankeveense plassen geschaatst. Mooi zwart ijs, brede banen geveegd, zowel ten noorden als ten zuiden van de kade (bergse pad). Er zijn 2 kluunplaatsen om over te steken. Door de sporen in de sneeuw te volgen kon je ook achterlangs door het riet komen. Op de noordelijkste plas is niet geveegd en daar werd ook niet geschaatst. Het ijs had weinig te lijden van de lichte dooi ,+1.5 denk ik, en het heeft niet geregend en al helemaal niet gesneeuwd. Volgens mij is het behoorlijk dik, ik heb geen wak gezien en nergens water op het ijs. Of en hoe lang hier nog geschaatst kan worden kan ik niet zeggen. Wellicht geeft de Arend op www.dearend.nl nog wel weer een update. Als er morgen of vrijdag nog iemand weet of kan melden of er kan worden geschaatst houd ik me aanbevolen.
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  Afgelopen woensdag 17 feb nog fantastisch geschaatst dankzij het permanente vegen door de ijsclub. Maar nu is het echt over.......

Deel Deze Pagina