Ploegenachtervolging mannen, zondag 13 februari 14:00 en dinsdag 15 februari 07:52

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Yuskov, 11 feb 2022.

  1. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Maar sinds 2018 was Nederland succesvoller dan de jaren ervoor op de MS en de TP. Dat mag ie zichzelf dan weer niet aanrekenen?
  2. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Dan wil in NL al helemaal niemand de TP rijden.
  3. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Nog een nuancering: bij de vrouwen heeft Nederland een dreamteam en zijn ze individueel op papier duidelijk sterker dan de rest. In ieder geval sterker dan Canada. Bij de mannen valt dat reuze mee. De Kramer van nu is geen schim van de Kramer van vroeger. Bosker is natuurlijk ook geen echte wereldtopper, individueel. Roest wel, maar hij heeft altijd moeite gehad met dit onderdeel. Individueel zijn ze niet zo goed als dat andere Nederlandse teams ooit waren. Iets beter dan de rest misschien, maar niet veel. Noren rijden hier ook met de nummer 3 van de 5000, de nummer 4 van de 1500 en iemand met megaveel ervaring op dit onderdeel. Dat is redelijk tegen elkaar weg te strepen. Dus wint Noorwegen, want die hebben er beter op getraind.
  4. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dan had Roest de mass start gereden...
    Mandy vindt dit leuk.
  5. Mandy

    Mandy Active Member

    Maar Kramer rijdt toch gewoon niet goed?
    Of zijn resultaten behaald in het verleden tegenwoordig garanties voor startplekken op de OS?
  6. sysya

    sysya Well-Known Member

    Jawel hoor, maar dan moet hij tegelijkertijd wel erkennen dat die overwinningen niet door hem of zijn tactiek zijn behaald.

    Er is nu eenmaal een verschil tussen winnen met een plan, tactiek en goede voorbereiding en winnen zonder er ook maar iets voor te doen. Als dat laatste het geval is moet je niet gaan doen alsof jouw invloed voor die overwinning heeft gezorgd.
    Ikbenerweer vindt dit leuk.
  7. mi

    mi Well-Known Member

    Prima. Dan komt het heilige vuur vanzelf wel weer een keertje terug.
  8. sysya

    sysya Well-Known Member

    Dat was dan meteen zijn meest realistische kans op goud geweest.

    Dit is een grapje, maar wel met een kern van waarheid.
  9. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Waarom moet dat dan weer? Hij moet zich alle negatieve dingen aantrekken en alle positieve dingen gaan buiten hem om? Wat een onzin. Vorig jaar verloren ze bij de vrouwen in de wereldbekers telkens de TP en wonnen ze op het WK met een andere tactiek. Bergsma was matig in het WK in SLC op de individuele onderdelen maar won wel de MS. Heeft ie niets mee te maken?
  10. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Zei Schut nou dat Verweij de enige schaatser is met een medaille op alle 3 de onderdelen (TP, klassiek en MS)? Seung-Hoon Lee zal het daar toch niet mee eens zijn (en heeft er ook een stuk meer in totaal).
    CasperW, EenBrabander en SprintMaster vinden dit leuk.
  11. sysya

    sysya Well-Known Member

    Waarom moet dat dan weer? Omdat de manier waarop je een prestatie behaald gewoon uitmaakt?

    Leuk dat de vrouwen het WK wonnen, mag je best vieren maar waarom is niet veel en veel eerder begonnen met het zoeken naar een manier om de Japanse vrouwen te verslaan? De manier waarop is belangrijk, als je dat negeert en alleen maar kijkt naar, oh we hebben gewonnen kom je dus nooit ergens.

    Denk jij dat Anema niet met Bergsma heeft gekeken naar zijn races die niet goed gingen zowel als naar zijn MS? Je leert meer van verliezen dan van winnen, zo hoort het te werken, maar op de manier van Coopmans leer je niks van verliezen en ook niks van winnen.

    Edit: Luister maar als hij zegt dat van opstelling veranderen bij de vrouwen geen optie is en zelfs niet bespreekbaar is. Dan heb je dus een coach die niet wil leren van verliezen en al helemaal niet wil luisteren naar andere ideeën of tactieken.
  12. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Ah, een overwinning in de MS op het WK staat op naam van Anema. Logische redenering. Niet dus. Anema was overigens wel verantwoordelijk voor het verrampeneren van meerdere Massastarts zodra hij zijn zin niet kreeg, of voor het inschakelen van buitenlandse huurlingen om zijn schaatsers te helpen zodat ze beter leken dan ze zijn.

    Het is echt onzinnig om alleen maar de negatieve resultaten te willen plakken op een BC en niet de positieve. Als je er op die manier naar kijkt, kan je misschien beter niet kijken.
  13. mi

    mi Well-Known Member

    Het punt is: het gaat niet eens om de resultaten. Het gaat erom dat een bondscoach voor de teamonderdelen precies dat moet doen: een team smeden. Als dat niet lukt kun je best af en toe mazzel hebben, of een andere coach die zich ermee gaat bemoeien en daardoor een keer winnen. Maar je doet niet wat je moet doen: het maximale uit een team halen. Als je minder individuele kwaliteit hebt (zoals bij de mannen nu toch deels ook wel speelt) maar je rijdt volgens een logisch uit te leggen tactiek, het zit strak in elkaars slag en je haalt er dus het maximaal haalbare uit: dan is het wat het is.
    Nu laat je door gebrek aan leiderschap teveel liggen. Dát is het probleem.
  14. sysya

    sysya Well-Known Member

    Volgens mij wil je het nu gewoon niet snappen.
  15. sysya

    sysya Well-Known Member

    Mooi beeld van de NOS, dit is inderdaad een groot deel van het probleem bij de mannen. Ze kunnen niet dicht achter elkaar rijden omdat ze er niet op trainen, de Amerikanen, Russen en Noren kunnen dat wel.
    [​IMG]
    Nogevendit, RodyTur10, SprintMaster en 3 anderen vinden dit leuk.
  16. Duif

    Duif Well-Known Member

    Nee, Bosker. Eindigde achter Kramer op de 5km en achter Snel en Roest op de 1500 en stond helemaal niet in de Matrix
  17. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Bosker en Kramer waren thuisgebleven als de TP - of plekken vullen - geen prioriteit had gehad. Hij was de 10e schaatser op de geschoonde lijst.
  18. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Als iemand een medaille verdient voor wilskracht is het Bosker wel? Omdat ie alles op alles heeft gezet voor de TP? Alles, behalve trainen dan toch wel. Wat een onzin zeg.
  19. sysya

    sysya Well-Known Member

    Nu ik die analyse heb gezien van dat gat tussen de schaatsers blijf ik dat ook zien haha. Ze rijden zo ver uit elkaar
  20. MasterAJA29

    MasterAJA29 Active Member

    Het lijkt weer helemaal nergens op. Wat doet Bosker op de Olympics?
    RodyTur10 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina