NK allround

Discussie in 'Lange baan' gestart door KlaasJan, 3 dec 2008.

  1. rja

    rja New Member

    Ik bedoel Elma de Vries, ze is meer 1500 meter specialst en de 3.

    Als een echte stayer
  2. Cyclad

    Cyclad New Member

    Thelma de Vries..... :cry:
    Hier spreekt een échte kenner. :twisted:
  3. Simonfan

    Simonfan New Member

    Haha ja Mart & Ria waren weer lekker gemeen naar elkaar vandaag. Die opmerking over foute dingen vergeten was weer meesterlijk :twisted:
  4. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dit punt heb ik ook al een paar keer gemaakt. Maar ik snap je reactie op mijn eerste opmerking nog steeds niet. Wat heeft dit te maken met het omschakelen van kunst- naar natuurijs?
  5. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Wat geweldig dat Elma de Vries de marathon heeft gewonnen! Ik vind dat ze ook voortreffelijk gereden heeft. Die DQ voor Renate was in mijn ogen terecht. Gelukkig dat ze is aangewezen want vind wel dat ze op het EK thuis hoort. Verder was ik niet zo onder de indruk van het niveau van de tvm-dames... vond die 1500m van Van Deutekom zeer onder haar niveau.

    Wat betreft Wouter Olde Heuvel ben ik het met Cyclad eens. Sven is nog steeds een klasse apart. Verheijen lijkt maar niet in vorm te komen. Super wat Koen Verweij presteert.

    Wat betreft Erben. Na elf minuten besefte ik dat het einde oefening was en bleven de tranen maar stromen. Ik baalde echt als een stekker. Niets is zo vervelend om live te moeten zien dat je favoriet weer 5e is geworden en hij gewoon niet verder kan. Ja ik weet inmiddels wel dat er een dag komen gaat dat die niets meer wint maar voorlopig wil ik daar niet aan denken ;) Gelukkig kwam ik hem na afloop van het toernooi buiten nog tegen en kreeg ik (eigenlijk vanwege mijn tienjarige fan jubileum) zijn bloemen :) Moet wel zeggen dat dat een stuk verdriet van het niet-plaatsen heeft weggenomen :oops:
  6. mi

    mi Well-Known Member

    Hey Lisan: kop op hoor...

    Ik deel je sympathie voor Erben maar het feit dat ie zich als sprinter zo neer durft te zetten is al een enorme prestatie (ik wil weleens een 10 km van Wotherspoon zien...?)!
    En ook ik vind het enorm jammer dat ie er niet bij is over 2 weken: maar Erben is op waarde geklopt door een (in mijn ogen) groot talent en als iemand dat kan waarderen ie hij dat zelf wel...

    Toch jammer...ik weet het!
  7. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Wouter heeft vorig jaar heel goed gereden. Veel progressie geboekt. Dit jaar een slecht voorseizoen gehad. Nu rijdt hij op het NK een heel stuk beter, maar nog niet goed genoeg. Als je zegt dat hij aan zijn plafond zit dan geld dat ook voor bijvoorbeeld Leenstra, Van Deutekom en Jongejan, en zo zijn er nog wel wat te noemen. Je moet Wouter niet met Sven vergelijken, want hij is Sven niet. Hij moet zijn eigen weg naar de top bewandelen. Dat hij een half seizoen stilstaat wil niet zeggen dat die weg niet meer omhoog kan lopen.
  8. Flambeau_

    Flambeau_ Member

    Ben ik het helemaal mee eens..
  9. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik heb niet alles kunnen zien, maar wel de 5 en 10 km van vandaag. Allereerst ben ik blij dat Wüst haar vorm weer gevonden lijkt te hebben, dat geeft hoop voor het EK en ik gun het haar van harte. Die DQ had van mij niet direct gehoeven, ik ben geloof ik de enige hier die er zo over denkt. Maar hoe dan ook goed dat Renate alsnog voor het EK is aangewezen, al snap ik niet helemaal wat ze daar wil doen omdat ze vorig seizoen had gezegd dat ze alleen nog maar 3 km's wil rijden.

    Bij de mannen erg leuk dat Verweij het heeft gehaald, alleen erg jammer dat dat ten koste van Wennemars is gegaan, die had ik het ook enorm gegund. Maar ja, geklopt op waarde en dat hoort bij de topsport. Kramer en OH hebben naar verwachting (dus goed) gereden. Het wordt een mooi EK denk ik!
  10. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    Volgens de regels is in mijn ogen Renate terecht DQ vond eerlijk gezegd de DQ van Rotteveel vervelender, was ook een echte maar die jongen was zo goed bezig zo'n mooi PR aan rijden en gaat zo de mist in!

    Vond het een mooi NK heb heeeeeeeel weinig gezien, ben in thialf nog een tijd shorttracken gaaan kijken... gelukkig was de DQ van renate niet met gevolg dat de nationaal kampioen DQ werd Ireen hield het nog net.. achter mij zat familie er haar er ook flink doorheen te schreeuwen!

