Kramer vult ISU enquete niet in

Discussie in 'Lange baan' gestart door lau, 9 mrt 2008.

  1. lau

    lau New Member

    Ik las net dat de ISU een enquete had gehouden afgelopen week over verschillende zaken.
    Kramer had hem niet ingevuld en had alleen zijn telefoonnummer erop geschreven aldus het artikel.
    Wat vinden jullie hiervan?
  2. Simonfan

    Simonfan New Member

    Als dit klopt, vind ik het eerlijk gezegd wel een beetje arrogant..
    nu weten wij natuurlijk niet wat de situatie is geweest. Als Sven net op dat moment wilde gaan trainen of iets dergelijks kan ik begrijpen dat hij er even geen tijd voor heeft. Toch wel belangrijk om hem in te vullen, zeker omdat Sven zoveel kritiek had op Thialf eerder dit jaar.
  3. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Dit is het hele artikel voor de volledigheid:

    Kramer vult enquête ISU niet in
    NAGANO - De internationale schaatsunie ISU hield dit weekeinde in Nagano een enquête onder de schaatsers bij de WK afstanden. Sven Kramer, de officieuze leider van het circuit, keek niet eens naar de vragen. „Ik schiet er toch niets mee op.”

    Kramer pakte het anders aan, zo verduidelijkte Erben Wennemars. „Hij heeft er alleen zijn naam en telefoonnummer onder gezet en ingeleverd. Als ze wat willen weten moeten ze hem maar bellen. Ik ben benieuwd.”

    Kramer zei graag wat meer overleg over de invulling van de kalender te willen. Om tot een betere planning en wellicht wat minder wedstrijden te komen. „Soms is het te veel. We moeten keuzes maken om aan het einde van de rit nog wat over te houden.”

    Wennemars had ook suggesties. „We zouden eerder aan het seizoen kunnen beginnen. Geef daarnaast de rijders de kans enkele wereldbekerwedstrijden te laten schieten, zonder dat dit ten koste gaat van het klassement. Dat bijvoorbeeld de beste zes wedstrijden tellen.”

    De wereldbekerwedstrijden beginnen het komende seizoen in Europa. Daarna gaan de sprinters naar Azië. De wereldbekerfinale is vrijwel zeker in Salt Lake City, daarna
  4. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Als hij dit als kritiekpunt heeft, waarom vult hij die enquete dan niet in??? Dan moet 'ie ook niet zeuren.... De ISU gaat hem heus niet bellen, ook al is het Sven Kramer.

    Kun je je kritiek eens kwijt, doet 'ie het niet... Daar kan ik nu niet bij met mijn hoofd![/quote]
  5. Gerben

    Gerben New Member

    Ik vind het ook wat merkwaardig. Als je dan toch ideeën hebt en je krijgt de kans om die ideeën bij de ISU kenbaar te maken, waarom doe je het dan niet maar ga je het vervolgens wel tegen journalisten (?) vertellen?
  6. Monique

    Monique Well-Known Member

    Idd beetje vreemde reactie van Sven, maar eigenlijk ben ik wel benieuwd naar die vragenlijst. Als dat zo'n multiplechoice lijst is waar het echte antwoord dat je eigenlijk wilt geven niet bijstaat, kan ik me een beetje voorstellen dat Sven liever een gesprek wil dan zo'n lijst invullen. Maar dan had hij ook zelf op een ISU official kunnen afstappen en een afspraak kunnen maken voor zo'n gesprek.
  7. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Zo dat zelfs dit nieuws is zeg. Krijgen we orgen te horen welk merk tandpasta hij gebruikt?
  8. Tholdos

    Tholdos Member

    Ik heb gehoord dat hij op advies van zijn tandarts toch maar is overgestapt naar Parodontax, maar dat zal wel even wennen zijn.
  9. Flambeau_

    Flambeau_ Member

    Haha, ben ook wel benieuwd naar de vragen, maar goed, dan kan die kritiek geven doet ie t niet!
  10. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Als het maar niet hetzelfde merk is als Chad Hedrick, anders krijgt hij ook de Michael boogerd look.
  11. Loes

    Loes Member

    Wat is daar mis mee?? :lol:
  12. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Het is nogal oogverblindend wit. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat de tegenstanders van Gedrickin een helverlichte hal met een zonnebril op schaatsen. :p
  13. Vieuxtemps

    Vieuxtemps New Member

    Misschien gaat Sven straks zijn mening geven op dit forum, nu hij meer tijd heeft. Dat heeft uiteraard meer invloed dan zo'n ISU multiplichoicevragenlijst.
  14. ha ten eerste zijn dr toch wel andere onderwerpen waar we ons druk over zouden kunnen maken.
    ten tweede legt hij het toch gewoon uit in de telegraaf van vandaag?
    het waren vage vragen die je alleen met ja of nee kan beantwoorden. hij wil met ze in discussie. dat valt toch te prijzen??
  15. Tenshi

    Tenshi Member

    Agenda te vol

    Uitgerekend Sven Kramer, de man die dit seizoen bijna alles won wat hij wilde winnen en die van november tot maart goed was, vindt dat de schaatskalender te vol is.
    Hij wil graag discussiëren met de hoge bazen van de internationale schaatsunie (ISU).

    Kramer kreeg onlangs een enquêteformulier van de ISU, voor een evaluatie van het schaatsseizoen. Hij vulde de papieren niet in, maar stuurde ze terug met alleen zijn naam en telefoonnummer er op. ,,Zo’n evaluatie doe je niet met ja-en-nee-vragen, maar in een serieus gesprek met schaatsers en vooral de coaches. Ik wil graag met ze praten.’’

    Volgens Kramer zijn er te veel World Cup-wedstrijden in een seizoen. ,,Ik zeg niet hoeveel het er wel moeten zijn en misschien gaat het zelfs niet eens om de aantallen. Wel om hoe ze rond de grote toernooien zijn gepland.’’

    Dit seizoen meldde Kramer zich af voor de World Cup in het Italiaanse Baselga di Piné, omdat die een week voor de wereldkampioenschappen allround in Berlijn werd georganiseerd. Op hoogte en in de buitenlucht.

    Dit jaar won geen enkele Nederlander een eindklassement in de World Cup. Ook omdat een aantal rijders enkele wedstrijden liet schieten.

    ,,Van mij hoeft niet iedereen alles te rijden,’’ stelt Kramer. ,,Het is juist leuk om te zien welke keuzes de anderen maken, om te zien hoe zij toewerken naar hun grote doel. Kijk naar het zwemmen. Hoe vaak ontlopen de toppers elkaar daar wel niet?’’

    Zijn ploeggenoot Erben Wennemars stelt voor om in een World Cup-seizoen twee schrapresultaten in te voeren. Dan mag je twee wedstrijden missen, zonder dat het je punten kost.

    ,,In het verleden was dat ook zo, maar het is afgeschaft om het aantal afmeldingen te beperken. Die afmeldingen heb je nu ook, dus wat mij betreft voeren we die schrapresultaten weer in,’’ aldus Wennemars.

    Kramer is het daar helemaal mee eens. ,,Ik heb twee World Cups laten schieten (behalve Baselga ook Kolomna, red.) en dat is voor mij ‘no big deal’. Ik heb een goed seizoen gehad, met veel hoogte- en weinig dieptepunten. Ik ben zuinig op mijn lichaam, smijt niet met mijn krachten. Op de juiste momenten ben ik hard voor mijn lijf, maar als het nodig is neem ik ook mijn rust.’’

    Dat leidde dit seizoen tot één wereldrecord, een nationale, een Europese en een wereldtitel allround, wereldtitels op de vijf en tien kilometer en een glansrol in de gouden achtervolgingsploeg in Nagano. Dan zijn die twee gemiste wereldbekerwedstrijden inderdaad snel vergeten.

    Hier het artikel
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    In Hamar was ie er ook niet bij. En om nu een World Cup serie van 4 wedstrijden over te houden lijkt me wel erg weinig. :p
  17. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    weet je dat ik erg benieuwd ben of de ISU hem dan ook echt belt??
  18. lau

    lau New Member

    Ja daar ben ik ook wel benieuwd naar.
    Ik denk eigenijk dat ze dat niet doen.
  19. Flambeau_

    Flambeau_ Member

    Als je alleen vragen met ja of nee kunt invullen en er geen suggesties bij kunt zetten schiet je er ook niet echt veel mee op. Hij moet het zelf maar weten en ben ook wel benieuwd of ze m ook echt gaan bellen
  20. Tjark

    Tjark Active Member

    Het idee van Wennermars om 2 (of 1) schrapresultaten te hebben is natuurlijk wel interessant. Toppers kunnen dan makkelijker een wedstrijd laten schieten en ook op die manier een andere rijder de kans gunnen om internationaal ervaring op te doen of om anderen te kunnen laten winnen.

Deel Deze Pagina