Schaatsen in de media 2008/2009

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Sjoerd, 10 apr 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ben direct gezapt en zit nu naar Bram van der Vlught te kijken, hopelijk moet Sven nog komen.
  2. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik heb hem ook meteen aangezet, nog steeds geen Sven te zien.
  3. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Hahaha... Ze heet trouwens Sam, het complete interview hier. Trevor Marsicano geeft ook aan vrij gelovig te zijn maar dat is standaard in Amerika.

    Ja, ik vond het ook erg grappig. Bovendien hier nog eens na te kijken. Die Hege is ook wel echt een leuke meid. Misschien moet ik een tweede account aan maken. :)
    En dan dat antwoord op de vraag wat hij zou doen als Hege zou daten met Sven: "Yeah I will like kill him or something" :lol: :lol: :lol:
  4. Koen

    Koen Well-Known Member

    als je vijf voor half (ongeveer) Omroep Friesland aanzet dan heb je terug blik op afgelopend weekend met ook stukjes Sven, Yp, Wopke en één of andere fries die ze volgden dit weekend. Niet de leukste fan al zeg ik het zelf. maar terug blik altijd wel leuk.
  5. Monique

    Monique Well-Known Member

    Het interview met Sven was wel leuk, hoewel het interview zelf eigenlijk niets nieuws opleverde. De beelden die ze hadden waren wel grappig, eerst zijn neus snuiten in zijn jasje en daar dan de schaatsen mee schoonvegen, lekker fris! Kan me herinneren van alweer jaaaaaren geleden (toen hij voor het eerst zo goed meedeed bij de senioren en dat was toen nog een verrassing) dat hij dat toen ook al deed met zijn muts. :D :wink: :?
  6. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik kan me ook beide momenten nog herinneren. Ik vind het zo vies! Maar het viel mij dit weekend ook al op dat hij dat snuiten weer doet. Met die muts zat in het sportjaaroverzicht bij grappige momenten.

    Het was wel leuk, bij dit soort momenten is hij veel meer ontspannen dan Pauw en Witteman ofzo en dan is hij ook veel leuker.
  7. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

  8. Madeleine

    Madeleine New Member

    Lang leve uitzendinggemist.nl :)
  9. Sabine

    Sabine Well-Known Member

  10. Koen

    Koen Well-Known Member

    zo dat was net wel leuk bij één vandaag. Een weekje Bart. Ze volgden Bart van Hamar tot Heerenveen. En over zijn trainingsaanpak met Chad en of die volgend jaar nog trainer is van Amerika. Was wel intresssant.
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Erben Wennemars is nu op radio 1 bij Langs de Lijn. Hij is in Firenze, Italië om morgen Fiorentina - Ajax te kijken. :p
  12. nino

    nino Member

    Beorn Nijenhuis is nu bij Barend en Barend op Het Gesprek.
  13. Mik

    Mik New Member

  14. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Grappig die Australiërs, hoop dat ze het redden om deelname aan de OS af te dwingen.

    Over reclamespotjes gesproken, Renate Groenewold en de teamarts van TVM spelen mee in een verlengd reclamespotje voor Yakult.
  15. Mik

    Mik New Member

    Vanaf 8.05
  16. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    Las net deze column van Thijs Zonneveld op nu.nl.. ik weet dat er afgelopen weekend dingen gezegd zijn door Ria, alleen niet precies wat... maar ze kan toch niet zomaar mensen gaan beschuldigen??


    Roddelen met Ria Visser

    Uitgegeven: 10 maart 2009 10:03
    Laatst gewijzigd: 10 maart 2009 10:32
    Pechstein: doping. Anschütz: doping. Ria Visser zei het zonder een spoor van twijfel, terwijl aan de andere kant van de wereld het ijs werd gedweild. Ze had allerlei 'geruchten' gehoord. En als Opperanaliste Ria iets gehoord heeft, dan moet het wel waar zijn.

    Het zei natuurlijk al genoeg dat Claudia Pechstein niet naar Noord-Amerika was afgereisd voor de finale van de World Cup en het WK Afstanden van volgende week, aldus Ria.

    Dat riekt naar doping. Kan niet anders. Die Duitsers ook altijd. Ze leren het nooit. Dat Pechstein ziek, zwak en opgebrand was na een zwaar seizoen: smoesjes. Ontwijkgedrag.

    Ria had nog wat telefoontjes gepleegd, maar ze was er niet in geslaagd iemand te bereiken. Nou ja, maakte ook niet uit. Dat Pechstein doping heeft gebruikt stond toch al vast.

    Palmbomen
    Nee, dan Paulien van Deutekom. Die had Ria van de week nog wel aan de telefoon gehad, vanaf een zonnig strand op een eiland vol palmbomen. Paulien was lekker op vakantie - ziek, zwak en opgebrand na een zwaar seizoen als ze was. Dat was ‘verstandig’, volgens de Opperanaliste.

    Die Ria. Wat een analiste. Weet alles. Zelfs dingen die je niet kunt weten. Hoor haar praten over schaatsen - de deskundigheid spat er vanaf. Ze heeft tips en adviezen voor iedereen. Voor Ireen Wüst (’Ze moet blijven scháátsen.’), voor Sven Kramer (’Hij moet blijven scháátsen.’), voor Simon Kuipers (’Hij moet blijven scháátsen.’) en voor Annette Gerritsen (’Ze moet blijven scháátsen’).

    Charmante grapjes
    Die Ria. Ze vult dweilpauze na dweilpauze met haar ragfijne analyses, haar inside kennis en haar charmante grapjes. Er is geen onderwerp dat haar met een mond vol tanden in de camera doet staren. Ria is alwetend. Trainingsleer, klapschaatstechniek of sportpsychologie: ze leidt ons kijkers ademloos rond in schaatsland.

    Ze weet wat Sven Kramer denkt als hij zijn veters strikt, ze kijkt recht in het hart van Anni Friesinger, ze hoeft maar naar het kapsel van Marianne Timmer te kijken om te zien of ze in vorm is of niet. Ze is onze gids. En niet alleen voor ons kijkers trouwens. Zo heeft ze haar mannelijke tegenhanger Mart Smeets ook al eens een persoonlijke rondleiding gegeven. Die Ria.

    Dat gerucht over Pechstein en Anschütz: dat hoeft Ria helemaal niet te checken. Dat is voor mensen die niet alwetend zijn. Voor mensen die zoiets onbenulligs als bewijs, getuigen of een positieve urinestaal nodig hebben.

    Maradona
    Niet voor Ria. Aan haar uitspraken twijfel je niet. Daar zet je geen vraagtekens bij. Je vraagt Diego Maradona toch ook niet of hij écht wel tien keer kan hooghouden? Je zegt Mohammed Ali toch ook niet dat iedereen wel kan zeggen dat hij de beste bokser van de wereld is geweest? Nou dan. Als Ria iets weet, dan meldt ze het op tv. Als ze daarmee tere zieltjes kwetst: jammer dan.

    Straffen, die Pechstein! En Anschütz ook. Geen procedure, geen tests, geen controles. Geen ellenlange rechtzaken, geen getouwtrek over de rechten van de sporter. Allemaal overschatte principes. Simpel houden graag. Ria zegt het, dus het is waar.

    Opsluiten
    Alles wat die Duitse dames dit jaar hebben gewonnen moeten ze inleveren. Medailles, geld, trofeeën. En natuurlijk dat rondje in de arrenslee naast Sven Kramer, dat Pechstein in Heerenveen kreeg na haar Europese titel.

    Daarna schorsen, die doping-Duitsers. En opsluiten. Op een kamertje zonder bed, zonder stoel, zonder raam. Met alleen een tv aan het plafond, waarop een eindeloze Ria Visser-dweilpauze wordt uitgezonden. Dat zal ze leren.

    (c)NUsport/Thijs Zonneveld
  17. lindavdsalm

    lindavdsalm Active Member

    Tsja ze noemde geen namen, maar blijkbaar is er meteen een connectie met Claudia en gelooft iedereen dat meteen. Ik vind het nu echt zwaar irritant worden. Een paar mensen hebben het al tegen me gezegd en lees het al in verschillende nieuwsberichten. Het is gewoon echt helemaal nergens op gebaseerd en het was ook niet eens duidelijk over wie het ging.

    Lees bijv deze reacties maar onder het bericht: http://www.telegraaf.nl/telesport/schaa ... html?p=9,2

    De reden dat Claudia niet start lijkt mij wel duidelijk en lijkt me sterk dat al die doktoren/trainers keihard aan het liegen zijn.

    Laat Ria zelf het maar zelf even rechtzetten komend weekend (of iemand anders), maar ze had er gewoon in eerste instantie helemaal niks over moeten zeggen.


    Zucht...hoe breng je roddels de wereld in....
  18. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    het is gewoon flauw wat ze heeft gedaan, ze zal wel denken heb geen namen genoemd, maar ze maakt het zo alleen maar erger met al die dingen die nu op internet geroepen worden..

    de reacties onder het artikel dat je laat zien zijn echt zooo triest...
  19. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    op zich is dit wel een nuttige bruikbare tip... :wink: :wink:
    nee ff serieus.. erg sneu en ik denk (en verwacht niet minder) dat zij zeker een soort van rectificatie zal geven dit weekend. Ik denk dat ze dit wel verplicht is
  20. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik vond het ook een rare actie van Ria, en deze column is wel erg goed. Mensen zonder bewijs beschuldigen past echt niet, en al helemaal niet als je daar als officiële analyste zit.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina