Worldcup Calgary

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 12 nov 2007.

  1. Gill

    Gill New Member

    Knappe athleet als je in die houding je punt nog omhoog krijgt. Knsb heeft officieel een klacht ingediend want het is in meerdere ritten ws gebeurd.
    Ik ben benieuwd hoe dit afloopt

    Knap gereden van de nederlanders in de ploegen achtervolging.
    Ik vind het wel een hoop gezeur hoor. Er is al 6 weken bekend dan tvm niet rijdt maar tvm traint wel met Carl, Sven en Erben voor de ploegenachtervolging. Waarom kunnen de andere teams dat dan niet doen in hun voorbereiding dan hadden ze bijv allang geweten dat het echt te ver zou zijn voor Boer.(heel knap dat ze het toch gedaan heeft)
    Nederland heeft een hoop goede schaatsers dus er zijn er echt wel meer die op het podium kunnen rijden naast Erben, Sven en Carl.(Gretha Smit, Jan Bos bijv.)
    Ik vind niet dat je een team kunt verplichten om mee te doen want dit past gewoon niet in de voorbereiding die keus moet je een sporter wel bieden.
  2. fred

    fred Member

  3. Gill

    Gill New Member

    Wat een geklungel eigenlijk zeg. Ik vind het zeker onproffesioneel.
  4. Nickel

    Nickel Active Member

    Wat triest dat zo'n scheitsrechter niet over zijn ego heen kan stappen :twisted: ...Het was toch duidelijk te zien dat Simon net iets eerder dan Shani over de lijn reed...
  5. Gill

    Gill New Member

    Is er geen overkoepelende organisatie die dit kan wijzigen.
    Bij voetbal kan je na een wedstrijd ook nog een schorsing krijgen voor een overtreding die niet gezien is. Bij tennis vraag je de hawk-eye aan en de beelden bij Simon spreken voor zich ook bij Ireen en Margot schijnt het niet helemaal geklopt te hebben.
    Zal zo ook wel in het sportjournaal zijn.
  6. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    Ik zag het nu ook op het nieuws en het is toch echt wel duidelijk dat simon met zijn schaats over het ijs gleed ik ben benieuwd hoe dit gaat aflopen.. KNSB heeft al klacht ingediend en wat ik dan ook raar vind is dat ze het net na de prijsuitreiking weer gaan veranderen stel dan de prijsuitreiking nog even uit!
  7. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Eerlijk gezegd verbaas ik me al 2 weekeinden over het jury-korps.
    Hoeveel starts ik dit jaar niet heb gezien die door mochten gaan maar die vorig jaar ivm NIET stilstaan vals hadden gekregen.
    Daarnaast de twijfel over de accuraatheid van de tijdwaarneming..brrr iets om eens goed over na te praten binnen de ISU.
  8. Jan Smeekens-lover

    Jan Smeekens-lover New Member

    Onder hoe grote druk van de ISU leven die scheidsrechters als ze na afloop met overduidelijke beelden nog niet kunnen/durven/mogen zeggen dat ze fout zaten?
  9. roosje

    roosje New Member

    Jongens, dit is toch serieus bizar. Ik snap niet dat ze het niet durven zeggen dat ze fout waren.

    En...ook al is het systeem officieel getest, er kan altijd nog wat fout gaan...
  10. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    Het lijkt er gewoon op zoals volgens mij eerder vermeld in dit topic dat de binnenbaan een afwijking van 4 honderdste had.. en als dit in een paar races is aangetoond zoals die van Simon dan ben ik bang dat alle binnenbaan tijden nog wel eens verkeerd kunnen zijn..

    want als de binnenbaan een afwijking van 4 honderdste heeft kan het verklaren dat Simon een langzamere tijd had dan Shani...en dan heeft het oog de eerste schaats wel gepakt wat volgens de regels moet maar dan is de apparatuur niet goed..
  11. Gill

    Gill New Member

    Je zal net een paar honderste boven het wereldrecord zitten in de binnen baan. Dan wordt je toch ook gek
  12. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Je zou bijna denken dat het elektronische oog van de binnenbaan te ver naar achter heeft gestaan...
    Ik ben benieuwd hoe deze affaire gaat aflopen, tot nu toe kon men 100% vertrouwen op de ET maar dat blijkt nu dus niet meer te kunnen... Misschien was het WR van Wolf ook wel niet goed geklokt, om maar iets te noemen. Wat is de tijd nu nog waard?

    Vage kwestie hoor...
  13. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Het kan NIET zijn dat de oog iets fout geplaatst is, als hij scheef staat is er geen contact dus geen ET tijd. Een verschil van een paar honderste in tijd is met die snelheden meerdere 10-tal centimeters.
    snel gerekend: 1 honderste is bij een rondje 28.0 gelijk aan 14.28 centimeter. Als ik de finishfoto beoordeel tov de tijden heeft hij gewoon de tijd van zijn achterste schaats gekregen.

    Het kan wel zijn dat het oog fout stond en er dus geen ET-tijd was hierdoor zou alles handtijden zijn geworden, maar dan moeten ze volgens mij nog steeds in tienden afronden.

    Blijft erg vaag...
  14. Karien

    Karien New Member

    Heel erg raar dit zeg. Kuipers was duidelijk eerder dan Davis.
    Ook bij Boer en Wüst was er een discutabele finish. Volgens de finishfoto kwamen ze minstens tegelijk met hun tegenstander over de finishlijn maar helaas besliste het elektronische-tijd-oog anders...
    Vreemd ook dat de hele wereld ziet dat dit gebeurt en de scheidsrechter weigert toe te geven dat er iets niet klopt. :?
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wotherspoon vorige week. Dan zou hij dus 1.06.99 gereden kunnen hebben. :twisted:
  16. Gill

    Gill New Member

    Koskela
  17. Gill

    Gill New Member

    Dan had Jenny Wolf wel een 36er kunnen rijden :shock:
    In Calgary is haar tijd 37.02
  18. Loes

    Loes Member

    Maar dat was Salt Lake City :wink:
  19. Gill

    Gill New Member

    het ging ook over vorige week toch
  20. dammer

    dammer Member

    Ben ik stout als ik (met in het achterhoofd de halsstarrigheid van de meesten onder jullie in de kwestie Timmer) zeg: Tja, regels zijn regels en een tijdsopname is een tijdsopname :D

Deel Deze Pagina