5000 meter vrouwen, vrijdag 16 februari 2018

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door leenstrafan, 13 feb 2018.

  1. andre77

    andre77 Active Member

    Onzin, wat lekker negatief weer. Als Ter Mors de 1500 had gereden, was haar voorbereiding anders geweest, dus weet je niet hoe het gelopen was. Bovendien was ze niet geplaatst, dus niet relevant. Bij goud halen op de OS hoort ook dat je je kwalificeert.
    Eelco, matje82, frederica en 5 anderen vinden dit leuk.
  2. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Ja, helemaal waar. Als Sablikova 2:1 staat is dat alleszeggend. Precies zoals je zegt. Favoriet, niet meer niet minder. Met Visser op twee.
    NOS speelt dit een beetje uit omdat die "daverende verrassing", "uit het niets" etc gewoon een mooier verhaal oplevert voor Mien uit Assen.
    Het is vrijdag 13.30. Mien uit Assen is gewoon aan het werk. Alleen de echte liefhebbers kijken
  3. Jeronimo1

    Jeronimo1 Well-Known Member

    Als kramer in Vancouver had gewisseld, als Jorien de 1500 meter had gereden, als als als

    Je moet het nu doen met deze omstandigheden en dat heeft ze heel goed gedaan! Denk dat de omstandigheden voor de spelen niet heel relax waren dus credits voor deze deelnemer uit rusland
  4. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Wow... Esmee Visser... Met de naïviteit nog van een juniore, totaal onbevangen een beetje ronddartelen op de Spelen, pinnetjes verzamelen en dan de race van je nog zo jonge schaatsleven rijden.
    De ongeslagen WKaf./OS-reeks van Sábliková komt na elf jaar tot een einde, hoewel we niet moeten vergeten wat een historische prestatie dat is.
    Brons voor Voronina had ik na haar magere 10e plek op de 3000 meter niet meer verwacht.
    Annouk van der Weijden vierde, maar ja, "Voronina is hier gewoon sneller"...
    Sinds het OKT 2014 ben ik niet echt fan van Van der Weijden
    fudd, EenBrabander, SprintMaster en 4 anderen vinden dit leuk.
  5. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Haar hele seizoen liep niet.. en dan om toch terug te komen en alleen door een MEGA goede Visser geklopt te worden, da's klasse. Geen schande.
    Ík ben bang dat als lichaam niet beter wordt dat ze gaat stoppen.
    Jeronimo1 vindt dit leuk.
  6. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Niet zo gek, Kramer heeft tenminste wel een paar plakken daar waar Anouk haar eerste mogelijke plak misloopt.
  7. Forza

    Forza Active Member

    Vooraf dacht ik dat de vrouwen maar 1 gouden medaille zouden halen (Wüst op de 3km); nu hebben ze zelfs meer gouden medailles gedaald dan de mannen! Prachtige verrassingen allemaal.
    tkwouter en JohnZero vinden dit leuk.
  8. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Mooi podium met een niet verrassende maar wel hele leuke winnaar , alhoewel ik het Sablikova ook gegund had. Het blijft toch echt uniek dat iemand uit een compleet niet schaatsland zo goed presteert. En als dit haar laatste OS zijn dan was goud een perfect afscheid geweest. 7x goud voor Nederland.. pffff
  9. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Jong: ze is 22, maar ze praat nog als een juniore, zo onbevangen.
    Klein: 1,70 meter is inderdaad niet kort, 1 cm langer dan Wüst, maar wel slanker.
    Onbekend: ze rijdt hier pas haar derde internationale wedstrijd! Reed bijvoorbeeld nog nooit een wereldbekerwedstrijd in de A-groep! Wie had vorig jaar al van haar gehoord, behalve dan de beste schaatsvolgers?
    tkwouter en HaagscheBluf vinden dit leuk.
  10. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Ik ben wel eeerrugg blij dat ene Pechstein er totaal niet aan te pas kwam.:D
    Nogevendit, Monique en leenstrafan vinden dit leuk.
  11. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    join the list. :D... zelfs niet onder de 7 minuten. De jaren gaan toch tellen.
  12. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Deze reactie geeft precies aan wat er mis is met de manier waarop sommige mensen deze Olympische Spelen benaderen, waarin alle podiumplaatsen en verrassingen in het toernooi van de Nederlanders een logisch gevolg is van het geweldige talent dat ze hebben en alle gemiste podiumplaatsen gezocht kunnen worden bij geluksfactoren bij de concurrenten.

