NK allround

Discussie in 'Lange baan' gestart door KlaasJan, 3 dec 2008.

  1. KlaasJan

    KlaasJan New Member

  2. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik verheug mij alweer op de 10 km van Erben! Dat is alweer te lang geleden dat ik die heb gezien. Ook mooi dat Demian Roelofs zijn debuut mag maken.

    Waarom rijden er minder vrouwen dan mannen mee?
  3. KlaasJan

    KlaasJan New Member

    Dat is heel vaak het geval. Ik denk dat dit komt doordat de top bij de mannen toch een stukje breder is?

    En ach, wel leuk voor Roelofs maar hij heeft er niets te zoeken.
  4. Sonnetje

    Sonnetje New Member

    Maar ervaring opdoen is ook belangrijk! :)
  5. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ik weet dat het NK allround tournooi pas over een paar weken begint en dat het dus eigenlijk te vroeg is om te gaan voorbeschouwen, maar ik doe het lekker toch al :p

    DAMES

    De top vier van vorig jaar rijdt dit jaar voor dezelfde ploeg (TVM). Toch denk ik dat het dit jaar spannend gaat worden of de groene brigade het wel gaat redden want Wüst, Leenstra en van Deutekom zijn nog niet zo goed in vorm en Groenewold heeft zich eigenlijk alleen maar op de lange afstanden gericht.

    De concurrentie zal vooral komen van Diane Valkenburg, Jorien Voorhuis, Elma de Vries, Wieteke Cramer en Lisette van der Geest denk ik.
    Een spannend tournooi, dat is nu al zeker.

    HEREN

    Bij de heren kunnen we de naam van meneer Kramer alvast in de beker graveren, maar wie in zijn kielzog mee gaan naar het EK wordt erg spannend.

    Wouter OH is mits in vorm onze tweede allrounder, maar hij oogt dit jaar nog niet goed. Bob de Jong en Carl Verheijen zijn dan wat ouder, maar draaien nog prima mee op de lange afstanden. Jongejan en Bloemen zullen willen laten zien dat vorig jaar geen toevalstreffer was. Jonkies Blokhuijsen, Verweij, Berden de Vries en Tim Roelofsen kloppen aan de deur en dan heb je dan nog Erben Wennemars ook!
  6. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Wat een onzinnige negatieve opmerking. Het is gewoon heel knap dat een A1 zich plaatst voor het NK, want daarvoor moet je gewoon een verdomd goede schaatser zijn met huidige brede niveau in Nederland met steeds proffesioneler wordende gewestelijke ploegen.

    Sven plaatste zich als A1 trouwens niet voor de NK afstanden of NK allround. En nee natuurlijk doet Demian niet mee voor de titel, of voor EK-plaatsing. En ook de laatste afstand zal hij vermoedelijk niet halen. Maar dat geldt voor heel veel rijders.
  7. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Mijn voorspelling

    Heren
    Sven Kramer HV31130
    Wouter olde Heuvel EN01798
    Carl Verheijen UT00163
    Ben Jongejan DH24223
    Ted Jan Bloemen UT00159
    Koen Verweij AL04488
    Erben Wennemars DV06027
    Tim Roelofsen HV33260
    Bob de Jong HA01306
    Jan Blokhuijsen HN00013
    Boris Kusmirak AM01404
    Tom Prinsen EN09072
    Bjarne Rykkje HA00219
    Berden de Vries AS20226
    Tom Schuit AL03693
    Frank Vreugdenhil GR21062
    Rhian Ket AM00619
    Michael Kaatee AL03268
    Pim Cazemier GR30402
    Elwin Hulsink DV06259
    Joost Kool DH33023
    Robbert de Rijk UT02509
    Demian Roelofs EN09191
    Renz Rotteveel DH10240
  8. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Mogen er nou 4 of 5 naar het EK? 5 toch?
  9. bart1

    bart1 New Member

    komt niet echt overheen met de eindhovencup. waarom heb je katee en Rotteveel zo laag staan?
  10. Rick

    Rick Ex-moderator Medewerker

    Sinds jaar en dag mogen er (max.) 4 naar het EK Allround. Het aantal van 5 is alleen van toepassing op World Cup-wedstrijden.
  11. tom182

    tom182 New Member

    Bij de mannen zoiezo Sven Kramer, verder Wouter Olde Heuvel en Verheijen. de 4e die naar het Ek mag word denk ik wel spannend 8)
    Ik denk dat Wennemars, Jongejan en Bloemen de meeste kans maken op de 4e plaats.
    Bij de vrouwen verwacht ik toch gewoon Ireen wust en Paulin van Deutekom en dan maken Groenewold, Valkenburg, Leenstra, Cramer en Voorhuis denk ik de meeste kans op het 3e en 4e ticket.
  12. Tinuz

    Tinuz New Member

    Zal Verheijen wel naar het EK gaan als hij zich plaatst? Hij heeft het allrounden afgezworen sinds vorig jaar. Dan kon hij zich beter richten op de 5km en 10km was zijn argument. Maar er worden niet zoveel 10k's gereden in een seizoen. Daarom reed hij in Moskou en gaat hij denk ik het NK allround rijden. Dan heb je nog de (voor)laatste WB een 10k en meer niet. Maar ik verwacht niet dat Verheijen naar het EK gaat als hij zich plaatst.
  13. Monique

    Monique Well-Known Member

    Je zou idd denken dat Verheijen misschien niet naar het EK gaat, of hij moet zijn woord breken (dat kan uiteraard). Dat levert anderen wellicht een plekje op het EK op, ik denk aan Erben Wennemars, Koen Verweij, Ben Jongejan en Ted-Jan Bloemen. Waarbij ik dan zelf het liefst Erben zie gaan.

    Ik heb zin in de allround toernooien, ik vind dat toch vele malen mooier dan de worldcups. :D
  14. Duif

    Duif Well-Known Member

    Dat was niet zo gek, want toen had hij net zijn enkel gebroken. Des te knapper dat hij later dat jaar nog 2e werd op het WK junioren.
  15. Joanne

    Joanne Member

    Ondanks de slechte vorm gaan Wust en van Deutekom wel voor plek 1 en 2 denk ik. Leenstra, Voorhuis, Valkenburg en Groenewold zullen hier achter volgen. Ik hoop dat van de Geest wat is opgeknapt, dan zal ze ook mee doen. Van Wieteke Cramer verwacht ik niet dat ze mee gaat doen voor plaatsing.
    Bij de heren toch weer een TVM feestje. Bloemen zal zich denk ik ook plaatsen, afhankelijk van zijn 500 en 1500m. Verder zal het spannend worden..
  16. em1205

    em1205 New Member

    Ik heb nog eens goed naar de resultaten van de Eindhovencup gekeken en dan kom ik tot de conclusie dan ook Tom Prinsen tot de kandidaten voor een EK-plaats behoort als outsider. Vooral zijn midden afstanden waren echt goed te noemen ( 1.50 op de 1500 in Eindhoven is goed hoor ). Als Tom een goede 500 weet af te leggen op het NK dan heeft hij een uitstekende kans op plaatsing.
  17. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Ik verwacht dat bij de heren zo'n beetje dezelfde personen als vorig jaar ( Kramer, Olde Heuvel, Bloemen en Jongejan of misschien Wennemars) zich voor het WK plaatsen. En bij de dames denk ik Wust, Van Deutekom, Leenstra en Valkenburg. Die verwachting zullen de meesten, denk ik, wel ongeveer hebben, mja er kunnen altijd nog verrassingen komen. Dat maakt het ook altijd wel leuk, vind ik.
  18. jeroen88

    jeroen88 Member

    Bij de mannen zal het gaan tussen Kramer, Olde Heuvel, Jongjejan, Bloemen en wennemars met vlak daarachter roelofsen, verweij en blokhuijsen. verheyen zal denk ik niet in de top 4 eindigen.

    bij de vrouwen van deutekom, wust, leenstra, valkenburg of voorhuis. ik hoop dat voorhuis zich kwalificeert die valt al een paar jaar net buiten de boot
  19. Mik

    Mik New Member

    Ik denk dat renate groenewold ons best eens kan gaan verrassen, en ik hoop dat Elma de Vries dat ook kan
  20. Joanne

    Joanne Member

    Renate gaat sowieso niet naar het EK, maar ze zal best in de top 4 kunnen eindigen ja. Ik verwacht niet dat Elma de Vries zich bij de top 4 zal rijden eigenlijk.

Deel Deze Pagina