    Sven is in NL gewoon een klasse apart!
  11. Duif

    Duif Well-Known Member

    Goed beschouwd is Kramer de enige TVM'er die zich blijft ontwikkelen. De rest staat stil of is zelfs minder geworden.
    Over WOH maak ik me nog niet zo'n zorgen, hij komt wel weer en zijn 5km zaterdag was best ok, en Verheijen en Groenewold zijn ervaren genoeg om te weten wat ze moeten doen om op het (voor hun) juiste moment in vorm te zijn.
    Maar het optimisme over Ireen Wüst kan ik niet plaatsen. Ze wordt kampioen met een puntentotaal wat ruim 3 punten hoger is als 2 jaar geleden (161.507 ook in Heerenveen en nu 164.614) Weliswaar waren door de gigantisch hoge luchtdruk de omstandigheden een stuk zwaarder, maar dat mag geen 3 punten schelen.
    Zeker niet als Kramer wel gewoon ruim een punt lager uitkomt als 2 jaar geleden (150.476 tegen nu 149.397).
    Bovendien is juist Kramer de enige die geen gas teruggenomen had voor dit kampioenschap.
  12. Joanne

    Joanne Member

    Ik maak me ook nog niet echt druk om OldeHeuvel. Als je hem naast Sven zet gaat het inderdaad allemaal net zo geweldig, maar zijn tijd komt nog wel denk ik.
  13. Sportgekkie

    Sportgekkie New Member

    Ze zaten elkaar weer lekker te pesten haha.
    Heb zaterdag zelf in Thialf gezeten & moet zeggen dat het super was om iedereen in actie te zien.
    Ben ook blij dat Groenewold wel naar de EK wordt uitgezonden.
  14. Sportgekkie

    Sportgekkie New Member

    Dit is echt veel te kort door de bocht. Groenewold en WOH laten zien dat ze erg goed bezig zijn ook al is dat in de schaduw van Sven. Ireen is duidelijk weer op haar weg terug & Paulien mist alleen nog snelheid op de korte afstanden. Daar kunnen ze volgende wk in Kardinge aan werken.
    Carl was idd niet zo super & Erben was iig geen 100% qua vorm maar zeker wel qua inzet.
    Leenstra deed het verder ook naar behoren voor haar 1e NK in een commerciële ploeg.
    Jammer voor Voorhuis dat ze nu geen EK mag rijden maar haar tijd komt nog wel. Verder super dat Koen Verweij erbij zit.

    De DQ van Renz Rotteveel was idd ontzettend zonde omdat hij super reed tegen Bob de Jong (die ook een hele goede 10km liet zien).
  15. Simonfan

    Simonfan New Member

    We zeggen al zo lang dat haar tijd nog wel komt... maar wanneer dan? Ze schaatst al zo lang mee om plek 5,6,7
  16. jaap

    jaap Active Member

    Ben het helemaal met je eens Duif!

    TVM mag wel blij zijn dat de Olymp.Spelen niet in 2009 zijn.

    DQ Groenewold: TVM bepaalt niet de schaatsregels, weinig verwijt aan Joost Bergsma.
  17. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Het is een klein beetje dubieus. Maar denk dat de beslissing wel juist was. TVM bepaalt idd de regels niet en als Groenewold geen ploegmaat was geweest hadden we denk ik een heel ander oordeel van TVM gehoord. Je weet nou eenmaal dat bij zo'n situatie er problemen kunnen ontstaan. Eigenlijk was het gewoon dom wat Wust deed (snel vertrekken in de buitenbocht tegen Groenewold), want naar mijn mening breng je zo je ploeggenoot in de problemen. Als ze zelf zegt dat ze achter Groenewold wilde blijven, waarom neem je dan niet iets eerder wat gas terug zodat er 2 a 3 meter meer ruimte was ontstaan.
  18. Monique

    Monique Well-Known Member

    Misschien omdat ze dan minder goed in de kont van Renate kon kruipen dan nu? Hoe kleiner de afstand, hoe beter voor Wüst natuurlijk.
  19. schaatskees

    schaatskees Active Member

    Dat van die spelen is natuurlijk onzin want dan bouw je het seizoen heel anders op dus die opmerking slaat kant noch wal.
  20. RamonB

    RamonB New Member

    Is hte niet een idee om te wachten met iemand te diskwalificeren totdat degene die er last van heeft hierover een klacht indiend?

    Hetgeen nu gebeurt is iemand diskwalificeren voor niks. Als je niet ziet dat Ireen expres een slag laat gaan en Renate nog omkijkt of ze naar rechts kan en je daarom van mening bent dat het een terechte diskwalificatie is dan ben ik blij dat ik een andere mening heb.

    En het is goed om een andere club de regels te laten hanteren maar dan moet dat wel gebeuren zonder de sport om zeep te helpen. Laat mensen zelf beslissen of ze er last van hadden, wie behalve Ireen kan nu weten wat ze hiermee wilde bereiken?

    Als ze dit bij een ander had gedaan was er pas ophef geweest, want dan forceer je iemand achter je te kruipen. Stel dat die iemand nou net Renate in de weg zou zitten als ze een halve seconde eerder was? Dan heb je een terechte diskwalificatie? Nee dan spreekt iedereen schande van de actie van Ireen...

Deel Deze Pagina