WK Allround Hamar

Discussie in 'Lange baan' gestart door Carlo, 25 sep 2008.

  1. Monique

    Monique Well-Known Member

    Achteraf kijken vind ik ook lang zo leuk niet. Toen ik op vakantie was had ik het WK sprint helemaal opgenomen, maar ik had intussen al wel gehoord dat Wennemars en vele anderen waren gevallen, dat Davis kampioen was geworden, etc. Heb er werkelijk geen seconde meer van bekeken, de lol was er al helemaal af.

    Ik neem aan dat jij naar Lars gaat kijken ergens? :D
  2. Koen

    Koen Well-Known Member

    ik ook, kan niet wachten. heb er erg veel zin in. Biertje, nootjes, blik snert. ben er klaar voor. hopelijk Ria met Dione maar dat zal wel niet.
  3. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik ben ook bang dat het Mart wordt ... :cry: :evil:
  4. Koen

    Koen Well-Known Member

    net als Sven nooit last van een koudje :cry: (al moet dat bij Sven zo blijven)

    maar zelfs met Mart heb ik er nog steeds zin in. Is nu nog erg spannend. Hoop dat Ireen toch weer kan verrassen. En Sven moet het toch ook altijd nog maar doen in de kolkende Noorse Vikingskipet.
  5. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Als ik wedstrijden opneem, duurt het meestal ook een tijd voordat ik er ook echt naar kijk..Áls ik het dan nog de moeite waard vind..

    Goh, hoe raad je het?? :lol: :lol: Maar je hebt gelijk haha. Ik ga zeer zeker naar Lars kijken!! Bij de Gruno Bokaal! :D
  6. jaap

    jaap Active Member

    Ik heb erg veel zin in het WK in het mooie Hamar!

    Benieuwd naar de verrassingen bij de uitslagen.

    Nu ligt de spanning bij de Noren............
  7. marcopeters88

    marcopeters88 New Member

    is t 2 dagen? En doet Grodum ook mee?
  8. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    ja, Grødum doet mee! Daarnaast voor Noorwegen natuurlijk Håvard Bøkko en ook nog Sverre en Maren Haugli
  9. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik heb er ook zin in! Mijn opa viert zijn verjaardag op zaterdagmiddag, dus dat wordt een beetje lastig. Ik neem het sowieso op maar weet niet wanneer ik in de gelegenheid ben om het te kijken en ik weet ook nog niet of ik de uitslagen door laat smsen of niet. Maar zondag kan ik gelukkig wel live kijken :D
  10. Tholdos

    Tholdos Member

    Goed nieuws! Volgens de weersvoorspelling zal de luchtdruk in Hamar het komende weekeinde rond de 990 mB liggen, dat belooft veel PR's!!
    Bij de laatste wedstrijden in Hamar (WB begin vorig jaar) lag de luchtdruk ook vrij laag en toen reed Wotherspoon 34,3 en reed Jacques de Koning nog een prachtig PR van 34,90.
    Misschien dat Kramer voor het eerst onder de 36 kan?? Laten we in ieder geval hopen dat hij met die snelheid op de been kan blijven.
  11. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Dat is zeker mooi nieuws :D ik hoop dat het ijs ook weer van zulke kwaliteit is als toen, dan krijgen we hele mooie tijden! Misschien wel een wereldrecord laaglandbanen :)
    Zou mooi zijn voor Sven maar ik denk niet dat dat gaat lukken. Zijn 500 is dit jaar toch iets minder sterk dan vorig jaar met het oog op de OS. En ik denk dat hij geen risico's gaat nemen als het niet nodig is.
  12. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    mooi nieuws ja! :D altijd leuk als er echt snelle tijden gereden worden! Bøkko schrijft ook op zijn site dat het ijs erg goed is!
  13. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    990 mB is niet zo uitzonderlijk toch? 1 Atmosfeer is 1013 mB en op 125 meter hoogte is dat gemiddeld al onder de 1000 mB. Maar het kan toch geen kwaad om de baanrecords er bij te pakken.

    Code:
      500m   Jenny Wolf            37,52    25-01-2008 (World Cup vorig seizoen)
     1500m   Ireen Wüst          1.54,65    25-01-2008 (World Cup vorig seizoen)
     3000m   Gunda Niemann       4.00,26    17-02-2001 (World Cup 2000/2001)
     5000m   Martina Sablikova   6.51,83    26-01-2008 (World Cup vorig seizoen)
    
      500m   Jeremy Wotherspoon    34,31    26-01-2008 (World Cup vorig seizoen)
     1500m   Simon Kuipers       1.44,74    26-01-2008 (World Cup vorig seizoen)
     5000m   Gianni Romme        6.19,06    14-11-2004 (World Cup 2004/2005)
    10000m   Håvard Bøkko       13.09,61    27-01-2008 (World Cup vorig seizoen)
    De baanrecords op de 500 meter staan beide uitzonderlijk scherp en totaal niet ter discussie op een allroundtoernooi.

