Ploegenachtervolging mannen, zondag 13 februari 14:00 en dinsdag 15 februari 07:52

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Yuskov, 11 feb 2022.

  1. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Dit vat voor mij het beste samen wat een werkelijke schande specifiek DIT TP-team is. De vrouwen hebben nog het 'excuus' dat ze niet in dezelfde ploeg zitten, maar de mannen niet.
    Ze hadden moeten trainen, trainen en nog eens trainen. In elkaars slag leren rijden, Roest als nationale sleurhut als enige op kop. Maar nee hoor, wat overblijft is Bosker met zijn 'Duwen is gevaarlijk want dan kan je vallen"....I rest my case.
    Ik ben, gelukkig, voor deze treurige vertoning niet eens eerder opgestaan. Een big F*ck You richting de slechtste BC ooit, zelfs slechter dan Wopke en het meest arrogante team ooit. F*ck You!:mad:

    Het goede nieuws is dat Rumyantsev dan een Olympische medaille gaat pakken, want die reed mee toch? Aleksandr.....❤
    RodyTur10 vindt dit leuk.
  2. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Paar opmerkingen

    - Kramer wordt na dit seizoen toch teammanager o.i.d. Daar zijn ze echt nog niet vanaf....
    - Zou jammer zijn als Kramer's carriere eindigt met een roemloze uitschakeling in de halve finale van de massastart. De arrogantie om zonder specifiek te trainen te denken dat je het op je individuele klasse wel aan kunt, zou daar ook wel eens hard afgestraft kunnen worden.
    - Nog maar even de selectievolgorde er bij gepakt. Zonder aanwijsplekken zouden we hebben:
    Ntab voor Krol op de 500
    Snel voor Bosker op de 1500
    Geen 3e Nederlander op de 5000 (niemand met limiettijd)
    Een TP met Roest, Bergsma? en een 1500-meterrijder (Krol?, Nuis?, Snel?)
    Een MS met Bergsma en ???(Roest?, Snel? Scheperkamp?)
  3. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Wat ik vooral opvallend vind is dat bijna élk land beter in een trein rijdt dan Nederland. Ook de bij voorbaat kansloze landen rijden veel meer in elkaars slag. Je hoeft er niet eens heel veel aan te doen, áls je er maar gewoon specifiek voor traint. Koen Verweij is een goede tafelgast vandaag. Zegt interessante dingen en heeft er best kijk op. Om hier voor goud te gaan moeten we gewoon die strikte structuur er weer in terugbrengen. Laat de KNSB maar gewoon doen waar ze zo goed in zijn: bureaucratie, bureaucratie, bureaucratie. Doe je niet mee, dan bekijk je het maar.
    Camila, HaagscheBluf en SprintMaster vinden dit leuk.
  4. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ze hadden ook gewoon de TP met Kramer, Roest en Bergsma kunnen rijden, waren ze ook vierde geworden en kon Dai Dai gewoon naar de spelen.

    Het is toch te schandalig voor woorden dat je nu mensen thuis laat die 4 jaar lang keihard trainen en zich plaatsen op een OKT omdat je perse een man mee moet nemen die CRUCIAAL is voor de TP, terwijl hij in twee jaar tijd nog nooit getraind heeft op het onderdeel.
    SprintMaster en Mandy vinden dit leuk.
  5. Mandy

    Mandy Active Member

    Hij had zich op het moment dat het moest gewoon geplaatst door tweede te worden, en dan had hij wel de magische ervaring van een OS gehad. Nu moest hij wijken voor Bosker, want we zouden goud winnen op de TP, en da’s niet helemaal gelukt, zullen we maar zeggen.
  6. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Tja, wat moet hij dan roepen? En dit is een serieuze vraag.

    Tijdens de race ga je niks meer oplossen. En zolang je achterstand hebt, kun je ook niet zeggen dat ze mogen uitbollen. Hij is nou ook niet de aangewezen persoon om technische aanwijzingen te geven.
  7. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik weet niet meer wie het zij, maar die zei het goed. Ze rijden in een training gewoon achter elkaar aan en dat doe je ook in je eigen slag. In een TP gaat het erom dat je in elkaars slag kunt rijden en ook veel dichter op elkaar rijdt. Maarja dat kan niet als je alleen maar gewend bent om achter elkaar aan te rijden in plaats van met elkaar te rijden.
  8. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Welke ander teams? Alle twaalf de mannen in de halve finale rijden goede 5 kilometers. Langzaamste PR is 6.19 van Kongshaug.
    proeme en EenBrabander vinden dit leuk.
  9. sysya

    sysya Well-Known Member

    Als de Bondscoach niet de aangewezen persoon is om technische aanwijzingen te geven, wie is dat dan wel? Mark Tuitert vanuit de NOS studio?
    HaagscheBluf vindt dit leuk.
  10. rhalbersma

    rhalbersma Well-Known Member

    Inderdaad. Of het wordt serieus genomen met kwalficiatiewedstrijden dan wel een breed gezamenlijk traningskamp van zeg de 6 meest in aanmerking komende rijders of je stelt geen aanwijsplekken meer beschikbaar en het wordt een gelegenheidstrio al naar gelang wie zich individueel plaatst.
  11. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Mooie finale.. Noorwegen- Rusland. Nederland tsjaa... de afgang van team Orie. Zo'n grote ploeg en wat een oogst....
    Mandy vindt dit leuk.
  12. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    De matrix wordt ook aangepast aan de hand van de te verwachten TP-plekken die nodig zijn. Dus als je aangeeft dat je de TP absoluut 0.000 prioriteit geeft, dan verschuift de matrix.
    Volgens mij was Kramer dan thuisgebleven omdat ie op plek 10 stond? Dus die had je dan niet op kunnen stellen in de TP.
  13. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    We kunnen zeggen wat we willen, maar de NOS is er nu wel gewoon elke rit, hoe onbenullig ook, bij. :D
    Camila, diploma, SprintMaster en 3 anderen vinden dit leuk.
  14. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Het is heel makkelijk om Coopmans nu de kop van jut te maken. Maar ik vind altijd dat wanneer iemand in een bepaalde functie terecht is gekomen waarvoor hij niet geschikt is, de schuld ligt bij degene die hem of haar in die functie heeft gezet.
    Lorca en Marcel Vos vinden dit leuk.
  15. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Individuele technische aanwijzingen.
    Een voor de ploeg geloof ik dat die voor de start duidelijk moeten zijn.
  16. Mandy

    Mandy Active Member

    Dan was Kramer thuisgebleven, ja.
    Durfden ze dat maar.
    rhalbersma vindt dit leuk.
  17. mi

    mi Well-Known Member

    Ik ben ook wel voor het doen van een landelijke competitie. Als je drie jonkies krijgt die het individueel net niet redden maar in teamverband wel (omdat ze het wel serieus nemen en 1+1+1 dan wel 5 wordt) en die in de world-cups de pannen van het dak rijden dan is het ook terecht om je nr 3 van de 500m etc daarvoor thuis te laten.
    De ISU zou daarin ook scherper moeten zijn: je plaatst je als team voor de world cups: 3 man en een reserve. Dat eindeloze gewisseld elke world cup weer (om maar punten binnen te harken) slaat natuurlijk eigenlijk ook nergens op.
  18. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Het moet vooraf duidelijk zijn en tijdens de race hoef je als het goed is niet veel meer te zeggen dan 'hou dit vast', 'nu alles geven' en dat soort gemeenplaatsen. Dat mensen in elkaar slag moeten schaatsen, moeten duwen, niet te snel moeten starten, dat zijn allemaal zaken die vooraf al wel ingeprent moeten zijn.
  19. sysya

    sysya Well-Known Member

    Oh absoluut, maar deze man zit al sinds 2018! in deze functie. Als je weet dat je compleet incapabel bent voor je functie dan geef je dit toch aan of vraag je om hulp? Tuurlijk zijn de KNSB malloten een stelletje klootmajoren, maar dat veranderd niet dat Coopmans zover ik weet gewoon een volwassen man is met een stel hersens en niet een kind met een lange termijn visie van een stuiterbal.
    G1ant vindt dit leuk.
  20. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Kramer had je niet thuis hoeven blijven. Als je Bosker had ingewisseld voor N'tab had je nog steeds Kramer/Roest/Bergsma gehad voor de TP en Snel maakt nou echt helemaal geen kans op een medaille en bovendien zat Roest er bovenop op het OKT dus dat kun je nog wel maken.
    sysya vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina