5000m vrouwen, donderdag 10 februari, 13:00

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Lorca, 8 feb 2022.

  1. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Het liefst had ik Schouten en Weidemann omgewisseld. Schouten lekker volle bak in de voorlaatste rit tegen Wiklund (die wel met bravoure wil koersen). Ik denk dat er dan zeker een spectaculaire tijd uitrolt. Nu is het toch een beetje afwachten. Ook of Schouten nog wat aan Lollo gaat hebben. Het slimste wat die kan doen is zoveel mogelijk kruisingen achter Schouten meepakken en hopen dat ze in haar schaduw op een goede tijd uitkomt. De 5 lijkt me net even te lang voor haar gebruikelijke 3km-tactiek (voorsprong nemen en in het slot met man en macht aan Schouten vastklampen). Daar verschillen de PR's ook gewoon teveel voor.
  2. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Dat van Schouten zou alleen uitmaken als Lollobrigida de hele race bij haar blijft, ik denk toch niet dat dat gaat gebeuren, dat was nooit een echte 5km-rijdster, die heeft daar echt zwaar ijs voor nodig (Tomaszow destijds).
    Ben wel benieuwd of Wiklund met een iets ander strijdplan gaat schaatsen, ietsjes rustiger starten zodat ze meer van Weidemann kan profiteren/aanhaken, dat zou ze hier toch moeten overwegen. Als ze tweede staat na haar rit, dan heb je een levensgrote kans op een medaille (nogal wiedes omdat er maar 2 na haar komen, maar toch).
  3. Duif

    Duif Well-Known Member

    Dan start ze deze keer ook binnen. Op de 5km is de startbaan gelijk aan de finishbaan. Op de 3km niet.
  4. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Mwah, ik denk dat Weidemann zich na haar bronzen medaille net zo bevrijd voelt als Schouten na haar gouden. Niemand verwachtte van Weidemann dat ze meer zou halen (ze had nog nooit een medaille gehaald op een kampioenschap), dus die zal sowieso al een geslaagd toernooi hebben en weinig druk meer voelen.

    Het enige kansje dat Weidemann had was denk ik als Schouten voor haar had gereden en geen scherp genoege tijd had neergezet of zo hard weg was gegaan dat ze het niet volhield. Met deze loting acht ik de kans dat ze wint echt miniem. Sablikova en Wiklund zullen wel om plek 3 strijden, met voor Sablikova ook nog een kans om toch nog richting plek 2 te gaan.

    Blondin is dusdanig uit vorm dat ze de 5 km maar laat schieten en puur op massastart en TP focust? Leuk voor Czysczon dat ze mag vervangen, maar met een Voronina die niet echt in vorm lijkt en Zoejeva die het ook al een tijdje niet meer heeft levert deze afstand toch wel flink in aan niveau.
    EenBrabander en G1ant vinden dit leuk.
  5. Duif

    Duif Well-Known Member

    6 ritjes is wel erg weinig, ik had 8 in mijn hoofd. Dan was een dweilpauze halverwege nog wel logisch geweest, maar nu... die 6 ritten kunnen ook wel zonder dweilpauze lijkt me.
    Inimene, proeme en Daniel17 vinden dit leuk.
  6. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Dit zijn de laaglandrecords van de 5000 meter vrouwen. Het meest bijzondere is dat de snelste slotronde ooit op laagland de slotronde van Schouten bij het NK afstanden dit jaar was. Er was nog nooit een snellere slotronde dan 31.80 gereden op laagland en Schouten rijdt vervolgens 31.06 vorig seizoen en 30.87 dit seizoen.

    upload_2022-2-9_12-37-34.png
  7. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Hoe heeft Czyszczoń zich geplaatst??
  8. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ah, de tweede Canadese ontbreekt. Maltais of Blondin zouden veel beter zijn dan Czyszczon
  9. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Blondin is wel echt teleurstellend. Ze reed zo goed in seizoen 19/20, maar nu is ze geen schim meer van toen.
  10. CasperW

    CasperW Well-Known Member

    Ze was op de enige 5K dit seizoen op de geschoonde lijst 13e op tijd, en dus eerste reserve, omdat ze drie tiende sneller was dan Pechstein. We hadden dus ook hier nog bijna Pechstein gezien
  11. Kristian

    Kristian Active Member

  12. CasperW

    CasperW Well-Known Member

  13. jay

    jay Member

    Ik vraag me af of Wiklund mee gaat doen om brons. Ik vond haar 3km niet heel overtuigend en haar 1500M ronduit matig. Ze lijkt niet echt in vorm. Voronina reed ook geen denderende 3km maar haar 5km is normaal gesproken beduidend beter dan haar 3 km. Dus wellicht Voronina en wie weet Van 't Hoff als outsiders voor het podium. Lollobrigida is i.t.t. Wiklund wel in topvorm, maar zoals al eerder opgemerkt is de 5km niet een afstand die haar van nature goed ligt.
  14. Kristian

    Kristian Active Member

    Yes, but that could be explained by just a small slip or some technical issue. Poland is in the draw instead of Can2 on the 5k, that is strange too. Maltais as a sub while she could have competed… Think is has to do with priority of team pursuit. Maybe something similar for Russia on the 10k.
  15. Kristian

    Kristian Active Member

    … assuming Michael is correct: if he changes his mind the offer will go to Dawson/Lehman/Cepuran. They turn the offer down because of the upcoming TP. Next in line, Lounineaud, is not among the 166. Then Norway. Engebråten? (well then its that TP of course) Oops, off topic… ;)
  16. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    We gaan weer voorspellen. Niet dat dat echt goed kan met zo weinig wedstrijden op deze afstand.

    Wereldranglijst 5000m_________Beste Seizoensprestaties 5000m_______________Voorspelde Uitslag____________
    577 Schouten__________________630 Schouten, NK Heerenveen__________________6.48,82 Schouten______________
    506 Voronina__________________558 Schouten, WB Stavanger___________________6.52,73 Weidemann_____________
    459 Sáblíková_________________463 Weidemann, WB Stavanger__________________6.53,96 Sáblíková_____________
    360 Weidemann_________________399 Wiklund, WB Stavanger____________________6.53,97 Voronina______________
    321 Achtereekte_______________398 Weidemann, Canadees NK Calgary___________6.55,69 Wiklund_______________
    224 Wiklund___________________386 Schouten, OKT Heerenveen_________________6.58,83 In ’t Hof_____________
    ______________________________
    (Ter vergelijking: Score Schouten WK 5000 = 545)


    Tja, dat komt ervan als je het WK afstanden 2020 nog moet meerekenen omdat er zo weinig wedstrijden zijn. Dan staan Sabli en Voro heel hoog. Sablikova is altijd gevaarlijk. En Voronina wil ik ook niet doorstrepen - vier jaar geleden werd ze tiende op 3km voorafgaand aan haar bronzen 5km, nu elfde. Maar Wiklund lijkt mij een grotere kandidaat op brons.
    De breedte op deze afstand is echt wel een stuk lager dan op de 3. Helemaal als Blondin niet meedoet.

    En jullie vragen je allemaal af: WAAR IS LOLLO IN DEZE MODELLERING ??? Nou heel simpel: het persoonlijk record van Francesca Lollobrigida is nou eenmaal 7.04,95 uit Stavanger en daarmee is ze op voorhand geen medaillekandidaat, wat voor correcties je ook toepast. Ik zie haar best onder de 7 minuten rijden, maar nog een medaille zou ik erg verrassend vinden.
    jay vindt dit leuk.
  17. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Geen modelvoorspelling voor deze afstand: hij is dit seizoen te weinig gereden om daar iets zinnigs mee te doen. Beste gok is om de top-3 van Stavanger te nemen.
  18. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De lijst over de huidige Olympische periode:

    Dames_5000m_Olympische_periode.jpg
    jay vindt dit leuk.
  19. CasperW

    CasperW Well-Known Member

    Visser en Conijn vanavond samen in Studio Peking was ook wel echt één van de mooiste momenten van deze Spelen op tv tot nu toe
    Danielle vindt dit leuk.
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Een korte voorspelling: de beste twee races van de afgelopen twee seizoenen. Ik ga maar geen race van dit jaar forceren ...

    Dames_5000m_kansen.jpg

    Voronina was 8e in Stavanger achter Lollo...

Deel Deze Pagina