    Voronina rijdt al het hele seizoen elke 3km, 5km en ploegenachtervolging in de wereldbeker, om zich te kunnen kwalificeren voor een afstand als deze. Dat zorgt er deels voor dat die wedstrijden ook een beetje aanzien hebben, soms rijdt ze goed, soms rijdt ze minder. Daarnaast heeft ze ook nog een paar keer bij de 1500m aan de start gestaan om zich te kwalificeren en moest ze het EK Afstanden rijden in Kolomna (eigen huis). Rijdt ze die allemaal niet, plaatst ze zich uberhaupt niet voor de Olympische Spelen en bovendien wil de Russische bond graag dat hun schaatsers waar mogelijk aan de start verschijnen in internationale wedstrijden, omdat het namelijk goede sier oplevert in het eigen land en de benodigde fondsen. Buiten dat rijdt ze ook nog de Russische Nationale Kampioenschappen om zich uberhaupt te plaatsen voor die wereldbekers - en als ze daar niet goed genoeg is, dan rijdt ze dus géén WB en daarmee mag ze níet naar de OS (want dat gaat op basis van wereldbekerstand in Rusland). Ze heeft een stuk meer internationale seizoensstarten dan vdWeijden en Visser, waar die eerste hier in feite op het ticket van Antoinette de Jong rond mag rijden.

    Maar, naar de OS gaan is al het gehele seizoen ongewis, vanwege uiterst schimmige uitsluitingsprocedures van het IOC waarvan de specificaties erg laat duidelijk worden, zit ze hier vrijwel alleen terwijl haar teamgenoten de laatste 2 maanden meer bezig zijn geweest met juridische zaken dan gefocust trainen. Daarnaast moest ze ook nog aan de start verschijnen in Erfurt om tickets te verdienen voor het WK Allround, en owee als ze niet zou komen opdagen, dan kan ze hier op dit forum en van de Nederlandse journalisten te horen krijgen dat de sport haar allemaal te weinig interesseert, terwijl Visser en vdWeijden, die toch al niet grossierden in de starts dit seizoen, ook die wedstrijd moesten/mochten laten lopen, omdat de Nederlandse B-garnituur die plaatsen ook wel binnen kon halen. En oh, ook tal van mensen op dit forum en van het journaille die haar permanent verwijten zich niet 'uit te spreken tegen Rusland', zou ik willen vragen om voorbeelden van sporters die hun eigen werkgever afvielen en hoe goed dat met ze afliep. Elke voetballer met de kleinste kritiek op het management wordt de volgende transferperiode nog verkocht, maar dat kan niet bij schaatsen, uiteindelijk schaatst ze gewoon voor en via Rusland alles, als die haar niet meer betalen, heeft ze geen werk.

    Die Voronina rijdt hier een tijd die trager is dan haar PR (toch een tijd die ze dus aan moet kunnen), terwijl vdWeijden een tijd rijdt die sneller is dan haar vorige PR (een mooie verbetering dus) en dan ga jij zeggen dat Voronina géluk heeft gehad? Totale minachting van de sportster die hier net, volkomen terecht want ze werd 3e, olympisch brons heeft gewonnen.
  13. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Wel einde Pechstein, lijkt me. Of staat die er volgend jaar weer? Dan wordt ze zevenenveertig.
  14. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik ben zelf 47 en ik kan je vertellen dat bij mij het beste er vanaf is. Ook voor Pechstein houdt het een keer op.
    Koen, Duif, HaagscheBluf en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  15. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Of het einde van haar schaatscarriere is moet zij zelf maar bepalen maar feit is wel dat podiumplekken voor haar wel incidenteel zullen zijn.
  16. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Visser is maar 2 cm kleiner dan Van der Weijden, maar wel 10 kilo lichter. Wüst is 2 cm kleiner, maar heeft 12 kg meer aan spiermassa dan Visser. Pechstein is ook weer 2 cm kleiner dan Wüst, maar ook die is een kilo of 10 zwaarder dan Visser. Esmee is zelfs lichter dan Sáblíková!
    strawbale en Monique vinden dit leuk.
  17. Forza

    Forza Active Member

    Mooi betoog. Ben het grotendeels met je eens. Voronina's PR is alleen wel in SLC gereden en die van van der Weijden in Heerenveen. Daarom dacht ik ook dat Voronina niet onder de 6.55 kon. Een zeer puike rit van haar!
  18. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Mooi verwoord. De Rusland haat kan soms te ver doorslaan. Knap dat Voronina ondanks alle afleidingen en gedoe... toch naar brons kan rijden. Moeten we gewoon respect voor hebben.
    En inderdaad is makkelijk praten vanuit Westerse vrijheid: oh je moet uitspreken tegen Putin, jada jada...
    In NL kan zelfs een Zwarte Piet discussie niet eens.
    VorstM vindt dit leuk.
  19. MasterAJA29

    MasterAJA29 Active Member

    Dat zegt toch helemaal niemand dat ze een prutser is? Het is toch duidelijk dat zij een aangename reddingsboei had en dat Sablikova haar brons oplevert?
    HaagscheBluf vindt dit leuk.
  20. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Volgens mij reed Voronina ontspannener dan normaal in het begin, ze had haar techniek beter onder controle en op het eind kon ze op z'n Blondins aanhaken bij Sáblíková. Dat heeft wel meegeholpen voor een vechterstype als Voronina, maar dat hoeft niet te betekenen dat ze zonder Sáblíková het niet had gekund.
    ZeeKoei en VorstM vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina