Wie naar WK afstanden op 10.000 meter

Discussie in 'Lange baan' gestart door stayerwouter, 28 jan 2008.

  1. Loes

    Loes Member

    Ja maar hij heeft dus geen kronen voor 't internetcafe :lol:
  2. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Of hij heeft al zijn geld ingeruild voor Italiaanse lire's? :? :lol:
  3. Mark

    Mark Active Member

    Ach ja, de pers moet er ook een leuk stukje van maken :wink:

    Ook de context meegenomen? Even een voorbeeldje. Je gaat met je bagage richting de loketten. Je kan daar met NOK of Creditkaart betalen en er staat een lange rij, een pinautomaat is een stukje verderop. Aangezien ik ook zie dat de trein naar Trondheim over niet al te lange tijd vertrekt vraag je of iemand een Creditkaart heeft. En over reizen, zo'n vliegreis is gewoon nieuw, maar als ik zie hoe lastig sommige het reizen per trein vinden...
  4. fred

    fred Member

    Tja, ik geloof al lang niet meer in de absolute waarheid van een smeuïg krantenbericht.
    Goed en verhelderend om de versie van de persoon in kwestie zelf te vernemen.

    Nogmaals succes morgen Mark!
  5. Monique

    Monique Well-Known Member

    Inderdaad leuk om even wat van je te horen Mark, het leeft nogal op dit forum of je wel of niet naar Nagano mag. Ik hoop van wel, en wens je in ieder geval heel veel succes op de 5 km in Baselga! :D
  6. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Haha het is de pers ook gelukt om een leuk stukje te schrijven en Mark, je hebt groot gelijk dat je het zo oplost. Succes in Baselga en we lezen snel weer wat van je!! (hoop ik ;))
  7. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Je moet je maar niet teveel aantrekken van alle flauwe grappen die wij over je maken hoor, is heus niet persoonlijk bedoeld! Je bent nu gewoon een bekende schaatser en daar hoort ook media-aandacht bij. En waar media-aandacht is zijn fouten...
  8. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Opnieuw warrig beleid van TCL
    BASELGA - Het wazige beleid van de Topsportcommissie Langebaan (TCL) van de KNSB bereikte dinsdag in Baselga di Piné een nieuw dieptepunt.

    Na veel gedoe rondom de ploegenachtervolging in het najaar, alsmede de onelegante wijze waarop de sprintster Natasja Bruintjes in Salt Lake City werd vervangen door Marianne Timmer, zijn het ditmaal de startplaatsen op de tien kilometer tijdens de WK afstanden in Nagano die voor de TCL tot ernstige hoofdbrekens leiden.

    Donderdagmiddag stelde bondscoach Wopke de Vegt langs de ijsbaan in Baselga di Piné dat gisteren rond het middaguur bekend zou worden gemaakt wie behalve de aangewezen en onomstreden Sven Kramer Nederland zou vertegenwoordigen op de tien kilometer. Een opmerkelijke aankondiging, aangezien TCL-lid Arie Koops in Hamar nog nadrukkelijk stelde dat pas na de WK allround in Berlijn tot besluitvorming zou worden overgegaan. Kandidaten voor de twee resterende startplaatsen: Bob de Jong, Mark Ooijevaar, Tom Prinsen en Carl Verheijen.

    De Vegt stelde donderdag dat Ooijevaar zich met zijn prestatie op de tien kilometer (hij eindigde qua tijd bij de beste drie en was beste Nederlander) tijdens de Essent ISU World Cup in Hamar feitelijk had geplaatst voor de WK afstanden, conform de almaar uitdijende kwalificatierichtlijnen van de TCL. Dat betekent dat er nog drie kandidaten in de race zijn voor één startplek.

    Daarover had De Vegt gisteren rond het middagmaal mededelingen willen doen, maar ondanks die toezegging werd de hete aardappel doorgeschoven naar later dit weekeinde. Eerst dient met de coaches van de ploegen worden overlegd, alvorens de laatste startplaats kan worden toegewezen. Volgens de bondscoach is tot uitstel besloten omdat DSB-coach Jac Orie gistermiddag nog niet in Baselga voor overleg aanwezig was.

    Intussen vreet Bob de Jong zich op. Hij meent als eerste Nederlander in het klassement op de tien kilometer het meeste recht van spreken te hebben op de overgebleven startplaats in Japan, voor de Olympisch kampioen op deze afstand van groot belang. De Leimuidenaar heeft echter geen stem in het kapittel, aangezien zijn coach Bart Schouten niet mag aanzitten bij het overleg met de andere Nederlandse coaches. Mocht hij niet worden aangewezen, dan laat De Jong het er in elk geval niet bij zitten.

    Maak ik hieruit op dat Mark is aangewezen?
  9. sharky

    sharky New Member

    Het lijkt er dus heel voorzichtig op dat Mark wordt aangewezen?

    Het is best een lastig probleem en ik kan mij dit keer wel voorstellen dat de KNSB hier een beetje mee worsteld, want wat ze ook beslissen er zullen bosjes mensen teleurgesteld en boos zijn.

    Ik zou zeggen kies voor Mark en Bob. Als ik het zo lees heeft Mark zich volgens de regels geplaatst dus dat mag geen discussie zijn. Persoonlijk zie ik Carl liever rijden dan Bob, maar Carl heeft mijn inziens te weinig laten zien dit jaar en het jaar is nu toch ver genoeg gevorderd om een beetje een beeld te hebben. Bob staat derde in het world cup klassement over 10 en 5km daarmee heeft hij naar mijns inziens een valide argument.

    Ik moet trouwens wel een beetje grijnzen om de berichtgeving om Mark's vermeende gebrek aan wereld wijsheid. Al zou het zo zijn wat dan nog, als ie maar hard schaatst, toch?
  10. Monique

    Monique Well-Known Member

    Dan lijkt het er idd op dat Mark naar Nagano gaat, leuk hoor! :D Maar wel een beetje wazig dat er overleg met de coaches plaats gaat vinden. Mogen die allemaal met argumenten komen waarom hun schaatsers moeten gaan? Die argumenten kan de KNSB zelf toch ook wel bedenken? Wazige toestand!
  11. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Naar wat ze op tv zeiden lijkt het erop dat Mark toch nog niet is aangewezen. Wazig zeg! Erg vermoeiend dit, zeker voor alle betrokkenen.
  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Beetje jammer dat ze het WK niet willen afwachten. Blijkbaar zijn ze bang dat Verheyen dan gewoon heel hard zal rijden. :twisted: Denk dat het er uiteindelijk op neer zal komen dat ze Ooijevaar en ... de Jong zullen aanwijzen. Prinsen lijkt me vrij kansloos omdat hij recent geen 10 km heeft gereden. En de Jong is dan de éénoog in het rijk der blinden. :shock:
  13. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Hmmm beetje apart allemaal weer............ En het is wel heel lastig dit keer maar goed regels zijn regels en wie er ook wordt aangewezen er zal altijd een dicussie ontstaan.
  14. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik persoonlijk hoop dat Carl en Mark gaan. Mark omdat hij het verdient, hij heeft zich geplaatst volgens de regels, en Carl omdat hij een grote kanshebber op een medaille is.
  15. Monique

    Monique Well-Known Member

    Helemaal mee eens, het is vast dom toeval dat Carl twee keer is gevallen, maar ik denk dat hij een veel betere 10 km kan schaatsen in Nagano dan Bob. Maar als de keuzecommissie vandaag al een besluit neemt (dus zonder het WK allround mee te nemen), dan denk ik dat Mark en Bob gaan. Carl heeft namelijk geen recente goede 10 km gereden, en Bob zat pal achter Mark in Hamar.
  16. IR

    IR Member

    Goed nieuws, volgens teletekst is Mark aangewezen en moeten De Jong, Prinsen, Bloemen en Verheijen een skate off rijden.

    Mark, gefeliciteerd!
  17. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Extra skate-off op 16 februari in Heerenveen tussen Verheijen, De Jong, Prinsen en Bloemen.
    Onder voorbehoud van vormbehoud (aan te tonen bij WC finale Heerenveen) zijn Renate Groenewold, Gretha Smit en Paulien van Deutekom aangewezen voor WK 5km.
    Hieruit valt dus te conlcuderen dat Gretha Smit, mits fit, gewoon meedoet aan WC finale in Heerenveen.
    Daar valt trouwens ook nog 2 WK plaatsen voor 3km te verdienen.
    Al met al kan het wel een monsterprogramma voor Paulien van Deutekom worden,

    Gerrit Stevens
  18. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Mark geplaatst. Mooi!

    Als Paulien zich plaatst voor de duizend meter (wat er best inzit) dan gaat ze inderdaad vijf afstanden rijden, gezien haar kracht ook voor de achtervolging. Dat zou er wel eens ééntje teveel kunnen zijn, maar als je je plaatst, dan ben je geplaatst.
  19. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Jippie, Mark geplaatst!

    De TCL is het kennelijk toch met mij eens geweest, ik pleitte voor een skateoff. Zo is het wel het eerlijkst en maken Prinsen en Bloemen ook nog een kans. Ik hoop eigenlijk dat Bloemen een stunt kan uithalen, zijn 5km van dit weekend was ook goed.
  20. Laurens

    Laurens New Member

    Proficiat Mark! :)

    Alleen jammer van die 5 kilometer van gisteren.

Deel Deze Pagina