Ankeveense plassen

Discussie in '2009-2010' gestart door vanrobbert, 26 jan 2010.

 1. vanrobbert

  vanrobbert New Member

  Weerstation De Arend Jos Werkhoven promotie Ankeveen voor vandaag en morgen... :D ik moet alleen zelf werken, ga toch proberen morgenmiddag een kijkje te nemen...al wordt er wel neerslag voorspeld.
  http://www.youtube.com/watch?v=mh9-NXOYy6Q
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Inderdaad, het kon, de hele plassen waren prima schaatsbaar.
  Niet glad maar wel goed en sneeuwvrij, windwakken duidelijk zichtbaar (zwart), weinig scheuren en ook duidelijk zichtbaar.
  Zie voor kaart en foto's voor impressie van het ijs:
  http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=480947
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmiddag 15km geschaatst. Ondergaande zon, een man of twintig en een vrouw of 2.Het is echt prima in Ankeveen. het oude spoor volgen, geen sneeuw, nauwelijks een scheur, dichtgevroren kleine wakken en kilometers ijsgenot. Pak je kans, morgen in de namiddag regen.
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag 27 jan 2010 prima schaatsen voor de dooi.
  Maar gisteravond de 26e was het veel mooier, met een mooie schemerlucht met oa.een diep rode kleur, iets wat maar weinigen gezien hebben.
  Zoals vandaag op het ijs belooft., probeer ik een foto bij te voegen. (Ik ben bang dat dat niet gaat lukken, dan graag instrukties of email adres geven )
 5. le franlandais

  le franlandais New Member

  Ik heb vandaag op de Ankevense plassen geschaast, geweldig!!!
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ook ik heb heerlijk geschaatst vanmiddag. Ik had nergens het gevoel dat het onveilig was. Het ijs was overal weer stevig genoeg.
  En ondanks dat het sneeuwijs was, was het behoorlijk glad.
  Het bobbelige was er alweer een beetje af aan het gaan doordat er alweer een flink aantal mensen overheen was gegaan.
  Bij de koek en zopie was het ook gezellig druk. Lekker even bijkomen van de koude wind. :)
  Jammer dat het vanavond aan het dooien is gegaan.
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  het was geweldig schaatsen vanmiddag op de ankeveenseplassen
  Prachtige tocht tussen mooie rietkragen , plassen en altijd weer de weg terug kunnn vinden door de toren van Ankeveen die altijd wel weer ergens op duikt.
  Jan-Willem
 8. Wakrijder

  Wakrijder Member

  Heerlijk geschaatst op Ankeveen. Van tien tot elf op zuidelijke deel was het ploeteren door de sneeuw. Vanaf elf uur brak het open en schaatsten wij op het noordelijke deel in een sprookjeslandschap. Kennelijk daalde temperatuur en luchtvochtigheid want de sneeuw werd steeds meer poeder en je kon weer glijden. Ijs was zonder scheuren en helemaal glad en de windwakken kennelijk genoeg bevroren. We zijn dwars over de plassen gegaan en alles was sneeuw dus je zag niks, maar nergens kraakte het. Alleen de slootjes door het bos en de doorgangen tussen de petgaten waren slecht met een laagje prut war je alleen door kon klunen. Veel grote groepen kramsvogels en kolgansen en als hoogtepunt een mooie waarneming van een roerdomp. Ik had niet verwacht dat er nog zo'n pak ijs zou liggen.
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hallo, is het ijs op de Ankeveense plassen helemaal weggedooid of is er in de loop van de week weer een kans ? :D
 10. vanrobbert

  vanrobbert New Member

  Kijk maar eens naar het filmpje van Jos Werkhoven van Weerstation de Arend Het wordt weeeeeeeeeeeeeeeeeeer prachtig, als de sneeuw maar even weg wil blijven... :)

  http://www.youtube.com/watch?v=fVOvq7isgo0

  Tot zaterdag dan maar...
 11. arjenvdvalk

  arjenvdvalk New Member

  kan iemand even laten weten zodra hij geschaatst heeft op ankeveen?
  kom ik niet voor niets daar naar toe!
 12. vanrobbert

  vanrobbert New Member

 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik heb al maandagmiddag geschaatst bij het Bergse pad op betrouwbaar aanvoelend ijs. Soms erg hobbelig maar ook glad ijs. Enkele van m'n foto's staan op http://WWW.WEERWOORD.BE onder "vandaag geschaatst in Ankeveen" van maandag 8 januari 23.23. Ga omlaag of gebruik indien nodig de archief functie en ga dan naar deze datum.
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  Correctie op bovenstaande bericht:
  "8 januari" moet natuurlijk "8 februari" zijn.
  Sorry voor het foutje.
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag, dinsdag, een aantal uren op Ankeveen geschaatst, tussen de Dammerkade en het Bergsepad. 90% goed tot uitstekend (zwart) ijs, alleen de verbindingsstukken tussen de grotere plassen zijn hobbelig. Betrouwbaarheid lijkt prima, geen riskante stukken aangetroffen en ook niet van anderen gehoord.
 16. Bert Breed

  Bert Breed New Member

 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmiddag in Ankeveen geschaatst. Op de meren was het prachtig. Hard ijs met een dun laagje sneeuw. Helaas was doorgang naar de molen niet mogelijk vanwege een wak. Er ging daar een ervaren schaatser voor onze ogen door het ijs. Gelukkig kon een ander hem eruit trekken, want hij had zelf geen prikkers of touw mee! Ook op andere plekken soms wat gekraak en "dun" geluid, dus goed blijven opletten. Zorg dat je niet alleen schaatst en altijd touw en prikkers paraat hebt. Het is een heerlijke verslaving, dat natuurijs, maar het blijft altijd gevaarlijk.
 18. thijs1963

  thijs1963 New Member

  Vandaag erg lekker gereden in Ankeveen. Opstappen bij de molen is niet mogelijk. Wat een mooie wereld vandaag. Er ligt inderdaad behoorlijk veel sneeuw, maar er waren ook al veel delen open geblazen.

  Wel oppassen bij de randen en in de sneeuwwallen
 19. nelis

  nelis Member

  Groene sneeuwschuiver verdwenen (Ankeveen)

  hallo,
  wie heeft er een groene sneeuwschuiver van het ijs verwijderd/meegenomen? Ik had er een klein baantje bij het Bergsepad mee geschoven en wat toen gaan genieten van de grotere plassen waar het heerlijk lange halen was.. Bij terugkomst was mijn schuiver weg?
  Verder prachtig. Heerlijk koud mooi ijs op de plas (ter hoogte van de ijsbaan) de sneeuw viel mee. IJs eronder is superb!
  Graag contact met mij 06-24161959 niels schouten
 20. sjeve schaats

  sjeve schaats New Member

  Ankeveen wordt niet geveegd: Vandaag sneeuwschuiver door het ijs gegaan en men heeft besloten te stoppen daar het ijs ONBETROUWBAAR is. Bron- Dave Pos ijsmeester ijsvereniging Ankeveen. Bericht Gooi en Eemlander

Deel Deze Pagina