Transfer topic 2015/2016

Discussie in 'Lange baan' gestart door frederica, 6 feb 2015.

  1. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Veel vrouwen voor iemand die met mannen wil trainen... Ik denk dat Linda de Vries er ook nog wel bij komt.

    Welke mannen zijn nog over? Komen er nog buitenlandse jongens?
  2. Danou

    Danou Active Member

    Hermans? Van Alphen? En wellicht een man van Corendon, Rotteveel, Vriend of de Vries. Linda de Vries verwacht ik er ook nog bij.

    Komt er nog een vrouw bij Orie bij? Ik kan me toch niet voorstellen dat de Neeling heel veel aan van Hemert heeft. En wat gaat Gerristen doen?
  3. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Volgens mij lopen de contracten van de Corendon en Afterpay dames nog door. De spoeling wordt dan wel erg dun voor de damesploeg van Orie. Er zijn nog wel 2 grote namen (Ter Mors, Kamminga) maar die prefereren vooralsnog hun eigen sport en die vind ik ook niet passen in de ploeg Orie.
  4. Svenfan1

    Svenfan1 Active Member

    Reina Anema zat volgens bij mij iSkate International Development Team, als enige Nederlandse. Wellicht kan die erbij?
  5. Danou

    Danou Active Member

    Orie zag de samenwerking met Ter Mors geloof ik niet zitten vanwege het dubbele programma. Overigens lees ik op schaatsen.nl dat van Hemert haar contract voor een jaar verlengd heeft en samen met de Neeling de vrouwentak gaat vormen, lijkt er dus op dat het daarbij blijft.
  6. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Niet veel mannen tot nu toe bij team Wust. Lijkt meer een geval dat zij de schema's van Kemkers miste dan dat het echt speficiek om het trainen met mannen zou gaan.
  7. Danielle

    Danielle Well-Known Member

  8. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Ik vraag me af of het nu nog wel wat gaat worden met Team Corendon.
    Net de berichten hier sinds 16 april nog even teruggelezen en het is een aardige soap.

    Jan van Veen was net aan de telefoon bij Langs de Lijn.
    Hij heeft zelf de knoop doorgehakt. Bij een aantal mensen had hij een slecht gevoel en vond dat hij er daarom niet langer bij kon blijven. "We waren tot elkaar veroordeeld en dat is een slechte basis."
    Hij is zeer teleurgesteld over de hele gang van zaken maar heeft nu wel een goed gevoel omdat hij de knoop heeft doorgehakt.
  9. Elina

    Elina Well-Known Member

    Jammer dat het zo moet lopen. Ik vind het een mooie man, Jan van Veen. Tijdens Team van Veen heeft hij alles gegeven voor zijn schaatsers. Ook voor Koen Verweij. Ik hoop voor hem dat hij een leuke nieuwe ploeg of baan vindt.
    ZeeKoei en leenstrafan vinden dit leuk.
  10. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Was natuurlijk eigenlijk onvermijdelijk. Ergens vind ik het vreemd dat Corendon de jongens niet buiten gezet heeft, maar ja. De schaatsers is toch wat de buitenwereld ziet, niet de coach


    www.passion-for-skating.com
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Nou, we zullen zien wat Marrit Leenstra ervan bakt zonder haar favoriete trainer. Ik ben een beetje bang dat ze weer gaat kwakkelen zoals in haar TVM-jaren, maar ergens doet veranderen van spijs eten en misschien is het wel heel goed voor haar en kan ze eindelijk eens op een groot toernooi pieken.
  12. Elina

    Elina Well-Known Member

    leenstrafan en Tsuki vinden dit leuk.
  13. proeme

    proeme Well-Known Member

    ik ben wel benieuwd wie nu de trainer van Corendon gaat worden...

    en of Van Veen nog iets gaat doen. Swings zit nog zonder trainer toch?
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Blijft toch raar:
    - kritiek van de schaatsers op de trainer.
    - management schorst de schaatsers.
    - management probeert de twee te verzoenen wat niet lukt.
    - trainer stapt op.
    Lijkt er op dat het management de schaatsers niet durfde aan te pakken en daarmee de trainer laat vallen. Vind ik wel zwak, benieuwd of dit door gaat spelen met Kolder als trainer.

    En wat was er nu niet professioneel binnen het team, dat blijft vaag.
  15. Tsuki

    Tsuki Active Member

    Na de negatieve publiciteit omtrent Jan van Veen is het inderdaad goed om dit nog eens te benadrukken. Mocht je nog twijfelen, lees dan de bijdragen van @dedeut nog eens terug: http://www.schaatsforum.nl/index.ph...bij-van-veen-beslist-bam-2018-anker-etc.5699/ van januari 2011.
  16. Tsuki

    Tsuki Active Member

    Speculatiemodus, optie 1
    Speculatiemodus, optie 2
    Speculatiemodus, optie 3
    Speculatiemodus, optie 4
    SprintMaster vindt dit leuk.
  17. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Ik denk dat Veldkamp in de tussentijd zelf trainer wordt bij Stressless. Tot zo ver de geplande uitbreiding van het team met Nederlandse rijders. Trainer van Corendon wordt Peter Kolder, dat was al bekend gemaakt. Hij was al 4 jaar assistent-coach bij het team, dus ik denk dat hij ondertussen wel weet hoe de vork in de steel steekt daar.

    Na het teruglezen van dit mooie interview begin ik steeds beter te begrijpen waarom Van Veen is opgestapt. Van heel Corendon was nog maar een enkeling echt gemotiveerd en hij houdt absoluut niet van aanmodderen. Zijn twee kopmannen deden niet anders dan mokken en klagen, Vriend en co. waren ook niet gemotiveerd en zelfs Marrit zat na haar diskwalificatie in de put. Ja, dan zinkt de moed wel even in je schoenen. Logische beslissing om er dan gewoon even uit te stappen. Wat ik kon opmaken uit het interview is dat Van Veen liever jonge schaatsers naar de top brengt, die nog niet teveel bagage met zich meedragen. Jammer genoeg kan ik niet echt een team met jonge schaatsers bedenken waar hij nu aan de slag kan. Zonde, want het blijft een hele goede trainer die in sommige mensen het beste naar boven kan brengen.
  18. Tsuki

    Tsuki Active Member

    Wie is er nu coach van Jong Oranje, nu Erik Bouwman in Zuid Korea zit en Jeroen van der Lee een plek heeft in Gewest Friesland? Misschien toch ruimte voor Van Veen?
  19. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Jong Oranje bestaat niet meer. Dat is nu allemaal Regionaal Trainingscentrum (RTC) geworden, dat wordt geregeld vanuit het Gewest. Weet alleen niet of we blij moeten zijn met deze ontwikkeling, aangezien de selectie nu weg is en de financiering voor tripjes naar Junioren World Cups en WK's waarschijnlijk ook (voor een deel) weg zal vallen.
  20. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    De RTC's zijn stichtingen die een band hebben met het Gewest maar niet direct vanuit het gewest geregeld worden.

    De geldstromen rondom talentontwikkeling gaan naar de RTC's, de gewesten komen vrijwel droog te staan. Waar het nieuwe talent vandaan moet komen?

Deel Deze Pagina