Schaatsteams 20/21 Internationaal

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 5 jun 2020.

  1. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Wat mij betreft vooral niet eruit halen, maar wel toevoegen.
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Schaatsers die er alleen via de TP in komen zou ik een aparte vermelding geven. WK junioren zou ik beperken, bij 4CC kijken hoe representatief het deelnemersveld is.
  3. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Geen Spruyt meer als coach.
    Anke Vos is er niet meer bij, zij wordt vervangen door Fran Vanhoutte
    (zie ook Belgentopic)
  4. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

  5. Camila

    Camila Well-Known Member

    In ieder geval tot september...
    Nou ik ben benieuwd
  6. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Nu komt alles goed in Duitsland.:D
  7. Monique

    Monique Well-Known Member

    Brrrrr, ik vind die man van Pechstein nog veel enger dan Pechstein zelf.
  8. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Ik vind dat de Nederlandse media nogal makkelijk partij kiezen voor Erik Bouwman en co en tegen de familie Pechstein. Feit is dat de afgelopen jaren de sportieve prestaties en financiële situatie bij de DESG dramatisch geweest zijn.

    Het is toch niet zo vreemd dat er dan ingezet wordt op een andere koers om de financiële en sportieve problemen aan te pakken. En dat er dan enig vertrouwen is in iemand die eigenlijk een duo vormt met een van de grootste Duitse schaatsiconen ooit. Ik ken de man zijn plannen niet en kan die niet beoordelen. Maar om hem op voorhand af te wijzen omdat Nederlander Erik Bouwman het niet ziet zitten, is me te makkelijk.
    kernploegfusie, Eelco en Duif vinden dit leuk.
  9. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Het gaat niet alleen om Bouwman. De reputatie van zowel Pechstein als Grosse is niet zo goed. Zo lang als de carrière van Pechstein duurt, heeft ze al ruzie met iemand. Ze heeft problemen gehad met Friesinger, Beckert, Havard Bokko, Bouwman, de ISU en andere Duitse coaches. Er is altijd wel een conflict.

    Van Matthias Grosse weten we inmiddels ook wel wat. Hij is opgegroeid in de DDR waar hij hard werkte om generaal te worden. Dat lukte niet omdat de muur viel. Daardoor zag hij door externe factoren zijn toekomstdroom wegvallen. Deels is dat ook de reden hij en Pechstein samen zijn, geeft hij ook toe. Pechstein heeft ook plotseling haar wereld zien veranderen toen ze van een gewaardeerd routinier een dopingverdachte werd. Grosse is inmiddels een vastgoedondernemer geworden. Hij wil voor zichzelf ook een mooi huisje laten bouwen en dat gaat qua ontwerp een mix zijn tussen het Kremlin en het Witte Huis. Vergelijkingen met Trump komen niet helemaal uit de lucht vallen, dus.

    ISU-vertegenwoordiger Harm Kuipers heeft in 2016 gezegd door Grosse te zijn bedreigd en hij is niet de enige. Moritz Geisreiter heeft als vertegenwoordiger van de Duitse schaatsers een statement gemaakt dat verschillende atleten vinden dat 'hij bedreigend en intimiderend is'. Geisreiter zelf is van mening dat Grosse geen geschikte voorzitter is, maar zal hem niet boycotten of tegenwerken.

    Als je al deze geluiden hoort krijg ik meer het gevoel dat Grosse eerder een oorzaak is voor de slechte sportieve prestaties van de DESG de afgelopen jaren, dan dat hij een oplossing daarvoor is.
    kernploegfusie en EenBrabander vinden dit leuk.
  10. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Voor zover bij mij bekend is Kuzin niet gestopt. Hij traint nog, maar dan met oa Krikunov.

    Artur Was is officieel ook nog niet gestopt maar hanteert altijd een aparte voorbereiding en een eigen route.

    Verder is Loy weggestuurd en is Kmiecik weer terug maar voor de allround en lange afstand dames. Hij traint Natalia Czerwonka, Karolina Bosiek, Magdalena Czyszczoń, Karolina Gąsecka en Natalia Jabrzyk.

    Mazur traint Bachanek, Janicki, Palka, Burzykowski, Swiatek en Piotrowski.

    Nieminen traint Wojcik, Ziomek, Klosinki, Michalski, Nogal, Oficjalski en Zurek.

    Wenger traint niet met Nieuw Zeelanders. Het is andersom. Wenger heeft dankzij zijn resultaat op de OS 2018 een budget voor het schaatsen verdiend. Kalon Dobbin en Shane Dobbin zijn
    Zwitserse dienst. Jeff Kitura is dat sinds dit seizoen ook. Naast Oberbichler traint ook Grob mee met dit team.
    Laatst bewerkt: 23 jun 2020
    Eelco en De Keizer vinden dit leuk.
  11. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

  12. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Die Grosse is de boel in ieder geval goed aan het opschudden. Met open brieven, interviews, persconferenties, vragen om hulp en goede ideeën, en ook al wat daden. Het aanstellen van een team-arts (die hadden ze blijkbaar niet meer) en zelfs het binnenhalen van een hoofdsponsor. Zo te zien een van zijn vastgoedvriendjes, maar toch: er gebeurt in ieder geval iets.
  13. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Een hoofdsponsor :eek: die hebben de KNSB en de ISU niet eens
    Duif en Eelco vinden dit leuk.
  14. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

  15. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

Deel Deze Pagina