Ploegenachtervolging vrouwen, zaterdag 12 februari 09:00 en dinsdag 15 februari 07:30

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Yuskov, 10 feb 2022.

  1. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Dat geldt toch voor zo goed als elk PR? Je komt bij het analyseren altijd wel dingen tegen die tot verbetering van een rit moeten kunnen leiden. Schouten zal na haar 6.45 in Thialf ook hebben geweten dat het harder kon. Dat deed ze vorige week. Wüst zei ook het hele jaar dat haar 1500m echt nog wel sneller kon. Dat deed ze vorige week. Dat kan in theorie ook (of beter: vooral!) met de TP, want ze hadden voor die 2.54 op het EK niet eens specifiek getraind. Nadruk op in theorie, daar ze dan wel eerst alle drie topvorm moeten hebben. Én het had ook een verschilletje kunnen maken als De Jong wat meer had meegetraind na het EK...
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Nadat Schouten in de race ADJ gered heeft door niet vol door te trekken wordt laatstgenoemde nu gered door Jantje Slapmans (of door Remy de Wit????) ....
  3. Mandy

    Mandy Active Member

    Als je zo’n bruggenbouwer als Coopmans bent, sla je geheid een keer een plank mis, hè. Hoewel zijn achternaam eerder een carrière als koekenbakker suggereert.

    Ik ga maar gewoon van het beste uit en denk dat ze Canada misschien wel kunnen verslaan als ze een goede dag hebben morgen. Canada moet het ook maar doen, en Nederland is normaliter gewoon beter dan wat ze hebben laten zien.
    Antoinette zal wel gebrand zijn om iedereens ongelijk te bewijzen en ze stond er in ieder geval wat beter bij dan zaterdag, dus wie weet.
    Camila en chicagodude vinden dit leuk.
  4. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Het verschil met Canada was in Salt Lake maar 0,3 sec. Opstelling Wüst, Wijfje en Schouten (als ik eerlijk ben misschien ook wel een betere specialistische opstelling?). In Thialf op het EK reden Wüst, De Jong en Schouten een competitieve tijd van 2.54. Volgens mij zijn die twee races al exemplarisch dat je met iets meer training juist een vuist moet kunnen maken. Zeker tegen Canada. Wat een fatalistische instelling heeft zij toch.
  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Om even de boel in perspectief te plaatsen:
    Japans race zaterdag vertaalt zich naar een prestatie van 2:53.3 (1019 mbar) en Canada 2:53.7 Nederland op het EK 2:54.7 (999 mbar). Dat was hun beste race, net ietsje beter dan het WK afstanden vorig jaar. En dus is er een gat van 1 seconde wat gedicht moet worden met een ADJ in duidelijk mindere vorm. Canada heeft zich t.o.v. het WK afstanden (1038mbar) met 1.3 sec verbetert, Nederland staat stil...
  6. mi

    mi Well-Known Member

    Zelden zo’n tenenkrommend het interview gezien. De eerste helft zeggen ze alledrie niet wat ze echt denken en in de tweede helft dat het nu geen zin meer heeft om oude koeien uit de sloot te halen.
    En die vergelijking met Canada en Japan slaat helemaal als een tang op een varken.
    rhalbersma vindt dit leuk.
  7. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Ik word er een beetje kriegelig van dat je als ploeg zegt 'dat kunnen wij ook' over iets wat je nog nooit voor elkaar hebt gekregen. Dat je bij een individuele afstand nog het gevoel hebt dat je beter kan, soit, daar hangt het voornamelijk van jezelf af. Dat je als ploeg beter kan dan je ooit reed, dat weet je niet omdat je niet weet hoe goed de rest van je ploeg is. Het past bij de telkens terugkerende aanname dat Nederland intrinsiek betere schaatsers en schaatssters heeft (ik vraag het me af). In plaats van grote woorden zouden de achtervolgingsploegen denk ik veel meer hebben aan een reflectie die verder gaat dan zeggen dat je niet goed reed omdat anderen harder gingen.
  8. sysya

    sysya Well-Known Member

    Niemand verteld hem ook wat he? Arme man, hij is onderhand zover dat hij nu niet meer durft toe te geven dat hij het allemaal niet snapt.
  9. CasperW

    CasperW Well-Known Member

    Door het rotsysteem weet je ook al zeker dat Japan door de makkelijke halve finale goud gaat winnen aangezien die niet vol hoeven gaan en Canada (of NL natuurlijk) dat wel moet doen :(
  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dat zou men simpel kunnen oplossen door ploegen die het laten lopen geen strijd om het brons te geven en dan de tijd van de voorronde te laten tellen.
    Nogevendit en HaagscheBluf vinden dit leuk.
  11. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Definieer "laten lopen".
    sysya en Duif vinden dit leuk.
  12. Monique

    Monique Well-Known Member

    Onbegrijpelijk dat ze Groenewoud niet gaan inzetten.
  13. Peterroad

    Peterroad Member

    KNSB heeft logische uitleg gegeven.: We kunnen nu niet meer van de gekozen route afwijken om 3 vrouwen die een pokkehekel aan elkaar hebben, 6 rondjes lamlendig achterelkaar te laten aanrijden zonder daar enige training in te steken. We kunnen u verzekeren dat we ons nooit door het mogelijke resultaat hebben laten leiden maar altijd door de sponsorbelangen
    RodyTur10, chicagodude, alexander79 en 3 anderen vinden dit leuk.
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    OS 2014, dames: Japan eerste ronde 3:03.99, halve finale 3:10.19
    OS 2014, heren: Polen eerste ronde 3:42.78, halve finale 3:52.08
    OS 2018, dames: VS eerste ronde 2:59.75, halve finale 3:07.28
  15. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Ach, als je naar de tijd gaat kijken dan val je gewoon in de derde bocht ofzo.
  16. sysya

    sysya Well-Known Member

    "Maar meneer, mijn veter zat los" - weg geldige definitie.
  17. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    En wat voor tijd hadden ze exact moeten rijden zodat het wel zou gelden als "je best doen"?
  18. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wel erg flauwe reacties zeg. Om even flauw terug te doen: dan pakken we het gemiddelde van de twee tijden. :p:p:p
  19. sysya

    sysya Well-Known Member

    Maar hoe ga je dan om met materiaal pech of een verkeerde wissel? Als je landen gaat straffen omdat ze niet hun best doen dan kun je bezig blijven. Dan wordt het nieuwe niet je best doen gewoon 1 schaatser laten doen alsof ze het heel moeilijk heeft zodat ze moeten afremmen. Dat kun je niet bestraffen.
  20. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Het is helemaal niet flauw. Je kunt niet zomaar iemand een bronzen medaille afnemen omdat je denkt dat ze niet volledig gereden hebben. In sommige situaties is het overduidelijk, maar als je daarvoor gaat straffen dan gaan ze dingen doen die expres in een vaag gebied zijn. Voronina kan wel even compleet de eerste bocht uitvliegen door een misslag, dat is niet zo moeilijk hoor. Je lost het probleem niet op en je krijgt er alleen maar extra problemen bij met alle protesten die je krijgt als je een keer een land straft.

Deel Deze Pagina