    De 1.54 van Ireen Wüst is ook erg goed en gezien de 1.58,13 van Anschütz (beste tijd van alle allrounders) afgelopen weekend in Erfurt blijft die ook wel staan.

    De 4.00 van Niemann was toentertijd een wereldrecord en nog altijd de snelste tijd ooit op een laaglandbaan gereden. Aangezien niemand echt in topvorm lijkt, zal dat record misschien opnieuw een toernooi overleven. Ik zie niemand in staat om zomaar onder de 4 minuten te rijden, Martina Sablikova zou het kunnen, maar dan moet ze wel echt in topvorm zijn en het weer moet meezitten.
    Over Martina Sablikova gesproken, 6.51 is een scherp record maar de 6.53,19 van het EK dit jaar belooft veel goeds. Als ze inderdaad in die topvorm is zou ze zelfs een klein aanvalletje op haar eigen wereldrecord (6.45,61 SLC) kunnen doen.

    Denny Morrison lijkt me de aangewezen kandidaat om een aanval te doen op het baanrecord van Simon Kuipers. Hij moet zich dan met 59 honderdsten verbeteren ten opzichte van zaterdag in Erfurt. Lastig, maar niet onmogelijk. Vorig jaar tijdens diezelfde World Cup was Denny trouwens met 1.44,82 derde achter Kuipers en achter... Sven Kramer. :)

    Op de 5 en de 10 kilometer lijkt me duidelijk dat Sven Kramer de baanrecords na dit weekend in z'n bezit wil en zal hebben. Dat oude record van Gianne Romme moet zeker richting de 6.12 of 6.14 (afhankelijk van de omstandigheden) en op de 10 kilometer zal Sven er wel plezier in hebben om in de slotrit tegen thuisrijder Bøkko het directe gevecht te winnen en en passant Bøkkos enige serieuze baanrecord op een lange afstand af te pakken.
  14. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik sluit me bij je aan leenstrafan. Denk dat bij de vrouwen alleen Anni in staat is om die tijd op de 1500 aan te scherpen maar ze doet niet mee dus die zal blijven staan. Wat is die tijd van Niemann ontzettend scherp zeg! De enige die daar dan ooit bij in de buurt is gekomen is Ireen op het WK allround in 2007, die reed ook 4,00 toen. Maar die tijd wordt niet gepakt. Een Ireen in supervorm zou het kunnen, maar dat is ze niet, en Sablikova komt net iets te veel snelheid te kort denk ik. Die tijd op de 5 km. is idd wel haalbaar voor een goede Sablikova.

    Als het ijs weer zo goed is dan gaat Denny Morrison die tijd op de 1500 wel pakken en kunnen Sven en Bokko daar ook een gooi naar doen. Die baanrecords op de 5 en 10 gaan er zeker aan. Op de 5 zou het wel eens richting de 6:10 kunnen gaan, misschien dat Sven een wereldrecord laaglandbanen kan pakken, uit mijn hoofd staat die nu op zijn naam van die belachelijke race in Berlijn 2 seizoenen geleden, 6,09 nog iets was dat. Die 10 is lastig in te schatten want ik denk niet dat Sven voluit gaat als het niet nodig is jammer genoeg.
  15. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Nog een toevoeging, als er in Hamar een totaal van 1,732 punt van de baanrecords wordt afgereden, gaat Hamar voor het eerst in jaren Heerenveen voorbij in de lijst met snelste banen. Als Sven Kramer dat in z'n eentje zou willen bereiken moet hij 6.11 en 12.51 rijden of iets van gelijke strekking.

    Waar Niemann toentertijd dus een WR reed in 4.00,26 reed Ireen Wüst op het WK allround in Heerenveen 4.00,28. :|
  16. lindavdsalm

    lindavdsalm Active Member

    Dat die tijd van Gunda erg scherp staat zegt ook veel over het niveau van de Duitse dames rond die tijd. Vlak daarna werd pas voor het eerst onder de 4 minuten gereden, door Claudia Pechstein (Calgary)
  17. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    de Russische deelnemers zijn :

    Ivan Skobrev en Aleksandr Rumyanchev

    Alla Shabanova en Yekaterina Shikhova
  18. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Anschutz heeft zich afgemeld voor het WK. Dat is goed nieuws voor de Nederlandse deelneemsters, maar slecht nieuws voor de spanning. Heel erg jammer.
  19. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    goede keuzes! Ook die van Rumyanchev, een jonge vent met stayerscapaciteiten. Beter dan Lalenkov die toch geen zin heeft aan de 10k
  20. lindavdsalm

    lindavdsalm Active Member

    Oeh dat is écht heel jammer. Vond haar juist de favoriete voor het WK. Waar heb je het vandaan?

Deel Deze Pagina