1500 meter mannen, dinsdag 8 februari, 11:30

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door CasperW, 7 feb 2022.

  1. Camila

    Camila Well-Known Member

    Maar goed dan dat Bosker al in de 4e rit was. Anders was hij oververhit geraakt:D
  2. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik denk dat gisteren de meeste aandacht is geweest die schaatsen in jaren heeft gehad. Kan dat uiteraard niet hard maken, maar als ik alle heisa zie dan durf ik dat te zeggen
  3. sysya

    sysya Well-Known Member

    IK GA KAPOT HAHAHAH
    Inimene vindt dit leuk.
  4. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Is Trofimov trouwens een outsider voor het WK-allround? Hij wint hier met overmacht het goud in de 1500/5000-combinatie. Mooi zilver voor België op dit onderdeel.
    Khlebnikov vindt dit leuk.
  5. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Voor het podium wel, maar voor de winst lijkt Roest me nog een maatje te groot.
  6. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Nee joh, Roest bestaat nog.
  7. sysya

    sysya Well-Known Member

    Nou eindelijk tijd gehad om het terug te kijken (kut werk ook altijd). Wat mooi voor Nuis, de afgelopen twee jaar is hij echt ontzettend gestegen in mijn lijstje van 'leuke' schaatsers. Hij is zoveel volwassener nu dan 4 jaar geleden in mijn ervaring. Ik had het Krol ook absoluut gegund, maar ik heb toch een zwakke plek voor Nuis haha.

    Die teamspirit bij Reggeborgh is ook heel gaaf om te zien. Nuis die meteen even richting Hein en Wust ging was ontzettend leuk en ze waren er ook allemaal. Gewoon zo leuk om te zien hoe ze elkaar supporteren op die manier en die wall of fame in het appartement van Nuis, Wust en Kok haha, die kan nog wel extra mooi worden. Van Velde laat het hier ook wel echt zien, gewoon twee olympisch kampioenen afleveren dan doe je het als coach heel goed.
    chicagodude, mi, Marcel Vos en 2 anderen vinden dit leuk.
  8. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Je zag ook hoe blij hij was met het goud van Wüst en Nuis, hoe hij ze omhelsde en straalde alsof hij zelf gewonnen had.
    Ik denk dat de sfeer in de ploeg van Van Velden wel eens mee zou kunnen spelen in het succes.
    Bij Orie zie ik toch teveel een rekenmeester, teveel cijfertjes en feitjes (waar ik overigens voorstander van ben) en te weinig plezier en dus te weinig ontspanning.
    proeme vindt dit leuk.
  9. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Ik denk dat het feit dat ze (geloof ik) de 3e meeste succesvolle Olympiėr is ooit, daar eerder debet aan is dan dat het om een schaatster gaat.
    Enneh.....heisa? 5e OS en wéér goud? Dat is uniek! Zelfs bij een sport die wij, als Nederlanders hartstochtelijk liefhebben, maar waarvan de rest van de wereld vaak zegt dat het "more fascinating is to watch paint dry".
    Terechte aandacht dus voor een unieke sportvrouw in deze tak van Olympische sporten.
    Camila vindt dit leuk.
  10. sysya

    sysya Well-Known Member

    Oh absoluut. Heisa is het best woord dat ik kan bedenken na een volle werkdag haha (brein staat op standje brainfreeze). Ik heb gisteren gewoon op heel veel nieuwskanalen die normaal gesproken niks over schaatsen zeggen dat nu wel zien doen. Dat is in het algemeen goed voor het schaatsen :)
    Camila vindt dit leuk.
  11. marc_

    marc_ Active Member

    Hoe zit het met de 10 kilometer? Gaan we daar meerdere keren dweilen? En wie starten in welke groepen?
  12. Elina

    Elina Well-Known Member

    Vandaag is het niet te doen om jullie bijdrages terug te lezen. Ik heb het slechts deels kunnen kijken, maar wat knap van Nuis. Het geeft wel een leuk sfeertje op de werkvloer. Sommige collega's boeit het echt helemaal niets, het is wel leuk om het er dan juist over te hebben :D
    chicagodude en Duif vinden dit leuk.
  13. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Dit is wat zeker dit seizoen lijkt het wel iets is wat niet helemaal goed loopt. Denk ook aan de toch wel vrij onverwachte commentaren (halve kritiek eigenlijk) van Krol en Roest ivm de selecties en teveel inspraak van Kramer. ADJ zie je niet veel plezier in terug, Roest ook vaak niet, en Krol heeft afgelopen jaren ook wel wat meer eruit gezien alsof hij lol in het schaatsen had. Ze allemaal natuurlijk wel blij als ze een goede rit afleveren/winnen, maar juist daarbuiten vind ik het weinig plezier uitstralen.

    Maar goed, plezier en ontspanning hangt natuurlijk ook wel vaak samen met hoe goed het gaat....
  14. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Nuis over het verschil tussen JV en Reggeborgh: "De sfeer in de ploeg was er toen een van stoer doen. Echt van dat haantjesgedrag. Nu zit ik in een omgeving waarin ik veel meer word ondersteund. Dit is enorm inspirerend."

    Nuis is zelf veranderd, maar de omgeving beïnvloed ook heel erg hoe je je gedraagt. Het zou mij veel prettiger lijken om bij Reggeborgh in de ploeg te zitten als ik dit zo lees.
    Inimene, mi en HaagscheBluf vinden dit leuk.
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik denk de last van Kramer die (achteraf gezien) twee jaar te lang is door gegaan. Ook het stoppen van Douwe de Vries zal het er niet fijner op hebben gemaakt.
  16. Daniel17

    Daniel17 Active Member

    Heel de sprintersploeg van JV heeft de afgelopen maand verlengd, dus ik kan me niet voorstellen dat de sfeer daar ruk is. Dan zouden ze namelijk ook andere oorden opzoeken. Ik denk dat Nuis ook meer haantjesgedrag vertoond dan een Verbij om maar iemand op te noemen. Maar Nuis zegt ook toen natuurlijk, dus dat ziet hij zelf misschien ook wel in.
  17. sysya

    sysya Well-Known Member

    Denk dat het gewoon een kwestie is van wat je denkt nodig te hebben. Een apenrots leidt ook tot grote concurrentie binnen het team, als je dat fijn vindt kan het prima werken. Maar Nuis vind ik daar eigenlijk geen type voor, althans niet in de zin van, daar wordt hij op dit moment in zijn carrière beter van. Denk juist dat de sfeer bij Reggeborgh hem heel veel rust geeft omdat hij niet steeds tegen zijn teamgenoten hoeft op te boksen en meer gefocust is op leren van teamgenoten.

    Ik zie wel bij JV gewoon minder dat teamgevoel als bij Reggeborgh. Of die observatie klopt weet ik natuurlijk niet, maar ik heb het gevoel dat ze daar gewoon minder als teamgenoten met elkaar bezig zijn en meer als individuele sporters.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  18. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Erg interessant. Ik denk dat velen hier (mijzelf incluis) gedacht zouden hebben dat Nuis juist 1 van de voornaamste proponenten zou zijn van dat haantjesgedrag. Kun je toch mensen verkeerd inschatten.
    Of misschien was hij het ook wel, maar is hij daar voorbij gegroeid (sowieso lijkt Nuis wel echt een evolutie qua persoonlijkheid te hebben ondergaan de afgelopen 4 jaar).

    Een 'haantjes' atmosfeer is ook iets waarvan ik altijd het idee heb dat het wel goed kan werken, maar niet voor lange tijd. Beetje het Mueller effect, die ook echt dat haantjesgedrag/stoerdoen hoog in het vaandel had staan, en wat eigenlijk steeds wel werkte met nieuwe schaatsers maar ook noit echt lang.
  19. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    We weten allemaal nog hoe Nuis zich gedroeg na zijn diskwalificatie op het EK sprint 2019. Dat zou hij nu nevernooit meer doen. Hij is echt gigantisch ten positieve veranderd.
    leenstrafan, Camila, Inimene en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  20. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik denk dat met het haantjesgedrag op een bepaald moment alleen maar energie kost en het je niks meer oplevert. Tot dat moment kan het goed werken, maar het effect verminderd op een gegeven moment en ja, ik denk dat je dit bij een aantal ook aan volwassenheid kunt koppelen wat ik de laatste jaren veel meer zie bij Nuis.
    Camila vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina