3000 meter vrouwen, zaterdag 5 februari, 09:30

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door EenBrabander, 3 feb 2022.

  1. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Weidemann-Wiklund is voor beide erg gunstig denk ik. Weidemann zal op het einde richting Wiklund kunnen en daarmee ook direct fungeren als reddingsboei voor als Wiklund instort.

    Vanaf rit 3 zit in elke rit al wel een outsider voor het podium, ook leuk.
  2. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Voor de spanning een fijne loting. In elk segment van de 3000m een of meerdere favorieten. Laatste twee ritten ook nog eens mooie duels.

    Bij Schouten komt de druk er vol op. Als gedoodverfde favoriet in de laatste rit met een lastige tegenstander die ongetwijfeld haar tactiek van het EK gaat willen herhalen. De rest kan voor die tijd - relatief - vrank en vrij rijden.
  3. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Mooie loting.

    Mooi dat het al in rit 3 interessant wordt. Ik ben zeer benieuwd naar het niveau van Miho Takagi met het oog op de overige nummers.

    Het kan voor Irene Schouten mentaal wel lastig zijn als er al een snelle tijd op de klokken staat en zij moet wachten tot de laatste rit.
  4. diploma

    diploma Active Member

    Zeker benieuwd naar het niveau van Miho Takagi. Op de vorige OS zat de uiteindelijke winnares van de 3.000 meter in rit 3 ...
  5. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik was eerder dit seizoen zeer sceptisch over Takagi's kansen voor goud en zelfs een medaille achtte ik de kans al niet groot voor. Ze is nog steeds niet de favoriet, maar gezien het feit dat ze 3:59 reed in Nagano is alles mogelijk.
    RodyTur10 vindt dit leuk.
  6. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Hier zijn wat algemene records van de 3000m op laagland. Op deze afstand zijn toevallig alle Nederlandse records ook wereldrecords dus het is een beetje dubbelop, maar op andere afstanden zal dat niet zo zijn.

    [​IMG]
  7. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Als je die startlijst zo ziet is dit toch weer een van de mooiste afstanden. De breedte op de 3km zie je op weinig andere onderdelen, ook al valt het dit seizoen iets tegen ten opzichte van de vorige jaren.
    RodyTur10 en EenBrabander vinden dit leuk.
  8. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Op de meeschrijflijst van schaatsen.nl staan de rondetijden van het baanrecord van Merel Conijn! Wat een snelle opening.
    19.53 50.05 1:21.96 1:54.21 2:27.10 2:59.51 3:31.86 4:04.12
    Marcel Vos vindt dit leuk.
  9. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Na de loting kan ik het simulatiemodel laten draaien. Nog even in het kort: alleen resultaten van dit seizoen, simpele hoogtecorrecties, slechtste kwart verwijderd, lognormale verdeling schatten per rijder en dan 5000 simulaties.

    Indeling is als volgt
    ***** >80% kans op een medaille
    **** 60-80% kans op een medaille
    *** 40-60% kans op een medaille
    ** 20-40% kans op een medaille
    * 5-20% kans op een medaille

    ***** Irene Schouten (NED)
    *** Antoinette de Jong (NED) en Miho Takagi (JPN)
    ** Francesca Lollobrigida (ITA), Isabelle Weidemann (CAN), Martina Sablikova (CZE), Ragne Wiklund (NOR)
    * Carlijn Achtereekte (NED)
    1-5% Jevgenija Lalenkova (RUS), Nikola Zdrahalova (CZE)
    <1% Ayano Sato (JPN), Mei Han (CHN), Ivanie Blondin (CAN), Marina Zujeva (BLR), Nadezjda Morozova (KAZ), Valerie Maltais (CAN), Natalja Voronina (RUS)

    Alleen kijkend naar de kans op een gouden medaille, zit Irene Schouten net boven de 50%. De Jong en Takagi zitten iets boven de 10%. Rond de 5% schommelen Lollobrigida, Sablikova, Wiklund, Weidemann. Kans op prolongatie voor Achtereekte is 2%.
  10. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Mooie loting.. vanaf rit 3 elke rit wel interessant. En dan het slotwoord aan mevrouw Schouten. Kan ze de druk aan?!
  11. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Schouten is met afstand favoriet, maar op de Spelen weet je het nooit. In Pyeongchang won de favoriet namelijk ook niet en hoe goed kun je met de druk omgaan als je in de laatste rit pas mag starten. Achter Schouten zijn er 6 of 7 dames die allemaal podium zouden kunnen rijden met een goede dag. Ik verwacht wel dat Schouten wint maar daarachter is het 'anybody's race'.
  12. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Wie was er eigenlijk favoriet vorige keer dan? Volgens mij was dat niet bepaald duidelijk met 4 verschillende winnaars in 4 wereldbekers. En die wonnen allemaal niet.
    Laatst bewerkt: 4 feb 2022
  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Je zult het niet geloven maar degene met destijds de beste prestatie volgens mijn model was ... Achtereekte. Dat roept wel vragen op over de omstandigheden bij die trainingswedstrijd (19 december 2017).
  14. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Ik hoop overigens wel op een tijd van 3.57 voor de winnares, tenminste. Ik bedoel, Gunda Niemann reed al 4.00 in 2000 in Hamar, op een fonkelnieuwe baan mag je dan 22 jaar later toch wel wat vooruitgang verwachten.
    Duif vindt dit leuk.
  15. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Alle Nederlandse starten in de buitenbocht. Alle Chinezen, op eentje na, in de binnenbocht. Alle Russinnen in de buitenbocht, alle Wit-Russinnen en Tsjechischen in de binnenbocht. Ik ga er dankzij Jillert nu bij elke loting op letten. Het wordt mij al wel duidelijk hoe de geldstromen lopen.

    Serieus nu: jezus wat hem er zin in. Prachtige eerste afstand. Voor mijn gevoel wordt Sablikova een beetje over het hoofd gezien. Dan is ze misschien wel op haar sterkst.
    HaagscheBluf, alexander79 en VorstM vinden dit leuk.
  16. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik heb terug gekeken tot de spelen van 2002 (ouder kon ik niet vinden) en in 2002, 2006, 2010, 2014 en 2018 kwam de winnaar niet uit de laatste rit. Vond ik wel een leuk feitje
  17. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member


    Check de foto's hier!

    Jillert Anema heeft geen verwachtingen van zijn 'kannibaal' Irene | Schaatsen.nl

    Waar zouden Anema en de vice-president van de ISU Tron Espeli het anders over kunnen hebben dan over het geldbedrag voor het manipuleren van de loting ? ;)
    G1ant vindt dit leuk.
  18. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Daar heeft @Marcel Vos toch een web-archive-site voor?
  19. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    En zo niet, staat het altijd nog gewoon op de Engelse wikipedia ;). 1998 ook niet de laatste rit, daarvoor was de loting anders met de besten in de eerste ritten.
  20. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Laatst bewerkt: 4 feb 2022

Deel Deze Pagina