3000 meter vrouwen, zaterdag 5 februari, 09:30

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door EenBrabander, 3 feb 2022.

  1. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Opvallend schema van Conijn wel; eerst oplopend van 30.1-->31.9-->32.2-->32.9, maar daarna weer terug afbouwend naar 32.41-->32.35-->32.26
    Knap hoor, maar duidt er ook wel op dat het een heel stuk harder kan.
  2. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Klopt, maar het is toch wel het vermelden waard dat ook in 1994 zeker niet 1 van de absolute favorieten won met Bazhanova, ik kan me dat nog redelijk goed herinneren.
  3. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Jillert vraagt hem daar waarschijnlijk naar de locatie van het feestje voor de bobo's en of er weer strippers bij zijn ;)
    https://www.omropfryslan.nl/nieuws/...iet-te-spreken-over-uitlatingen-jillert-anema
  4. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Sablikova of Wust.. eigenlijk Wust.
  5. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Absoluut niet. Wüst had dat hele jaar geen 3 kilometer gewonnen.

    Sterker nog, daarna ook nooit meer. Het is al 5 jaar geleden dat Wüst voor het laatst een competitieve 3 kilometer heeft gewonnen! Dat (verrassende) zilver op de Spelen van Pyeonchang was eigenlijk haar laatste echt goede prestatie op die afstand.
    Laatst bewerkt: 4 feb 2022
  6. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Die op het Wk Allround 2018 won ze nog. Dat was overigens een dijk van een race, in loodzware omstandigheden.
  7. sysya

    sysya Well-Known Member

    Je vergeet in dat lijstje wel de 3km bij het WK allround 2020, daar werd ze 3e op 8 tienden, noem ik toch een vrij goede prestatie op een 3km. Overigens was Wust op de 3km nooit fantastisch in wb's en andere wedstrijden (als in constant en veel winnen zoals ze op de 1500m deed), toch heeft ze twee keer goud en een keer zilver gewonnen op de OS. In 2018 werd ze ook weldegelijk als een favoriet gezien, sterker nog de gedachte was dat de 3km haar beste kans op goud was, niet de 1500m
  8. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Nee die vergeet ik niet, die 3e plek was goed, maar niet fantastisch en qua prestatie minder indrukwekkend dan het zilver in Pyeonchang.

    Ik zeg niet dat ze geen kanshebber was, maar dat ze zeker niet de uitgesproken favoriet was. Dat haar kansen daar groter werden geacht dan op de 1500 had er meer mee te maken hoe klein de winstkans werd geschat op de 1500 dan hoe groot ie was op de 3.

    Dan wat betreft haar prestaties in andere jaren op de 3: tussen 2014 en 2017 was ze elk jaar NK afstandenkampioen op de 3, daarna nooit meer. In die periode won ze ook 6 wereldbekers. Ze was nooit echt dominant op de afstand maar ze was voor 2018 wel degelijk veel dominanter en het is ook echt wel opvallend te noemen dat ze daarna nooit meer won.

    Edit: Maar inderdaad, die rit op het WK Allround in 2018 was indrukwekkender. Dat was dus haar laatste echte top 3 kilometer.
  9. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Er stond me iets van bij dat dit zelfs nog nooit gebeurd is op de 3000m? Op zich verbaast het me ook niet. De 3 wordt toch vaak vanuit de startblokken volle bak gereden. Schematisch vlak rijden is er, behoudens zeldzame uitzonderingen, niet bij. Met die ''ik-vlieg-er-maar-in'' strategie heb je als atleet ook minder aan voorkennis als laatste-starter. Sterker nog, dan wordt vroeg starten opeens een pre.

    Niettemin moet iemand de eerste zijn die het flikt. En Schouten kun je schema-rijden wel toevertrouwen.
    sysya vindt dit leuk.
  10. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Sebastiaan Timmerman zei dat inderdaad nog nooit iemand uit de laatste rit gewonnen heeft op de 3.
  11. sysya

    sysya Well-Known Member

    Persoonlijk vond ik die 3km bij het WK allround wel echt een goede prestatie, maar goed dat kun je uiteraard van verschillende kanten bekeken.

    Op zich is de verandering niet gek. Ze is na 2018 van de 3km afgestapt, omdat ze ook veel minder focus had voor het allrounden. Ze heeft zich sinds 2018 (met succes) meer toegelegd op de 1500m en om dat te kunnen doen had ze bovenal meer snelheid nodig. In haar hoogtij dagen reed ze 1000, 15000 en 3km bij de wereldtop (en zelfs de 5km als ze zin had hem te rijden), maar ja hoe ouder je wordt hoe lastiger dat ook wordt. Allround heeft plaats gemaakt voor specialisatie en dus heeft zij zich niet verder doorontwikkeld op de 3km.
  12. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    In 1980 en 1984 zat de winnares wel in de eerste rit. Qua loting destijds misschien vergelijkbaar met de laatste rit nu.
  13. MasterAJA29

    MasterAJA29 Active Member

    Het is inderdaad nog nooit gebeurd dat de winnares van de 3000m uit de laatste rit kwam, dit beloofd niet veel goeds :(. Feit is wel dat ze dit seizoen echt veel beter was dan haar concurrentes, dat moet het nadeel van geen rijwind toch wel kunnen opheffen om alsnog goud te winnen? Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik toch behoorlijk nerveus ben omdat het als uitgesproken favoriet alleen maar kan tegenvallen. Misschien is tegen Lollo juist wel een goede loting omdat die als een raket zal starten en Schouten er na een rondje of 2, 3 naar toe kan rijden.
  14. JJS

    JJS Active Member

    Wordt spannend. Ik hoop op een mooie zilveren plak voor Schouten en om het af te maken nog brons voor De Jong. Wel ruim achter Achtereekte natuurlijk. (Carlijn is van hier dus daar is geen discussie over mogelijk)
  15. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Ik verwacht dat Irene Schouten het toch niet gaat waar maken. De druk is enorm, de heisa rond haar ploeg helpt niet en ze is niet graag lang van huis.

    Daarom zet ik in op Antoinette de Jong. Ze heeft de snelheid voor de snelle rondes die er tegenwoordig nodig zijn op een 3km.

    Verder ben ik met het oog op de 5km benieuwd naar het niveau van Natalya Voronina. Rijdt ze top 5, dan is ze voor de 5km opeens weer een serieuze kanshebber.
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Laatst bewerkt: 4 feb 2022
  17. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Het is wel grappig dat je zegt dat tegenwoordig de snelle rondes nodig zijn op de 3 kilometer terwijl Schouten alles wint en just vlak rijdt. Sterker nog, bij de wereldbeker van Salt Lake City was er in de hele top 5 maar één 29er gereden, en die was gereden door Schouten.
  18. rhalbersma

    rhalbersma Well-Known Member

    G1ant vindt dit leuk.
  19. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Die kende ik nog niet, al had ik met die andere site ook al alle rondetijden omdat die kunt uitrekenen als je de tussentijden hebt.

    De rondetijden waar ik het meest naar op zoek ben zijn die van deze wedstrijden, vooral degene op hoogland. Sommige op de lijst heb ik wel iets van de mannen, maar niets van de vrouwen:
    upload_2022-2-4_16-55-58.png
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Evert Stenlund heeft wel een aantal historische races. O.a. WK allround en afstanden 1999 en 2000, ook van de dames.

    Laps (evertstenlund.se)

Deel Deze Pagina